ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.7.13

Η τρόϊκα θέλει απολύσεις, δεν πέρασε η πρόταση για μετατάξεις καθηγητών και δημοτικών αστυνομικών


Στις 12 το μεσημέρι ξεκινά η τελική συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας «με τις πιθανότητες να έχουν αυξηθεί σημαντικά για συμφωνία», όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας όμως με νόημα ότι «ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».
Εκεί θα «κλειδώσουν» και οι αποφάσεις για τις συντάξεις των ενστόλων, την μείωση του ΦΠΑ αλλά και την υπαγωγή στον ΟΑΕΕ χιλιάδων ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και άλλα ειδικά Ταμεία. Μεγάλες ανατροπές όμως έρχονται και στη φορολογία, με την επιβολή Φόρων Πολυτελείας σε σκάφη και ΙΧ.
«Δεν πέρασαν» οι μετατάξεις
Στη σύσκεψη θα είναι παρούσα και η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δεδομένο ότι το Δημόσιο συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και οι 12.500 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα (καθηγητές, μέλη δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι ΟΤΑ, κ.λπ.) θα τεθούν αναγκαστικά σε καθεστώς κινητικότητας- διαθεσιμότητας, καθώς η τρόικα απέρριψε έστω και ως ιδέα τις «μετατάξεις».
Η Τρόικα αρνήθηκε να συνυπολογιστούν στον συνολικό αριθμό της διαθεσιμότητας-κινητικότητας οι μετατάξεις 5.000 καθηγητών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι περίπου 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι στα σώματα ασφαλείας. Έτσι πλέον ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα συμπληρωθεί από την «δεξαμενή» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτοί θα επιλεγούν με οριζόντιο τρόπο ως υπεράριθμοι. Αν δεν βρεθούν όμως τελικά θέσεις για αυτούς, θα απολυθούν.
Τα ισοδύναμα για «τρύπες» 1,9 δισ. ευρώ
Για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 1,9 δισ.ευρώ της διετίας 2013-2014, το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε «ισοδύναμα μέτρα», για τα οποία η Τρόικα θα δώσει απάντηση σήμερα.
Τα μέτρα τα οποία εισηγείται η ελληνική πλευρά για να αποφευχθούν η επιβολή εισφοράς 0,2% στις επιχειρήσεις και η μείωση των συντάξεων αποστράτων, αλλά και να περάσει η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13# στην εστίαση, προβλέπουν:
- Τέλος οι εξαιρέσεις από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ. Με το ισχύον καθεστώς ασφαλίζονται στον ΟΓΑ ή άλλα Ταμεία χιλιάδες αυταπασχολούμενοι. Αυτοί θα ενταχθούν τώρα μαζικά στον ΟΑΕΕ για να καλύψουν τα 600 εκατ. από την μη εφαρμογή της εισφοράς από τις επιχειρήσεις.
- Περικοπές δαπανών του ΕΟΠΥΥ
- Η επιβολή άλλων φόρων χωρίς «κοινωνικό κόστος», όπως θεωρεί η κυβέρνηση, σε αναψυκτικά, ζαχαρώδη και μη «υγιεινά» είδη διατροφής.
- περικοπή των αμυντικών δαπανών τουλάχιστο κατά 100 εκατ ευρώ, για να μη μειωθούν οι συντάξεις ενόπλων κατά 200 εκατ ευρώ.

Τράπεζες-ΔΕΚΟ
Σύμφωνα με αξιωματούχο του οικονομικού επθτελείου, η τρόικα φέρεται να «αποδέχεται» τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και τη «μετάθεση» για το 2014 εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς για τότε ουσιαστικά μετατίθεται ο στόχος της πώλησης μεριδίων της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ. Δεν αλλάζει όμως ο στόχος για τις συνολικές εισπράξεις για τη διετία 2013- 2014.
Συμφωνήθηκε, επιπλέον, να πωληθούν έως το τέλος Ιουλίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank, ενώ σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «όσο το κράτος έχει την πλειοψηφία στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι συστημικές τράπεζες θα παραμείνουν τέσσερις».
Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα (με τη διαδικασία του επείγοντος), αναμένεται να περιληφθούν οι περισσότερες διατάξεις για τα ισοδύναμα μέτρα, καθώς και αυτές για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Με αυτό το δεδομένο, αναμένεται να δοθεί και η «πολιτική έγκριση» για τη δόση στο Γιούροργκουπ, η οποία, πάντως, αναμένεται να καταβάλλεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως επισήμανε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «η δόση θα είναι τέτοια που θα καλύπτει τις ανάγκες μας».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: