ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.12.08

Καρτελ χαλυβα :Στη Γαλλια τους διαλυουν.Στην Ελλαδα τους προστατευουν!Ο ρολος του πρωθυπουργου.17/12

Εξοντωτικα προστιμα στο καρτελ χαλυβα στη Γαλλια,μετα από καταγγελια.Παγκοσμιος κολοσσος ο επικεφαλης.Στην Ελλαδα ο πρωθυπουργος εθαψε την καταγγελια του χαλυβα για δυο χρονια.Η «αυτεπαγγελτη» ερευνα.Θα συνεχισουν την προστασια του σκληρου καρτελ;


Πρωτοφανους υψους προστιμα για εθνικη Επιτροπη Ανταγωνισμου επιβληθηκαν χθες στη Γαλλια σε 11 εταιρειες χαλυβα για συσταση και λειτουργια καρτελ από το 1999.Η ερευνα αρχισε το 2005, κατοπιν καταγγελιων εταιρειων πελατών προς την κυβερνηση της Γαλλιας, η οποια δια του Υπουργου οικονομιας, τις παρεπεμψε τοτε στην Γαλλικη Επιτροπη Ανταγωνισμου για ερευνα..

Το συνολικό υψος των προστιμων ανερχεται στα 575,4 εκατ.Ευρω από τα οποια τα 301,7 αφορουν την Εταιρεια Arcelor Mittal.

H Arcelor Mittal.είναι θυγατρικη του πολυεθνικου κολοσσου Mittal Steel ο οποιος κατατασεται στις 100 μεγαλυτερες εταιρειες στον κοσμο,με κυκλο εργασιων 588.700.000.000 $ και 320.000 εργαζομενους.(πηγη Fortune 2007).

Αντιθετα με την αποφαση αυτή, στην Ελλαδα,τον Οκτωβριο του 2006 η Εταιρεια ΙRON TENCO, πελατης της εταιρειας χαλυβα ΣΙΔΕΝΟΡ ,η οποια ειχε υποστει ολικη καταρρευση από παρανομες πρακτικες μελων του καρτελ χαλυβα, ,κατηγγειλε εγγραφως, προσκομιζοντας συντριπτικα στοιχεια στην Ελληνικη Επιτροπη Ανταγωνισμου,την υπαρξη και λειτουργια σκληρου καρτελ από το 2000,μεταξυ των εταιρειων χαλυβα ΣΙΔΕΝΟΡ του Ομιλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ του Ν. Στασινοπουλου, Χαλυβουργικη του Κωνσταντινου Αγγελοπουλου , Χαλυβουργια Ελλαδος ,χονδρεμπορων τους και της ημικρατικης εταιρειας πιστοποιησεων ΕΒΕΤΑΜ.

Η καταγγελουσα Εταιρεια στις 15 Σεπτεμβριου 2006 ενημερωσε γραπτως τον Πρωθυπουργο Κωστα Καραμανλη για την υπαρξη καρτελ χαλυβα και ζητησε παρεμβαση του, ώστε να γινει ερευνα.Η κυβερνηση ουδεν επραξε , αλλα χρησιμοποιωντας την Επιτροπη Ανταγωνισμου συγκαλυψε για δυο χρονια την υποθεση του καρτελ ,αρκουμενη στην εκδοση αθωωτικης εισηγησης για ενα από τα μελη του καρτελ, αμεσα υπευθυνο για την καταστροφη της εταιρειας.

Χρειαστηκε να κατατεθει μηνυση από την ΙRON TENCO κατά του Προεδρου της Επιτροπης Ανταγωνισμου και παρεμβαση του Τεχνικου Επιμελητηριου Ελλαδος για να αναγκαστουν να αρχισουν ερευνα για το καρτελ του χαλυβα, η οποια επιμονως χαρακτηριστηκε «αυτεπαγγελτη» ,παρα την υπαρξη δυο καταγγελιων της καταγγελουσας εταιρειας.!

Σκοπος, ο παρανομος αποκλεισμος της καταγγελουσας σαν διαδικου, με συνεπεια αφαιρεση του δικαιωματος προσβασης στο φακελο της ερευνας και αξιολογησης του περιεχομενου του ,αοριστη διαρκεια των ερευνων και καταργηση ολων των νομιμων δικαιωματων της.

Από τα παρατιθεμενα στοιχεια, είναι φανερη η αποπειρα της κυβερνησης να προστατευσει το πανισχυρο καρτελ των χαλυβουργιων και να επιταχυνει την εξοντωση της καταγγελουσας εταιρειας.

Η Εταιρεια ΣΙΔΕΝΟΡ είναι θυγατρικη του ομιλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η οποια κατατασεται 9η μεγαλυτερη Εταιρεια στην Ελλαδα, με κυκλο εργασιων 3.274.470.000 ευρω και 12.378 εργαζομενους,αμφοτερες εισηγμενες.(πηγη Fortune 2007).

Η οικονομικη θεση του ομιλου Στασινοπουλου, αλλα και των λοιπων μικροτερων εταιρειων χαλυβα , είναι πασιφανες ότι υπαγορευει την προκλητικη και σκανδαλωδη αποπειρα προστασιας τους από την κυβερνηση.

Το STOPCARTEL καλει την κυβερνηση να παυσει αμεσα την προστασια των χαλυβουργιων και να διασφαλισει τη νομιμη διεξαγωγη της ερευνας παρουσία εισαγγελικης αρχης και των καταγγελοντων.

Να επαναφερει στη νομιμοτητα τη λειτουργια της Επιτροπης Ανταγωνισμου, εγκαταλειποντας παραυτα τη νομοθετηση ποινικης και αστικης ασυλιας της, που διαφανη σκοπο έχει την καλυψη των ευθυνων της ιδιας .

Αν δεν το πραξει ,θα έχει οδηγησει για μια ακομα φορα τη χωρα σε Διεθνη διαδυρμο και την ιδια σε νεες πολιτικες περιπετειες.

http://www.stopcartel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: