ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.12.08


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ PRESS-BANK ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ , Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ.
του Δημήτρη Συρμάτση
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ μας παραχώρησε μια συνέντευξη για τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα ύστερα από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο κ. Δ. Κωνσταντάρας είδε ατολμία, μπέρδεμα, ασάφεια και απροθυμία για συγκρούσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ρίχνει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει ξένα συμφέροντα πίσω από τις ταραχές και προέβλεψε ότι θα επαναληφθούν παρόμοιες.
Αξιοσημείωτη είναι και η θέση του περί έλλειψης πνευματικής καθοδήγησης και λάθος προτύπων στην σημερινή κοινωνία.
1) ΕΞΕΓΕΡΣΗ , ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Ή ΑΝΑΡΧΙΑ ? Με ποιά λέξη θα χαρακτηρίζατε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών?
Αν δεν αποκωδικοποιήσουμε όλα τα γεγονότα και τα στοιχεία, δεν μπορούσε να απαντήσουμε. «Αναρχία» ; σίγουρα όχι παρά μόνο ως στόχος κάποιων ελάχιστων και ανέμπνευστων προβοκατόρων. «Εξέγερση»; Δεν το βλέπω πιθανόν. Δεν ήταν και τόσο μαζικό το φαινόμενο. Και με ποιο στόχο; Εναντίον ποίου; Εναντίον του Κράτους; Τότε γιατί οι καταστροφές σε μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις; Η «αγανάκτηση» μού έρχεται πιο κοντά. Αλλά και πάλι : αγανάκτησε ένα , σχετικά μικρό, μόνο ποσοστό του λαού και η κινητοποίηση, όσο κι αν επεκτάθηκε, ποτέ δεν απέκτησε μεγάλη, πάνδημη έκταση, δεν γενικεύτηκε, δεν παρέσυρε όλες τις τάξεις, όλα τα στρώματα. Αλλά όπως είπα, ακόμα μελετάμε τα χαρακτηριστικά του γεγονότος. Και πριν τα εξετάσουμε σε λεπτομέρεια, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε σαφές συμπέρασμα εκτός του ότι υποκρύπτεται μεγάλη αντίδραση μέσα στον πληθυσμό. Και σε πρώτη ευκαιρία, θα ξανα- εκδηλωθεί.
2) Πιστεύετε ότι ήταν αφορμή ο θάνατος του Μικρού Αλέξη για να επωφεληθούν μερικοί να δημιουργήσουν χάος ?
Σαφώς. Χωρίς αφορμή, δεν γίνεται ποτέ, τίποτε. Εκτός από μεμονωμένες, ανοργάνωτες και «στιγμιαίες» διαδηλώσεις χωρίς ουσία και χωρίς διάρκεια.
3) Είδατε αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση ?
Ατολμία είδα. Μπέρδεμα στην αρχή, ασάφεια στη συνέχεια, απροθυμία σύγκρουσης στο τέλος. Στοιχεία τα οποία μερικώς εξηγούνται από τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις περί των εντολών που έπαιρνε η αστυνομία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν η αστυνομία έπαιρνε εντολή για «επίθεση», η κατάσταση θα είχε ελεγχθεί σχετικά εύκολα και σχετικά γρήγορα. Αλλά θα είχε και άλλα θύματα. Κι αυτό είναι κάτι που ΚΑΝΕΙΣ «μη δικτάτωρ» δεν μπορεί να αποφασίσει. Και –κυρίως- δεν θα ανεχόταν ο απλός πολίτης, έστω κι αν του είχαν κάψει το μαγαζί.
4) Βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα γεγονότα και τους κουκουλοφόρους?
Μερικώς. Δεν θεωρώ ότι υπήρξαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν σε οποιονδήποτε αγανακτισμένο ή θερμοκέφαλο «ορμήστε κι εμείς είμαστε εδώ». Αλλά και δεν τους απέτρεψε κι όλας. Αυτοί που πήραν μέρος ΔΕΝ ήταν οπαδοί του Κ.Κ.Ε. κι αυτό φάνηκε από τη στάση του κόμματος τις επόμενες μέρες και ώρες. Δεν ήταν Νεοδημοκράτες γιατί θα ήταν γελοίο να επιτίθενται εναντίον του κράτους που κυβερνά το κόμμα τους. Από αλλού συνεπώς προήλθε η ενθάρρυνση. Λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ – γιατί ούτε το δικό τους κόμμα επιθυμεί τέτοιες ανατροπές-, περισσότερο από το ΣΥΡΙΖΑ – γιατί αυτών των ηλικιών και «ειδικοτήτων» χαιδεύει τα αυτιά ο Αλέξης Τσίπρας- και ακόμη περισσότερο από τους πνευματικούς υποστηρικτές του «κανένα», είτε αυτοί είναι κομματικά ανένταχτοι, είτε γιατί είναι εναντίον του πολιτικού μας συστήματος.
5) Συνδέετε ξένα συμφέροντα που πολεμούν τον Καραμανλή με τις ταραχές σε όλην την χώρα?
Φοβάμαι πως ναι. Εμμέσως πλην σαφώς. Μετά την προσέγγιση με τον Πούτιν, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαικής μας ένταξης, μετά τη γενική στήριξη της Ελλάδας στο «σύστημα Ομπάμα», μετά τη σθεναρή μας στάση στο θέμα των Σκοπίων, της ένταξης της Τουρκίας , την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, περιμέναμε κάποια αντίδραση. Αλλά – ομολογώ- όχι με τη χρησιμοποίηση της νεολαίας μας.
6) Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα? Βρισκόμαστε σε ένα τέλμα? Ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν από την Πολιτειακή ηγεσία για να αλλάξει το κλίμα ενόψει εορτών, αλλά και για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα ?
Όχι, δεν υπάρχει κανένα «έλλειμμα». Πλεόνασμα ναι, υπάρχει. Υπερβάλλουσες δημοκρατικές «ευαισθησίες» ναι. Έλλειψη πνευματικής καθοδήγησης και διεστραμμένα πρότυπα για τη νέα γενιά, σίγουρα ναι. Και φυσικά, σ ένα τέτοιο περιβάλλον, μ ένα πολιτικό σύστημα που δεν επιθυμεί ν αλλάξει προς το καλύτερο, που θεωρεί ότι τα ξέρει όλα και δεν ζητάει ούτε ακούει γνώμες, που δεν προάγει την αξιοσύνη, την αξιοκρατία και τη δημοκρατία στις καθημερινές του συναλλαγές και «κλείνει» την πόρτα στη φυσιολογική εξέλιξη υποκύπτοντας στο πρόσταγμα της Medioκρατίας, αγγίζουμε το τέλμα. Αλλά επιπόλαιες προτάσεις προς χάριν εντυπωσιασμού, ΕΓΩ δεν κάνω.
Ήμουν 3,5 χρόνια στη Βουλή. Έκανα πολλές. Τώρα, παρακολουθώ κι εγώ όπως όλοι οι άλλοι. Παίρνω τα μέτρα μου. Και κρατώ και τις αποστάσεις μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: