ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.11.10

Εισαγγελέας για ομαδική εγγραφή ψηφοφόρων - μαϊμού στο δήμο Αθηναίων!

Προσπάθεια νοθείας στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Αθηναίων, επιβεβαιώνει ο  Γ. Ραγκούσης τονίζοντας ότι υπήρξε «πρόθεση να γίνει παράνομη εγγραφή ψηφοφόρων» και γι΄αυτό το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει «εκτεταμένες έρευνες» για να αποκαλύψει τις ευθύνες και να αποτρέψει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εκ μέρους τους! Τα παραπάνω δήλωσε το βράδυ o υπουργός Εσωτερικών το βράδυ στο MEGA, αλλά είχε προηγηθεί «πόλεμος» ανακοινώσεων με το δήμαρχο Αθηναίων να καταγγέλλει «πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα προσπάθεια παρέμβασης του ΥΠ.ΕΣ στην εκλογική διαδικασία», μετά τη δημοσιοποίηση της αποκαλυπτικής έκθεσης των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και την αποστολή της υπόθεσης στον εισαγγελέα. Υπονόησε μάλιστα σαφώς ότι μπορεί κάτι τέτοιο να εξυπηρετεί άλλες παρατάξεις. Ανταπάντησε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας για «ανήκουστη αντίδραση».
Τα στοιχεία, με τη σειρά που προέκυψαν στην υπόθεση, έχουν ως εξής:
Τουλάχιστον 72 περιπτώσεις μη σύννομης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου Αθηναίων από πολίτες της Ε.Ε, σίγουρα Βούλγαρους και πιθανότατα και Ρουμάνους, έδειξε πόρισμα των ελεγκτών.  Η υπόθεση είχε έρθει στην επιφάνεια μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι» και την καταγγελία του εκπροσώπου της ΝΔ, βουλευτή Χρήστου Ζώη, που επέρριπτε ευθύνες στο υπουργείο Εσωτερικών για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Αθηναίων, αλλοδαπών με διευθύνσεις ανύπαρκτές. Ο υπουργός Εσωτερικών διέταξε άμεσο έλεγχο στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη νομιμότητα εγγραφής ευρωπαίων πολιτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων. Οι ελεγκτές έλεγξαν 300 περιπτώσεις εγγραφών από τις περίπου 1.300 νέες εγγραφές  στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι...
Να σημειωθεί, ότι οι ελεγκτές βρέθηκαν μπροστά σε ανύπαρκτο τόπο κατοικίας, διαπίστωσαν κατάθεση αιτήσεων χωρίς στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, χωρίς δήλωση ταυτοπροσωπίας κ.α
Το πόρισμα των ελεγκτών και ο εισαγγελέας...
Επισήμως, με την ολοκλήρωση της έρευνας, την κατάθεση έκθεσης και πορίσματος από τη διενεργηθείσα στο δήμο Αθηναίων, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι:
«Από τον έλεγχο αυτό προκύπτει ότι σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, αιτήσεις - δηλώσεις ευρωπαίων πολιτών που εντοπίστηκαν στο αρχείο του Δήμου Αθηναίων, βάσει των οποίων έγιναν οι εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που καταρτίζει ο Δήμος Αθηναίων και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν συμπληρώθηκαν, δεν υπογράφηκαν και δεν κατατέθηκαν στο Δήμο Αθηναίων από τους ίδιους. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών ισχύει και στη χώρα μας όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες βάση κοινής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Επιπλέον οι αναφερόμενες στις αιτήσεις - δηλώσεις ως διευθύνσεις κατοικίας των ως άνω εκλογέων, που εντοπίζονται στην περιοχή Πετραλώνων, δεν είναι οι πραγματικές.
Οι εν λόγω αιτήσεις συμπεραίνεται ότι συμπληρώθηκαν, υπογράφηκαν και κατατέθηκαν στον Δήμο Αθηναίων από τρίτους και παρά ταύτα έγιναν δεκτές από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.
Ως εκ τούτου βάσιμα αμφισβητείται η νομιμότητα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κοινοτικών πολιτών σε 72 τουλάχιστον συγκεκριμένες περιπτώσεις που ελέγχθηκαν από το ΣΕΕΔΔ.
Μετά από τη σχετική αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Εκθεση και το Πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκαν ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και τον συσχετισμό τους.
Επίσης, η ίδια Εκθεση και το Πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκαν στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής που είναι κατά νόμο αρμόδιος να ασκήσει έλεγχο στο Δήμο Αθηναίων σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στα ως άνω κείμενα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.
Τέλος, η Εκθεση και το Πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκαν ήδη στο Δήμαρχο Αθηναίων για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των υπευθύνων υπαλλήλων του Δήμου.
Ν. Κακλαμάνης: Πρωτοφανής η ενέργεια
Το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών που «φιλοξενούν» υποψηφίους από τη Βουλγαρία «δείχνει» στη δήλωσή - απάντησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης:
 «Η πρωτοφανής για τα πολιτικά δεδομένα προσπάθεια παρέμβασης του Υπουργείου Εσωτερικών στην εκλογική διαδικασία πέφτει στο κενό. Αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, ο κ. Ραγκούσης έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πορίσματος, το οποίο συντάχθηκε βεβιασμένα και, το βασικότερο, χωρίς να πραγματοποιηθεί εις βάθος έρευνα στη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως από την Βουλγαρία. Ωστόσο, αρμόδιο για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην πορισματική τους έκθεση οι επιθεωρητές - ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δεν διαπιστώνουν παράνομη πράξη. Αναφέρονται μόνο σε ενδεχόμενη παράλειψη των αρμοδίων για την παραλαβή των δικαιολογητικών εγγραφής υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίοι δεν μερίμνησαν ώστε να εξακριβωθεί η αυτοπρόσωπη προσέλευση των αιτούντων προκειμένου να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους. Όπως δε προκύπτει από το περιεχόμενο της έκθεσης η μη εξακρίβωση αποτελεί ισχυρισμό τεσσάρων (4) ατόμων βουλγαρικής υπηκοότητας.

Εξάλλου, από μαρτυρία που περιέχεται στο πόρισμα αποκαλύπτεται η ουσία της υπόθεσης. Μάρτυρας αναφέρει ότι οι Βούλγαροι παρακινήθηκαν στην εγγραφή από ομοεθνή τους, προκειμένου να τον στηρίξουν στην εκλογή του. Ο συνδυασμός "Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας" του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος καταρτίσθηκε και ανακηρύχθηκε πολύ πριν ανακύψει το θέμα, δεν έχει υποψήφιο Βούλγαρο(α) υπήκοο. Αντιθέτως, άλλοι συνδυασμοί έχουν στα ψηφοδέλτιά τους Βούλγαρους υποψήφιους.

Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Ραγκούσης επιτίθεται στον Δήμαρχο Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι από το πόρισμα δεν προκύπτει ευθύνη για την Δημοτική Αρχή, η οποία συνεχίζει το έργο της για το καλό της πόλης και θα φροντίσει ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν ελεύθεροι και ανεπηρέαστοι για την Δημοτική Αρχή που επιθυμούν».

   
Γ. Ραγκούσης: Ανήκουστη η αντίδραση Κακλαμάνη
Άμεσα απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούση, στη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων:
«Η υπόθεση παράνομων εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους που συγκροτούνται με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων είναι πρωτοφανής, το δε πόρισμα του ΣΕΕΔΔ φέρνει στο φως αδιανόητες και χωρίς προηγούμενο πρακτικές για ένα δημοκρατικό ευνομούμενο κράτος. Με τη σοβαρότητα που αρμόζει στη βαρύτητα της υπόθεσης αυτής το υπουργείο θα συνεχίσει να φροντίζει για την τήρηση του νόμου. Το υπουργείο θα συνεχίσει να γνωστοποιεί κάθε νεότερη εξέλιξη στο πλαίσιο της απόδοσης των ευθυνών από τα αρμόδια διοικητικά και δικαστικά όργανα και της αποτροπής συμμετοχής στις εκλογές οποιουδήποτε δεν το διακαιούται σύμφωνα με τη νομοθεσία. Η αντίδραση του κ. Κακλαμάνη ενώπιον των αποκαλύψεων αυτών είναι για άλλη μια φορά χαρακτηριστική της νοοτροπίας του. Το να φτάνει στο σημείο όμως να κατηγορεί το υπουργείο επειδή προβαίνει στον οφειλόμενο από το νόμο έλεγχο προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποτραπεί τελικά το ενεδεχόμενο νοθείας στις επικείμενες εκλογές, είναι πραγματικά ανήκουστο».
Ραγκούσης στο MEGA: Σαφώς υπήρξε πρόθεση νοθείας   
Συνέχεια έδωσε στο θέμα με  παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του MEGA o υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ρακούσης, δηλώνοντας ότι σαφώς υπήρξε πρόθεση νοθείας! Ο διάλογος:
«Αυτό το οποίο έχει αποκαλυφθεί μετά από καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Ποντίκι την περασμένη εβδομάδα, ήταν υποχρεωτικό να ελεγχθεί και δώσαμε εντολή να παρέμβει και ο εισαγγελέας και το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και δυστυχώς για την Ελλάδα του 2010 εντοπίστηκαν παράνομες εγγραφές μελλοντικών παρ' ολίγον ψηφοφόρων, υπηκοότητας Βουλγάρων στον Δήμο της Αθήνας. Είναι σε εξέλιξη μία εκτεταμένη έρευνα όχι μόνο για να αποκαλύψουμε τις ευθύνες όπου υπάρχουν για αυτό το οποίο συνέβη, αλλά κυρίως που μας ενδιαφέρει άμεσα αυτή τη στιγμή, να αποτρέψουμε..
- ΤΡΕΜΗ: Τι εννοείται; Υπήρξε δηλαδή προσπάθεια νοθείας;

-ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Βεβαίως, βεβαίως κυρία Τρέμη. Ήδη εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις και ήδη η μεγάλη μας έννοια είναι πώς θα εντοπίσουμε αν τυχόν..
- ΤΡΕΜΗ: Λέτε ότι είναι ευθύνη του κυρίου Κακλαμάνη αυτό;
- ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Λέμε ότι ο Εισαγγελέας και το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών, αλλά και η Περιφέρεια Αττικής θα διαπιστώσει στην πορεία ποιοι ακριβώς έχουν ευθύνη.
Αυτό που άμεσα μας ενδιαφέρει, είναι αυτοί οι άνθρωποι να μην ψηφίσουν γιατί, όπως καταλαβαίνετε, αυτό θα αλλοιώσει, δεν έχει σημασία το ποσοστό, σημασία έχει έστω και ένας, και σημασία έχει να διακριβώσει κανείς ποια κενά, σε ποιες διαδικασίες στο Δήμο της Αθήνας υπήρχαν και για ποιο σκοπό έφθασαν στο σημείο το 2010 η Ελλάδα να ξαναγυρίσει δυστυχώς σε πάρα πολύ αρνητικές εποχές.
- ΤΣΙΜΑΣ: Κύριε Ραγκούση έχετε αίσθηση αν αυτό μπορεί να είναι λάθος ή αν αυτό είναι σχέδιο;

- ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Δεν είναι λάθος. Το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κύριε Τσίμα, επιβεβαιώνει ότι δυστυχώς δεν είναι λάθος. Υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση, συγκεκριμένη πρόθεση να γίνει παράνομη εγγραφή ψηφοφόρων».
Και νέα απάντηση του δημάρχου Αθηναίων
«Σε απάντηση της πανικόβλητης δεύτερης παρέμβασης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων ανακοινώνονται τα εξής :

    Δύο ημέρες πριν τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, παρακολουθούμε τον Υπουργό Εσωτερικών, να εγκαταλείπει το θεσμικό του ρόλο και να αποδύεται σε εναγώνια προσπάθεια προστασίας του κυβερνητικού υποψηφίου. Τέτοια φαινόμενα έχει να γνωρίσει η χώρα από αλήστου μνήμης εποχές.

    Η Δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας παρακολουθεί προσεκτικά την εκτροπή, τηρεί τη νομιμότητα και δημοσιοποιεί κάθε στοιχείο που διαθέτει για να κρατά ενήμερη την κοινή γνώμη. Ανταποκρίνεται δε, με προσοχή και σεβασμό σε κάθε θεσμική κλήση, ενώ ταυτοχρόνως διεξάγει έρευνα σε βάθος, κάτι το οποίο δεν πραγματοποίησε το Υπουργείο πριν σπεύσει να εξάγει συμπεράσματα.

    Το γεγονός και μόνον, ότι επιχειρείται η απόσειση ευθυνών από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που είναι κατά νόμο αρμόδιο για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων, δείχνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει η ηγεσία του».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ για δημόσιο διάλογο και έκφραση!

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Γράφει η ΕΝΕΔΡΑ
Σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τα τελικά αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (9.933.385)ψήφισαν το(70,92%).
Δηλαδή ψήφισαν 7.044.756 ψηφοφόροι.
Από αυτούς το ΠΑΣΟΚ έλαβε 3.094.056 ψήφους.
Δηλαδή έλαβε το 43,92% των ψήφων από τους 7.044.756 που ψήφισαν.
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (9.933.385) αντιστοιχεί μόνο στο 31,14% του εκλογικού σώματος!!!! (Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα άλλα κόμματα) --->>>

Aποχή = 26.44% των εγγεγραμένων ή αλλιώς δεν ψήφισαν 2.626.386 εκ. ψηφοφόροι.
Όπως καταλαβαίνετε, αν η αποχή ήταν πολύ μικρότερη οι συσχετισμοί των κομμάτων θα ήταν πολύ διαφορετικοί και το οποιοδήποτε ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να περάσει τόσο εύκολα την πολιτική του.
Γι’ αυτό την Κυριακή όλοι βουρ για τις κάλπες.
Μην τους νομιμοποιείς με την αποχή σου.
Μην τους δίνεις λευκή επιταγή να κάνουν στο όνομά σου ό,τι θέλουν.
Η ημέρα των εκλογών είναι η μόνη ημέρα που ιδρώνει το αυτί τους .
Μην τους την χαρίσεις.
Απόλαυσέ την!!!
Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στις 11/05/2010 01:02:00 πμ
Ετικέτες ΠΟΛΙΤΙΚΗ