ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.7.13

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέρριψαν την πρόταση του Παντελή Καψή – Αντιπροτείνουν διαφορετική λύση Πηγή: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέρριψαν την πρόταση του Παντελή Καψή – Αντιπροτείνουν διαφορετική λύση

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέρριψαν την πρόταση του Παντελή Καψή – Αντιπροτείνουν διαφορετική  λύσηΑρνητική είναι η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ και της ΠΟΣΠΕΡΤ στην πρόταση του Παντελή Καψή. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους προτείνουν μία λύση που παρακάμπτει το λεγόμενο ενδιάμεσο φορέα και θέτει σε λειτουργία εκ νέου τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ακόμη γίνεται λόγος για νομικά και θεσμικά αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν ο υπουργός Οικονομικών και ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης αναφορικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ. Με τη λύση που προτείνουν, που περιλαμβάνει και την εθελούσια έξοδο για τη μείωση του προσωπικού, το κόστος που θα υποστεί ο προϋπολογισμός, επιστρέφει στη λειτουργούσα ΕΡΤ.

Στη «θέση της άγονης συζήτησης περί "ενδιάμεσου φορέα"» οι εργαζόμενοι προτείνουν πως «πρέπει να ορισθεί ως συνέχεια της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ (κεντρικά και περιφερειακά) για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δημοσίου συμφέροντος, όπως ορίζει ρητά η απόφαση του ΣτΕ και συστήνει η EBU». Ζητούν:
-Λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ και διαδικτυακούς ιστότοπους.
-Διαφύλαξη υποδομών και εξοπλισμού της ΕΡΤ, περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας.
Για τους εργαζόμενους ζητούν:
-Η εργασία τους «το επόμενο χρονικό διάστημα να προσφέρεται χωρίς νέα σύμβαση και η αμοιβή να καθορίζεται με τη μορφή "απολαβών ισόποσων προς τους μισθούς" που είχαν μέχρι την 11η Ιουνίου οι εργαζόμενοι και οι οποίοι μισθοί εξακολουθούν να υφίστανται λόγω των άκυρων απολύσεων».
-Σαφές και νομικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου», κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης, για όλους εκείνους που θα επιθυμούσαν να λάβουν την αποζημίωσή τους (από την ΕΡΤ και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό) και να προχωρήσουν σε συνταξιοδότηση, ή να αναζητήσουν άλλον εργοδότη και όχι εργασιακή σχέση με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
-Καταβολή αποζημιώσεων – σε όποια φάση- με υπολογισμένη τη συνολική προϋπηρεσία στην ΕΡΤ (από την πρώτη σύμβαση έργου), χωρίς πλαφόν. Ο ειδικός λογαριασμός, που αναφέρεται στην πρόταση του κ. Καψή, μόνο αμφιβολίες εγείρει και κακές μνήμες, αφού όπου έχει χρησιμοποιηθεί έχει οδηγήσει σε στρέβλωση της διαδικασίας καταβολής αποζημιώσεων και πάντα εις βάρος των απολυμένων.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως «καταληκτικά μοναδική προϋπόθεση είναι να εκπέμψει κανονικά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να λειτουργήσουν όλες οι δραστηριότητές της» ώστε «να δώσει τέλος η κυβέρνηση στο μπαράζ παρανομίας και θεσμικών εκτροπών με μία αποφασιστική στροφή στη νομιμότητα» ενόψει και της τελικής συζήτησης στο ΣτΕ της στις 27 Σεπτεμβρίου επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: