ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.12.08

Μέγα σκάνδαλο η μεθόδευση για ατιμωρησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού! 15-12-2008

Ενώ ξεχειλίζει η οργή κάθε Έλληνα πολίτη για τα σκάνδαλα στη δημόσια ζωή και τη γενικευμένη ατιμωρησία πολιτικών και δημοσίων λειτουργών, η κυβέρνηση προχωρεί σε σκανδαλώδεις και προκλητικές μεθοδεύσεις για να θέσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού υπεράνω του ν

Ενώ ξεχειλίζει η οργή κάθε Έλληνα πολίτη για τα σκάνδαλα στη δημόσια ζωή και τη γενικευμένη ατιμωρησία πολιτικών και δημοσίων λειτουργών, η κυβέρνηση προχωρεί σε σκανδαλώδεις και προκλητικές μεθοδεύσεις για να θέσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού υπεράνω του νόμου, συγκαλύπτοντας προκαταβολικά τις ευθύνες της για την ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλ εις βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Η Οργάνωση STOPCARTEL μπροστά στην αδίστακτη αυτή κυβερνητική επιχείρηση, εξέδωσε σήμερα επειγόντως Δελτίο Τύπου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και οι πολιτικοι και απαιτει όπως οι Ελληνες Βουλευτές ματαιώσουν μέσα στη Βουλή αυτήν την προκλητική προσπάθεια, η οποία αποτελεί άλλη μια επιδρομή κατά του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Μέγα σκάνδαλο η μεθόδευση για ατιμωρησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού!

Ενώ ξεχειλίζει η οργή κάθε Έλληνα πολίτη για τα σκάνδαλα στη δημόσια ζωή και τη γενικευμένη ατιμωρησία πολιτικών και δημοσίων λειτουργών, η κυβέρνηση προχωρεί σε σκανδαλώδεις και προκλητικές μεθοδεύσεις για να θέσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού υπεράνω του νόμου, συγκαλύπτοντας προκαταβολικά τις ευθύνες της για την ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλ εις βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Με διάταξη που έχει περιληφθεί σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο για ενεργειακά θέματα, το οποίο επιδιώκεται να ψηφισθεί χωρίς πολλές δημόσιες συζητήσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θεσπίζει «το ακαταδίωκτο και την έλλειψη αστικής ευθύνης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του προσωπικού των υπηρεσιών της Γενική Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ούτως ώστε αυτά να επιτελούνται κατά τρόπο απερίσπαστο», όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου.

Η σχετική διάταξη προβλέπει ότι όλοι οι λειτουργοί της Επιτροπής «δεν διώκονται ποινικώς και δεν υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οποιουδήποτε, για πράξεις ή παραλείψεις εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 703/1977, εκτός αν ενήργησαν εκ δόλου».

Με τη διάταξη αυτή, την οποία έχει εμπνευστεί και προτείνει από καιρό ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σπ. Ζησιμόπουλος, η κυβέρνηση υιοθετεί την καινοφανή θεωρία, σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα κάθε πολίτη σε ένα κράτος Δικαίου να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη αποτελεί «ενοχλητικό εμπόδιο» στην άσκηση των καθηκόντων των δημοσίων λειτουργών και δεν τους επιτρέπει να ασκήσουν απερίσπαστα το έργο τους!

Μιλώντας, μάλιστα, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Ζησιμόπουλος επιστράτευσε ιδιαίτερα βολικές για τον ίδιο θεωρίες περί ισχυρών συμφερόντων που τον υπονομεύουν, δήθεν, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με μηνύσεις που αποσκοπούν να σταματήσουν την αποκάλυψη καρτέλ και την επιβολή κυρώσεων!

Όλοι γνωρίζουν, όμως, ότι στην πραγματικότητα οι περισσότερες προσφυγές στη Δικαιοσύνη για θέματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού προέρχονται από μικρούς επιχειρηματίες, θύματα των μεγάλων καρτέλ και μονοπωλίων, τους οποίους η Επιτροπή του κ. Ζησιμόπουλου συστηματικά αφήνει απροστάτευτους, ευνοώντας με τις αυτές τις μεθοδεύσεις την ανεξέλεγκτη δράση των ισχυρών συμφερόντων, που σήμερα «ανακαλύπτει» ο πρόεδρος της Επιτροπής ότι δήθεν τον υπονομεύουν.

Δεν είναι τυχαίο, ασφαλώς, ότι η μοναδική μέχρι σήμερα παραπομπή του κ. Ζησιμόπουλου στο ακροατήριο, με κατηγορίες παράβασης καθήκοντος, είναι αποτέλεσμα μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία Γ. Δρίτσα, ο οποίος είναι θύμα καταχρηστικών πρακτικών ενός από τα ισχυρότερα ολιγοπώλια της ελληνικής αγοράς.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη δεν δημιούργησε προσκόμματα στο έργο της Επιτροπής, επειδή καταχρηστικά άσκησαν τα δικαιώματά τους κάποια ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά υπήρξε το ύστατο καταφύγιο επιχειρηματιών που θίγονται από την ανεξέλεγκτη δράση καρτέλ και μονοπωλίων, επειδή ακριβώς δεν επιτελεί το καθήκον του ο κ. Ζησιμόπουλος!

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τη Δικαιοσύνη, αν επιτελεί το χρέος της με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και, προπάντων, σεβασμό στη νομιμότητα. Εκτός και αν υιοθετεί ο κ. Ζησιμόπουλος, και μαζί του, δυστυχώς, η κυβέρνηση την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας άποψη, ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να χειραγωγηθεί από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα για να στραφεί αδίκως κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των λειτουργών της!

Είναι λοιπόν σαφές, ότι η σκανδαλώδης νομοθετική ρύθμιση για την ατιμωρησία της Επιτροπής μόνο ταπεινές και ύποπτες σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετεί. Μόνο στη συγκάλυψη της απόλυτης αδράνειας του κ. Ζησιμόπουλου έναντι των καρτέλ και των μονοπωλίων μπορεί να αποσκοπεί. Και δεν είναι τυχαίο, ασφαλώς, ότι ακόμη και σήμερα, λίγο πριν τη λήξη της καταστροφικής θητείας του, ο κ. Ζησιμόπουλος μιλάει ξεδιάντροπα στους βουλευτές για πλήθος αυτεπάγγελτων ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να έχουν εκδοθεί εισηγήσεις και αποφάσεις για επιβολή κυρώσεων.

Αυτό είναι, άραγε, το έργο της Επιτροπής που θέλουν να μπλοκάρουν τα σκοτεινά συμφέροντα; Ατέρμονες και ατελέσφορες έρευνες, οι περισσότερες από τις οποίες «σέρνονται» εδώ και χρόνια χωρίς αποτελέσματα και θα παραδοθούν ημιτελείς στον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής; Το STOPCARTEL επιφυλάσσεται να επανέλθει, αφού μελετηθούν προσεκτικά τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στους ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το STOPCARTEL καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων, και ιδίως της συμπολίτευσης, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκρασθούν το αίτημα της κοινωνίας για Δικαιοσύνη και αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας και να καταψηφίσουν τη σκανδαλώδη κυβερνητική ρύθμιση για την ατιμωρησία του κ. Ζησιμόπουλου.

Οι πολίτες απαιτούν τη θωράκιση των θεσμών και την αποτελεσματική λειτουργία του Κράτους Δικαίου και θα αντισταθούν σε κάθε μεθόδευση για τη διαιώνιση της ατιμωρησίας κάθε δημοσίου λειτουργού που δεν επιτελεί το καθήκον του!

stopcartel

Δεν υπάρχουν σχόλια: