ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.11.10

Γουρούνι στο σακί

Του Γιώργου Λακόπουλου 

«∆εν ξέρατε τι υπογράφατε;».
Το είπαν οι «τροϊκανοί» στη Λούκα Κατσέλη όταν τους αντέτεινε ότι δεν υιοθετεί την παράκαµψη της Εθνικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας. Το κλιµάκιο των«µικροµεσαίων υπαλλήλων διεθνών οργανισµών», όπως θα έλεγε και οΧρήστος Παπουτσής, απλώς μειδίασε µε συγκατάβαση: ας προσέχατε όταν υπογράφατε, κυρία µου.
Εννοούσαν: θα εφαρμόσετε το Μνηµόνιο και θα πείτε κι ένα τραγούδι. ∆εν έχουν άδικο. Το περιεχόµενο του Μνηµονίου αποτελεί συµβατική υποχρέωση της χώρας. Έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή ως διεθνής σύµβαση , άρα υπερισχύει και του καταστατικού χάρτη της χώρας.
Εδώ σηκώνουμε τα χέρια. Ποιος ακριβώς, πότε και µε ποια διαδικασία συνέταξε το Μνηµόνιο;
Ποια φυσικά πρόσωπα και κατ’ εξουσιοδότησιν ποιων θεσµικών οργάνων της χώρας έκαναν τη διαπραγμάτευση; – αν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση.
Αυτά δεν τα µάθαµε ποτέ. Η Βουλή ψήφισε έναν νόµο, χωρίς να έχει υπόψη της το πλήρες κείµενο του Μνηµονίου και τις δανειακές συµβάσεις που το συνόδευαν.
Πρώτα ψήφισε και µετά ενηµερώθηκε. Αν και δεν έχει σηµασία – γιατί οι βουλευτές συνηθίζουν να ψηφίζουν κάτι που δεν έχουν διαβάσει.
Αλλά ούτε τοΥπουργικό Συµβούλιο, ως ανώτερο όργανο διακυβέρνησης της χώρας, συζήτησε ποτέ για το Μνηµόνιο, όπως επισηµαίνει σε άρθρο του ο Νίκος Κοτζιάς, παλαιός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ο ιστορικός του µέλλοντος θα µείνει άφωνος όταν µελετήσει τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης, που κράτησε – δεν κράτησε µισή ώρα, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της ηµέρας.
Ακούγονται κάπως κουφά όλα αυτά. Αλλά έτσι είναι. Στην περίπτωση του Μνηµονίου, δεν πήραµε απλώς γουρούνι στο σακί. Εµείς είµαστε το γουρούνι στο σακί. Για τους µεγαλο-Ευρωπαίους, άλλωστε, έτσι κι αλλιώς είµαστε ένα από τα τέσσερα γουρουνάκια. Ενα κείµενο που αλλάζει εκ θεµελίων τη χώρα δεν συζητήθηκε ποτέ στα αρµόδια όργανα διακυβέρνησής της. Ενδεχοµένως δεν ετέθη ποτέ και υπό κανονική διαπραγµάτευση.
Ηταν η µόνη εφαρµογή του «fast track». Πέρασε µε τη διαδικασία «take it or leave it». Το πήραµε και οι εντεταλµένοι της τρόικας µάς πετάτε στα µούτρα ότι µετά την υπογραφή ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι δεν γίνεται καµία διαπραγµάτευση. Οι δανειστές µας εφαρµόζουν αυτό που έγραψε κάποιος σε έναν τοίχο στα Εξάρχεια: «Αν χρειαστώ την άποψή σου, θα σου την πω». 
ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1]Χασαμε το αρχαιο μας νομισμα ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
Χασαμε ετσι ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χασαμε ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ]
2]Τωρα χασαμε ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ της χωρας [ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ [=ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ]
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ητοι το
3]ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ..
ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΙΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ
Α Υ Τ Ο Σ Ε Ι Ν Α Ι ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ Σ Τ Ο Χ Ο Σ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ -ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ
ΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ
ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ -ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΟΥ
Οφειλουμε στα παιδια μας και σε κεινους που πολεμησαν για ναμαστε ελευθεροι να αλλαξουμε ολο αυτο το σαπιο πολιτικο συστημα διακυβερνησης της χωρας μας
Απαιτουμε νεα προσωπα- νεα κομματα που θα λειτουργουν σε νεους αδιαβλητους δημοκρατικους θεσμους
ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ
ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ.........