15.11.10
Μείωση 30% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων Έρχονται τα πιο σκληρά μέτρα της 30ετίας
Με έναν φάκελο υπό μάλης, ο οποίος θα περιέχει τα 11 πιο δύσκολα μέτρα της τελευταίας 30ετίας, έρχονται στην Αθήνα αύριο, Δευτέρα πρωί, οι 3 κορυφαίοι αξιωματούχοι της τρόικας.
Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων τραπεζιτών της χώρας, η Eurostat θα αναθεωρήσει το δημόσιο χρέος της χώρας στο δυσθεώρητο ύψος του 135%-140% του ΑΕΠ για το 2010.
Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων τραπεζιτών της χώρας, η Eurostat θα αναθεωρήσει το δημόσιο χρέος της χώρας στο δυσθεώρητο ύψος του 135%-140% του ΑΕΠ για το 2010.
Τα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα αναμένεται να γίνουν δεκτά από το οικονομικό επιτελείο, το οποίο δεν έχει πολλά περιθώρια «ελιγμών», καθώς διαπιστώνεται πλέον ότι τα νούμερα του Προϋπολογισμού του 2011 δεν βγαίνουν. Η υστέρηση των εσόδων για το 2010 αναμένεται να προσεγγίσει τα 4,5 δισ. ευρώ, καθώς μεταξύ άλλων εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι στόχοι για την είσπραξη του ΦΠΑ (η ετήσια αύξηση των εσόδων είναι 3,8% αντί για 8,7% που ήταν ο στόχος), της περαίωσης κ.λπ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, στο τέλος Δεκεμβρίου τα έσοδα του κράτους θα προσεγγίσουν τα 48 δισ. ευρώ αντί για 52,5 δισ. που είχαν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του 2010.
Στο 15,5% το έλλειμμα
Επιπρόσθετα τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) θα ανακοινώσει τα αναθεωρημένα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους για την περίοδο 2006-2009. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το έλλειμμα θα κινηθεί στο 15,4%-15,5% του ΑΕΠ (αντί στόχου 13,8% του ΑΕΠ), κάτι που σημαίνει ότι για το 2010 θα αγγίξει το 9,5%
Οπως εκτιμάται, και το δημόσιο χρέος αναμένεται να προσεγγίσει τα θηριώδη επίπεδα του 140% του ΑΕΠ (η πρόβλεψη ήταν 115,4% του ΑΕΠ), καθώς θα συνυπολογιστούν όλα τα χρέη των νοσοκομείων, οι εγγυήσεις των ζημιογόνων ΔΕΚΟ κ.λπ. Η αύξηση αυτή του δημόσιου χρέους αναμένεται να το οδηγήσει στα επίπεδα του 160% του ΑΕΠ το 2013, όταν και πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή του, η οποία εκτιμάται ότι θα προέλθει από τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων (χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται οι τόκοι για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους). Τα πλεονάσματα αυτά θα κατευθύνονται προς την εξυπηρέτηση του χρέους, όπως και τα κεφάλαια τα οποία θα προκύπτουν από τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο Τόμσεν φοβάταιτην ύφεση
Οπως εξηγούν αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, τα μέτρα που θα εισηγηθεί το κλιμάκιο της τρόικας, με δεδομένη τη μεγάλη υστέρηση των εσόδων του 2010, αντανακλούν τον βασικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει σταδιακά την κρίση χρέους που διανύει. Καταγράφεται αυτή τη φορά μια διαφοροποίηση από τον κ. Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο οποίος λέγεται ότι επιθυμεί τη μικρότερη του προβλεπομένου μείωση του ελλείμματος για το 2011 επειδή «φοβάται» την επιδείνωση της ύφεσης από πολύ αυστηρά μέτρα.
Οι Ευρωπαίοι, προς το παρόν, επιμένουν στην αταλάντευτη πορεία και το μόνο που είναι προς συζήτηση είναι δύο ενδεχόμενα:
Ή λαμβάνονται άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα το 2011, οπότε συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα, ή τα πρόσθετα μέτρα θα επιμεριστούν τμηματικά στα επόμενα χρόνια του προγράμματος (2011-2013).
Βέβαια η είσπραξη των φόρων θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθεί η πραγματική οικονομία που βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση. Φέτος το ΑΕΠ σε πραγματικές τιμές θα συρρικνωθεί κατά 4% ή ακόμα περισσότερο (ήδη στο τρίμηνο συρρικνώθηκε κατά 4,5%), ενώ το 2011 προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2,6%. Το αποτέλεσμα είναι η ανεργία να εκτιναχθεί στο 14,5% το 2011 και το 2012 να ανέβει στο 15%. Η ανάπτυξη προβλέπεται να αρχίσει από το 2013 και η κυβέρνηση προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό των δομών της αγοράς προκειμένου να διευκολύνει την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ετσι το βάρος της ανάκαμψης πέφτει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ο οποίος όμως επιβαρύνεται και άλλο από τη φορολογία, ενώ οι ελπίδες εναποτίθενται στις ξένες επενδύσεις και στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.
Πρώτο ΘΕΜΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
ΠΕΡΙ ΜΟΜΦΩΝ
Φωτογραγφια στο διαδικτυο http://3.bp.blogspot.com/_kbsrUwizMMc/TOAnB1gOndI/AAAAAAAAevY/1msYddr_WcA/s1600/gap-smile-2-elext.jpg
Επειδή κανένα σύνταγμα δεν προβλέπει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι στο απυρόβλητο της κριτικής από τους έλληνες πολίτες αλλά αυτή η διάταξη υπάρχει μόνο στα μυαλά των ελλήνων υπηκόων του και όχι στους έλληνες δημοκράτες πολίτες , γιαυτο και εγώ του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό της μομφής καταπρόσωπο και του απαντώ μάλιστα ότι εγώ τον μέμφομαι ακόμα περισσότερο .
Και τον μέμφομαι διότι ο ίδιος υπήρξε κομματανθρωπος του πασοκ το οποίο και τον ανέβασε και στα υψηλοτέρα κλιμάκια του , και όντας εκεί δεν έπραξε το ελάχιστο κατά της διαφθοράς και επίσης κάτι τι που θα μπορούσε να σώσει την χώρα από την επερχομένη αβαρία του .
Γιατί το συγκεκριμένο παράπτωμα είναι βαρύ σύμφωνα με οιονδήποτε κανονισμό.
Ενώ εάν έβαζε παραπέρα το προσωπικό του συμφέρον και ακλουθούσε ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδος , τότε είναι πλέον σίγουρο ότι αρκετά αν όχι πολλά θα ήταν αυτά που μπορούσε να είχε επιτύχει , αλλά και να είχε διασώσει .
Επίσης τον μέμφομαι γιατί υπέγραψε νομοσχέδια και συνθήκες που ήταν ενάντια στον ελληνικό λαό , εναντία στην αξιοπρέπεια του αλλά την υπόσταση του. σαν η φυλή των ελλήνων .
Και τα οποία νομοσχέδια του αφαιρούσαν δικαιώματα τα οποία τα παρείχαν πλέον σε αλλοδαπούς και αλλόθρησκους και πάντα υπέρ σκοτεινών και ξένων συμφερόντων .
Τον μέμφομαι γιατί σήμερα καθώς και την περασμένη Κυριακή έφραξαν τα εκλογικά τμήματα από αλλοεθνείς λαθροεποικους που λαθρονομημοποιηθηκαν υστερα από ένα λαθρονομοσχεδιο που πανω στο οποιο υπαρχει και η δικη του λαθρουπογραφη .
Και τον μεμφομαι διοτι αφ υψηλου παντα , κρίνει , συγκρινει και εντελει κατακρίνει τον ψηφοφόρο ο οποίος με την στάση του είπε ένα όχι στα ψέματα και την προδοσία της πατρίδος από τους πολιτικούς συνδυασμούς και τους ύποπτους χρηματοδότες των , αλλά επίσης αρνήθηκε συνειδητά να δώσει μια δημοκρατική μάχη με τους περιφερόμενους λαθροελληνας λαθροψηφοφορους η και σε κάποια περιοχή την εκλογική μάχη έναντι των εισαγόμενων κατευθείαν από την Τουρκιά λαθροψηφοφορων
Και όλα αυτά τα περιφερόμενα τσιρκα λαθροψηφοφορους που όλοι μας είδαμε την περασμένη Κυριακή να νοθεύουν και να ασελγούν προς την ιερότερη στιγμή της δημοκρατίας μας , αυτήν την ιδία την εκλογική διαδικασία . αλλά για αυτήν την εκλογική νοθεία δεν σας ακούσαμε να πείτε κάτι .
Επίσης ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας ο οποίος καρπούται ένα μισθό ο όποιος φυσικά θα ξεπερνά κατά πολύ τα 100.000 ευρώ τον χρόνο , δεν έχει κανένα δικαίωμα να μέμφεται τους τόσους φρεσκο-απολυμένους- θύματα του συστήματος που έφερε το κόμμα , το οποίο τόσο λαμπρά είχε για χρόνια υπηρετήσει , μα και τους άλλους τόσους συνταξιούχους , που τους έκοψε τα δώρα των συντάξεων και πρωτίστως μιας νεολαίας που επίσης το κόμμα του την λυπήθηκε για τα 720 ευρώ που ελάμβανε ως μισθό τον μήνα και αποφάσισε , κατόπιν παραπλανήσεως του ελληνικού λαού να αναλάβει την εξουσία , ώστε να μπορέσει επιτέλους να μειώσει την υπέρογκο αυτήν αμοιβή εις τα 592 ευρώ , χωρίς να σκέπτεται ότι αρκετά από αυτά τα μεμφόμενα τέρατα έλληνες πολίτες μπορεί να μην διέθεταν ούτε καν το απαιτούμενο χρηματικό ποσόν , δια να εκδώσουν τα εισιτήρια των προς την κάλπη .
Και σας μέμφομαι πολύ , μα πάρα πολύ κύριε πρόεδρε της ελληνικής δημοκρατίας .
HEIL GAP (or mind the GAP )
Δημοσίευση σχολίου