ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.12.12

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ «ΦΑΚΕΛΩΜΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

PDF 1 Του Μάνου Χατζηγιάννη

Ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης θα βρεθούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες καταθέτες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου βήματος»  προχωρά με γοργούς ρυθμούς  το σχέδιο της Task Force για «φακέλωμα» των καταθέσεων αλλά και των κινήσεων των λογαριασμών στις ελληνικές τράπεζες.
Αδιευκρίνιστο ακόμα παραμένει ποιος θα έχει την ευθύνη της επεξεργασίας και διαχείρισης των δεδομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ, κατόπιν απαίτησης της Task Force, προχωρά στο ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των στοιχείων των καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις ελληνικές τράπεζες, με τη δημιουργία μητρώου που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία και το «σπάσιμο κάθε απορρήτου» για τις καταθέσεις και την κίνηση των λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου για Οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, με ερώτησή του, ζητούσε πληροφορίες για δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, προωθείται Μητρώο και Σύστημα παρακολούθησης των κινήσεων των λογαριασμών, στις Ελληνικές Τράπεζες και ότι προωθείται ταυτόχρονα η δυνατότητα «επεξεργασίας» των στοιχείων του μητρώου αυτού από αρχές ή υπηρεσίες που βρίσκονται και εκτός Ελλάδας. Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, επεσήμανε ιδιαίτερα τον «κίνδυνο διαρροής και αξιοποίησης για ιδιοτελείς σκοπούς, πληροφοριών τεράστιας οικονομικής και εμπορικής σημασίας», όπως και τις ανησυχίες που υπάρχουν για την ευθύνη ελέγχου και διαχείρισης του μητρώου, «προκειμένου να υπάρξει προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Στην απάντησή του, ο ευρωπαίος επίτροπος, παραδέχεται την ύπαρξη «Χάρτη πορείας για την τεχνική βοήθεια στο πεδίο της καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής», και διευκρινίζει πως αυτός «εκπονήθηκε από τις ελληνικές αρχές (συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείο Οικονομικών) με την υποστήριξη της Ομάδας Δράσης και ότι θα δημοσιευθεί προσεχώς». Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι, «κύριος στόχος του χάρτη πορείας είναι να αξιοποιηθούν όλα τα υφιστάμενα εργαλεία κατά του ξεπλύματος χρήματος, συμπεριλαμβανομένων όλων των διαθέσιμων πληροφοριών από τρίτους (;), προκειμένου να αντιμετωπιστούν η φοροδιαφυγή και η διαφθορά». Επιπλέον επισημαίνει ότι, «ένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον χάρτη πορείας είναι η «εξερεύνηση και συμβουλές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να δημιουργηθεί ένα κεντρικό μητρώο τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υποστήριξη της επιβολής του νόμου και δημιουργεί οφέλη για την αποτελεσματικότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Απαντώντας εξάλλου ο Όλι Ρεν στο ερώτημα του Νίκου Χουντή για την αρμοδιότητα ελέγχου και διαχείρισης του Μητρώου και για το ενδεχόμενο «επεξεργασίας τέτοιων στοιχείων από κοινού με αρχές ή υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός Ελλάδος», απάντησε ότι, «ουδέποτε τέθηκε θέμα από κοινού επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων με αρχές και υπηρεσίες εκτός Ελλάδας», αλλά φρόντισε να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα ότι, ήδη από «τον Ιούνιο οι γερμανοί εμπειρογνώμονες περιέγραψαν συνοπτικά ένα τέτοιο σύστημα που λειτουργεί επί του παρόντος στη Γερμανία, χώρα με αυστηρή νομοθεσία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής» και καταλήγει στην απάντησή του: «Επί του παρόντος, οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με εκπροσώπους των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για να εκπονήσουν μια αρχική πρόταση για περαιτέρω συζήτηση. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη πρόταση». 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: