ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.11.10

Τι κρύβεται πίσω από την απεργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ;

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4017/8739.jpg Σε 7 κατ’ επίφαση αιτήματα προσπαθούν να στηρίξουν την 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24ωρου...  η διήμερη απεργία στις 25 και 26 Νοεμβρίου, αποτελεί μια κίνηση τακτικής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.


Στόχος δεν είναι να ‘’πλήξουν’’ ούτε τον Οργανισμό ούτε το Υπουργείο. Πρόκειται ουσιαστικά για ‘’ξεκαθάρισμα΄΄ λογαριασμών εντός των κύκλων της Ομοσπονδίας.


Σχετικά με τα αιτήματα των πρακτόρων. Ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων, κάτι το οποίο έχει επιβληθεί σε όλους τους επαγγελματίες από τον Ιούλιο και ενώ οι κ.κ. πράκτορες έχουν πάρει παράταση εφαρμογής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.


Ζητούν την ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων τους… Και αναρωτιόμαστε, υπάρχει κανένας επαγγελματίας του οποίου τα ασφάλιστρα να πληρώνονται από το κράτος ή από άλλον κρατικό φορέα ή οργανισμό; Παραλογίες…


Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι πράκτορες… συνδικαλίζονται!


24wro

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην επίμαχη ανάρτηση αναφέρεται πως οι Πράκτορες "ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων, κάτι το οποίο έχει επιβληθεί σε όλους τους επαγγελματίες από τον Ιούλιο και ενώ οι κ.κ. πράκτορες έχουν πάρει παράταση εφαρμογής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου". Η διατύπωση είναι αντικειμενική και ισχύει. Δεν αναφέρει όμως το λόγους που οι Πράκτορες ζητούν την κατάργηση των βιβλίων. Ο κλάδος των Πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που για κάθε πώληση προϊόντος ενημερώνεται ΑΜΕΣΑ τόσο η ΟΠΑΠ ΑΕ όπως και το Υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αγοράζουμε δυο σοκολάτες από τον περιπτερά ή όταν πληρώνουμε τον ταξιτζή χωρίς να μας δώσει απόδειξη. Οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ επαγγελματίες δηλώνουν το εισόδημά τους με βάση αυτά που κατέγραψαν στα βιβλία τους (γι' αυτό και βλέπουμε γιατρούς και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης με πενιχρά εισοδήματα). Αντιθέτως, οι Πράκτορες δηλώνουν το εισόδημά τους με βάση μια Βεβαίωση από την ΟΠΑΠ ΑΕ, ότι για τον περασμένο χρόνο τα έσοδά σου ήταν τόσα. Ούτε λεπτό λιγότερο, ούτε λεπτό περισσότερο. Για ποιο λόγο λοιπόν να μπουν τα βιβλία; Ώστε ο μόνος αξιόπιστος κλάδος επαγγελματιών να μετατραπεί σε λαμόγια; Αυτό θέλει το κράτος και οι πολίτες; Θέλει το εισόδημα των Πρακτόρων να είναι πολλαπλάσιο από αυτό που δηλώνουν στην εφορία; Ή μήπως επιπλέον θέλει το κράτος να πληρώνουν κι αυτοί ΦΠΑ; Διότι αν ξεκινήσουν οι Πράκτορες να πληρώνουν ΦΠΑ τότε οι πόρτες θα ανοίξουν διάπλατα για κάθε στοιχηματική εταιρεία που έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν ή το Γιβραλτάρ. Και όλοι ξέρουν τι επίπτωση θα έχει αυτό, όταν ο τζόγος θα μπει ανεξέλεγκτα σε κάθε σπίτι. Να αναφέρουμε επίσης, ότι η παράταση δόθηκε επειδή το Υπουργείο Οικονομικών ΑΔΥΝΑΤΕΙ να βρει αξιόπιστη λύση για την καταγραφή των απούλητων προϊόντων.

Η επίμαχη ανάρτηση αναφέρει επίσης ότι οι Πράκτορες "ζητούν την ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων τους… Και αναρωτιόμαστε, υπάρχει κανένας επαγγελματίας του οποίου τα ασφάλιστρα να πληρώνονται από το κράτος ή από άλλον κρατικό φορέα ή οργανισμό;". Να ρωτήσουμε με τη σειρά μας τον συντάκτη του κειμένου: Αν μπει ένας ληστής σε ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ και κλέψει όλες τις εισπράξεις από το ταμείο, τότε ο υπάλληλος θα απολυθεί; Θα χάσει τη δουλειά του; Όχι βέβαια. Γιατί λοιπόν ο Πράκτορας που θα πάνε να τον ληστέψουν να χάσει τη δουλειά του; Τις εισπράξεις πρέπει να τις καταθέσει στην ΟΠΑΠ ΑΕ και αν δεν το κάνει, η ΟΠΑΠ ΑΕ του κλείνει το online σύστημα και τον πετάει στο δρόμο. Πρέπει να κόψει το λαιμό του να πληρώσει, αλλιώς μένει στο δρόμο. Είναι δίκαιο αυτό; Θα σας άρεσε να σας λήστευαν στο δρόμο και την επόμενη μέρα να σας απόλυαν από τη δουλειά; Δε νομίζω.

Κλείνοντας, να αναφέρω και τα υπόλοιπα αιτήματα των Πρακτόρων:

- Άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των Συμβάσεων.
- Αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, μέσα από τα πρακτορεία.
- Άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρoυς.
- Επαναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ.
- Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ της ΟΠΑΠ ΑΕ, για επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου.

Πέντε χιλιάδες οικογένειες είναι έτοιμες να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματά τους, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

Πέντε χιλιάδες οικογένειες δουλεύουν 12 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα, 357 μέρες το χρόνο για να προσφέρουν ζεστό χρήμα στο κράτος.

Πέντε χιλιάδες οικογένειες ζητούν από το κράτος το αυτονόητο: μια δίκαιη και έντιμη μεταχείριση.