ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.1.13

Ποινικές ευθύνες και για Βενιζέλο


«Αποπροσανατολισμό» ως προς την ουσία του ζητήματος χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη διαχείριση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τα άλλα κόμματα, ωστόσο είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι στην κάλπη θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι στις επίσημες τοποθετήσεις του συμμερίζεται την ανάγκη διερεύνησης ποινικών ευθυνών όχι μόνο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το ΚΚΕ ζήτησε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ, ενώ ζητά διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και εν γένει η θέση του για το συγκεκριμένο σκάνδαλο βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα το ΚΚΕ εξαρχής σημείωσε ότι «η διερεύνηση δεν μπορεί να περιοριστεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν, χειρίστηκαν την υπόθεση και έχουν σχετικές ευθύνες για την απόκρυψη, αλλοίωση στοιχείων ή άλλα σχετικά αδικήματα». Ως εκ τούτου, επιβάλλεται «να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα διερεύνησης της υπόθεσης» και να αποδοθούν ευθύνες.
Με νέα της ανακοίνωση χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα εμφανίζεται να συμφωνεί ως επί το πλείστον στα αδικήματα που περιγράφει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: μιλά για νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και πλαστογραφία όσον αφορά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος όσον αφορά τον Ε. Βενιζέλο.
Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η έρευνα της υπόθεσης δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στους πιο πάνω αναφερόμενους, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη».
Από την άλλη, ενώ μιλά για προκλητική «προσπάθεια συγκάλυψης από τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν την υπόθεση», καθώς και για «υποκρισία και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που μιλούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ληστεύουν τον λαό», η τοποθέτηση του ΚΚΕ δεν δείχνει να στρέφεται ευθέως κατά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Καθαρά χέρια»
Πολιτικά και ιδεολογικά, ο Περισσός διαχωρίζει τη στάση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αποδίδει την προσπάθεια «εξυγίανσης» του συστήματος τη στιγμή που ανάλογες επιχειρήσεις τύπου «καθαρά χέρια» πουθενά δεν απέδωσαν, όπως σημειώνεται στον «Ριζοσπάστη». Στις δε επίσημες ανακοινώσεις σημειώνεται πως «σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τη “λίστα Λαγκάρντ” τονίζουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και τις αερολογίες των υποστηρικτών του περί εξυγίανσής του».
Την ίδια ώρα ο Περισσός υπερασπίζεται τη θέση του ότι τα σκάνδαλα και η διαφθορά είναι σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στη «νόμιμη κλοπή» του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, επομένως η μόνη λύση είναι η ανατροπή του.
Παράλληλα, το ΚΚΕ σημειώνει ότι δεν αρκεί η προκαταρκτική, αλλά επιβάλλεται και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την αποφυγή κάθε περίπτωσης παραγραφής.
Όλα τα παραπάνω προδιαγράφουν περίπου το πλαίσιο με το οποίο θα κινηθεί στη Βουλή, στηρίζοντας ενδεχομένως την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, με διακριτό πολιτικό σκεπτικό.
Τέλος, το ΚΚΕ υπογραμμίζει πώς ο λαός πρέπει να δει ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» και βέβαια να απορρίψει την κοινωνική ενοχοποίηση περί φοροδιαφυγής που εκπορεύεται από το σύστημα προκειμένου να περάσει τα «βάρβαρα» και αντιλαϊκά μέτρα, καθώς «εκείνοι που τα ονόματά τους φιγουράρουν στις διάφορες λίστες δεν είναι εργαζόμενοι άνθρωποι του μόχθου», αλλά μεγαλοεπιχειρηματίες, κεφαλαιοκράτες που μετέφεραν χρήματα σε ξένες τράπεζες, είτε με νόμιμο είτε με λιγότερο νόμιμο τρόπο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που κατοχυρώνει η Ε.Ε. για «ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: