ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.10.13

3,9 δισ. ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Οι τελικές ρυθμίσεις

3,9 δισ. ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Οι τελικές ρυθμίσεις
Με γνώμονα τον καταλογισμό συνολικών φόρων 3,9 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι τελικές ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα επιβαρύνει από την επόμενη χρονιά τους ιδιοκτήτες κτισμάτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων. Στόχος είναι να εισπραχθούν τελικά περί τα 2,8-2,9 δισ. ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι περίπου το 25% των βεβαιούμενων φόρων θα αποδειχθεί ανεπίδεκτο εισπράξεως. Τα ποσά συμφωνήθηκαν  με την τρόικα, η οποία  μέχρι χθες  επέμενε να αμφισβητεί τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά την εισπραξιμότητα και ζητούσε να  είναι αυξημένο το ονομαστικό ποσό του συνολικού φόρου.

Πρόκειται βέβαια για "σχέδια επί χάρτου", καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία  για τον αριθμό και την συνολική έκταση των φορολογητέων ακινήτων σε κάθε περιοχή, ώστε να είναι σε θέση να υπολογίσουν  τι φόρος αναλογεί με κάθε ρύθμιση.
Για να συγκεντρωθούν πάντως τα ποσά που συμφωνήθηκαν (3,9 δισ. ονομαστικοί φόροι και 2,8-2,9 δισ. εισπράξιμοι), καθιερώνεται ένα πολύπλοκο σύστημα επιμερισμού των φόρων, που φαίνεται ότι εμπεριέχει ανισότητες και αδικίες, καθώς μικρής αξίας ακίνητα σε χωριά και κωμοπόλεις φορολογούνται περισσότερο από αστικά.
Με βάση το τελικό σενάριο ο ενιαίος φόρος θα υπολογίζεται:
- για τα κτίσματα με 20 συντελεστές, ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.
- για τα οικόπεδα με 25 συντελεστές, ανάλογα με την αντικειμενική τιμή ανά τετραγωνικό
- για τα αγροτεμάχια προβλέπεται φόρος εκκίνησης 1,5 ευρώ ανά στρέμμα, που θα προσαυξάνεται ανάλογα με τη θέση και τη χρήση του αγροτεμαχίου.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: