ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.11.10

Γεώργιος Παπανδρέου (ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ)

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη
ΕΙΧΕ το «παρελθόν» του ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αγωνιστής απ’ τα νιάτα του, φυλακή απ’ τον Πάγκαλο (1925) κι ας ήταν προσωπικός του φίλος, ωστόσο, αντικομουνιστής όσο το υπαγόρευαν οι καιροί και η συνείδησή του. Στη Μ. Ανατολή για αντίσταση, ξανά στη φυλακή για τη δράση του και ο «πρώτος» της Απελευθέρωσης να σηκώνει τη σημαία στο Σύνταγμα. Με τον ιστορικό του λόγο να κλείνει με το «πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν» κι ας μην την πίστευε. Συντονισμένος με τον «δαίμονα της Ελλάδας» ονόματι Τσώρτσιλ για να στήσουν τα «Δεκεμβριανά» και Πρωθυπουργός, όταν η Αθήνα «καιγόταν» για 33 μέρες. Του το «κράτησαν» οι αριστεροί και τον πολέμησαν ως το τέλος του και με το (μεταγενέστερο) σύνθημά τους «Παπανδρέου πού θα πας…».
ΤΑ δύσκολα χρόνια πέρασαν, τα «πέτρινα» άφησαν τα σημάδια τους στην ψυχή των ηττημένων και ο Γεώργιος Παπανδρέου «αναγεννήθηκε». Πήρε απάνω του την υπόθεση της δημοκρατίας, ίδρυσε την «Ένωση Κέντρου», κήρυξε τον «Ανένδοτο Αγώνα» του (1961) και τον ακολούθησαν οι δημοκράτες με την κραυγή «1-1-4)». Η δεξιά είχε το Παλάτι (της), έκανε και τις εκλογές της (29.10.61), όπου ψήφισαν τα δέντρα κι οι αποθαμένοι. Δεν άργησε να’ ρθει ο Νοέμβρης του ’63 και, σαν σήμερα, οι εκλογές έδωσαν την (ισχνή) πλειοψηφία στην «Ε.Κ.» και στον «Γέρο της Δημοκρατίας» την πρωθυπουργία. Η δημοκρατία χαμογέλασε τους κατατρεγμένους και τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα άνοιξαν τον δρόμο για τον εκλογικό θρίαμβο του 53% (16.2.64).
Ο Παπανδρέου πανίσχυρος (πια) Πρωθυπουργός, στον τόπο που τον διαφέντευε το Παλάτι και σκοτώναν’ βουλευτές με τρίκυκλα. Τι κάνουμε ως…Αμερικανοί και ντόπια αντίδραση; Εκπαραθυρώνουμε τον Πρωθυπουργό του 53%; Κατεβάζουμε τα τανκς; Ας μη βιαστούμε. Οι αποστάτες «ενεδρεύουν» με σιδερωμένη ρεντιγκότα, ο Μητσοτάκης τους συντονίζει και οι «Πρωθυπουργοί» εναλλάσσονται με ένα νεύμα του βασιλιά που θέλει να…κυβερνά. Ο Παπανδρέου «τρώγεται», ο Καραμανλής στο Παρίσι μέχρι…νεωτέρας και η ΕΡΕ του Κανελλόπουλου στην εξουσία! Χωρίς να’ χουν μεσολαβήσει εκλογές!! Ο δρόμος (για τανκς) άνοιξε, η Χούντα φόρεσε τα καλά της, οι «εθνοσωτήρες» πιασαν’…δουλειά (αύριο η συνέχεια).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε, παραλείπεις ίσως ηθελημένα βασικά γεγονότα της βιογραφίας Παπανδρέου.Όπως:
1.Ο ρόλος του στον εμφύλιο και οι συμφωνίες στη μέση ανατολή.
2.Η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ.
3.Το επεισόδιο Γαρουφαλιά που οδήγησε σε παραίτησή του, με δική του όμως πρωτοβουλία.
Είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιούμε παραποιημένα στοιχεία όταν δημοσιεύουμε άρθρα που αφορούν την πολιτική ιστορία μας.Επίσης οι προπαγανδιστικοί όροι και συνθήματα πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τους μηχανισμούς ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.Υπενθυμίζω μερικά:
1.Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝ
2.ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
3.ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
4.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.
5.ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
6.ΑΛΛΑΓΗ.
7.ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ.
8.ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
Και πολλά άλλα που διοχετέυτηκαν αφειδώς στις μάζες.
Αλήθεια θυμάστε κανένα τέτοιο σύνθημα από την άλλη πλευρά?
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΦΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γέρος όπως και νέος καθώς και ο εγγονός έχουν κοινό άξονα πεποιθήσεων που είναι προφανής επιβολή των Αγγλό-Αμερικανικών θέσεων στις μάζες με κάθε τρόπο.

Ο Παππούς τότε συνενώντας στο αδελφικό αιματοκύλισμα των Δεκεμβριανών.

Ο Γυιός γνωρίζοντας ότι οι μάζες είχαν λαική ψήφο μη εκπεφρασμένη στις κάλπες συνέγειρε τα πλήθη ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ.
Δυστυχώς
-Δεν μας έβγαλε από την ΕΟΚ
-Δεν έκλεισε τις βάσεις
-Δεν μας έβγαλε από τον ΝΑΤΟ
-Έκανε την αλλαγή πράγματι αλλά ΟΧΙ όπως την είχε υποσχεθεί στα πλαίσια δηλαδή του "Σοσιαλιστικού Οράματος" αλλά απαγκιστρώνοντας την χώρα από μια μετεμφυλιακή δεξιά και προωθόντας την στην αγκαλιά της "σύγχρονης Ευρώπης".

Κοινώς μας "δούλεψε" κανονικότατα. Άλλωστε γι αυτό τον σκοπό ήρθε...

Ο Εγγονός συνεχίζει ακάθεκτος την οικογενειακή πορεία και ιστορία στο πλευρό των Αμερικάνων και παραδίδει και εδαφικά την χώρα στους ξένους. Αφού πρώτα έχει δουλέψει και προετοιμάσει το έδαφος ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης και ο Καραμανλής.

Η οικογένεια τούτη μαζί με της άλλες (Μητσοτάκη και Καραμανλή) έκανε ότι μπορούσε. Ας κάνουμε επιτέλους κι εμείς τούτην την Κυριακή κάτι!!!

axaios62 είπε...

Οι παπανδρεου ήταν και είναι μια μεγάλη πληγή.
Ο ΓΕΡΟΣ έχει την ευθύνη του εμφύλιου
Ο Ανδρέας μας έβαλε στην ΕΟΚ
Ο giorgos μας εβαλε στο ΔΝΤ
τι άλλο μας μένει?