ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.7.13

Πρόχειρος ο νέος φορολογικός κώδικας

Αρχισε το ράβε-ξήλωνε στο νέο Φορολογικό Κώδικα
Η προχειρότητα και η έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού  αποκαλύπτονται με τον νέο Φορολογικό Κώδικα, ο οποίος γράφτηκε κυρολεκτικά "στο πόδι" και ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του μπαίνει στο τραπέζι της.. κοπτορραπτικής. Μετά τις διαπιστώσεις των φοροτεχνικών ότι πολλές διατάξεις οδηγούν σε αύξηση των  επιβαρύνσων για μεγάλες ομάδες φορολογουμένων (συμπεριλαμβανομένων μισθωτών, συνταξιούχων,  ανέργων, φοιτητών κλπ) - στο υπουργείο Οικονομικών αρχίζει το ράβε-ξήλωνε. Σε αλλεπάληλες συσκέψεις  ετοιμάζονται αλλαγές, διορθώσεις και τροποποιήσεις, με βάση τις εκτιμήσεις για το ποιούς και πόσο επηρεάζει η κάθε διάταξη.
Πάνω στην "πρεμούρα" να ετοιμασθεί ένα σχέδιο όσο η τρόικα βρίσκεται εδώ για διαπραγματεύσεις, το στοιχείο αυτό δεν είχε ληφθεί αρκούντως υπόψη και πολλές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο αρχικό σχέδιο οδηγούν στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που συζητούνται τώρα αφορούν την παρακράτηση και την προκαταβολή φόρου, τη φορολόγηση της αποζημίωσης απόλυσης - η αύξηση της οποίας αποδίδεται σε... τυπογραφικό λαθος - και τα τεκμήρια που αφορούν ανέργους και φοιτητές χωρίς πραγματικό εισόδημα.

Προτείνεται ειδικότερα να μην καταργηθεί τελικά η μηνιαία έκπτωση 1,5% που ισχύει στην παρακράτηση από μισθωτούς και συνταξιούχους και να λαμβάνεται υπόψη η έκπτωση φόρου (2.100 ευρώ) που ισχύει για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Σχεδιάζεται επίσης να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει  αύξηση της προκαταβολής φόρου (από 55% σε 80%) για  τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.

Αναγακαα κρίνεται εκ των υστέρων και η τροποποίηση της ρύθμισης  σχετιά με τα τεκμήρια, στις περιπτώσεις ανέργων,  χαμηλοσυνταξιούχων και φοιτητών.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας προβλέπει ότι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που πιάνονται στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων θα φορολογούνται ως επαγγελματίες  και όχι ως μισθωτοί. Ετσι θα πληρώνουν φόρο 26% αντί 22% και επιπλέον θα επιβαρύνονται με προκαταβολή 55%.
Παράδειγμα
- Άγαμος με μηδενικό εισόδημα: Τεκμήριο 3.000 €
- Έχει στην κατοχή του Ι.Χ. 1.000 κ.εκ.: Τεκμήριο 4.000 €
Εφόσον δεν αλλάξει η διάταξη:
- Θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα: 7.000 €
- Φόρος: 1.820 €
- Προκαταβολή φόρου: 1.001 €
Αποτέλεσμα: Ο φορολογούμενος με μηδενικό εισόδημα επιβαρύνεται με φόρο 2.821 €
Εφόσον γίνει διόρθωση από το υπουργείο οικονομικών ο φόρος που θα προκύπτει θα είναι μηδενικός

Φορολογικές επιβαρύνσεις προκύπτουν και για οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν: Με βάση το νέο Κώδικα οι φοιτητές δεν περιλαμβάνονται στα προστατευόμενα-εξαρτώμενα μέλη. Αυτό οδηγεί αυτόματα τους υπόχρεους γονείς τους να μην μπορούν να λάβουν το οικογενειακό επίδομα τέκνων.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: