ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.10.13

Θέλετε πρωτογενές πλεόνασμα; Κόψτε συντάξεις – ασφάλιση!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Η κυβέρνηση μειώνει κατά 2,8 δισ. μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, επικουρικές και δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης, και βγάζει «πλεόνασμα»… 2,8 δισ.!
Ανατριχιαστικοί που είναι μερικές φορές οι αριθμοί! Αποκαλυπτικοί, ταυτόχρονα. Εν ριπή οφθαλμού καταρρέουν μύθοι που στήθηκαν με τεράστιες προπαγανδιστικές εκστρατείες, όταν υποβληθούν στην ανελέητη δοκιμασία των αριθμών. Τις σκέψεις αυτές μας τις επανέφερε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατέθεσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Καλό, χρυσό και άγιο εν γένει το πρωτογενές πλεόνασμα ενός κρατικού προϋπολογισμού. Επιθυμητό, αν όμως συνοδεύεται από βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού.

Αυτή η παράμετρος είναι θεμελιώδης, γιατί υπάρχουν και πρωτογενή πλεονάσματα που επιτυγχάνονται με αποκρουστικό κοινωνικό κόστος και είναι κοινωνικά απορριπτέα επειδή σηματοδοτούν καταβύθιση του επιπέδου ζωής του λαού μας.

Τι λέει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014; Πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τι άλλο λέει; Μείωση των εξόδων για μισθούς, συντάξεις, κοινωνική περίθαλψη και ασφάλιση… 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το διαβόητο πρωτογενές πλεόνασμα δηλαδή θα επιτευχθεί λεηλατώντας τις συντάξεις των γερόντων και αρπάζοντάς τους μεγάλο κομμάτι των επικουρικών και των εφάπαξ! Υπέροχο επίτευγμα! Για να είμαστε απολύτως συγκεκριμένοι, το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη των Ελλήνων από τα 15,935 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013 στα 13,271 δισ. ευρώ το 2014 – διαφορά 2,664 δισεκατομμύρια. Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα 0,133 δισ. ευρώ (από 18,543 δισ. το 2013 σε 18,41 δισ. το 2014) για μισθούς και συντάξεις, το άθροισμά τους είναι 2,797 δισεκατομμύρια ευρώ – ακριβώς 2,8 δισ. δηλαδή, αν το στρογγυλοποιήσουμε. Οπερ έδει δείξαι, που λέγαμε στα νιάτα μας στο σχολείο αντιγράφοντας τα λόγια του Ευκλείδη.

 Χώρια, βέβαια, το ακόμη αγριότερο φορολογικό «γδάρσιμο» που θα υποστούν όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες το 2014, καθώς η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει νέους άμεσους φόρους ύψους 2,16 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αμεσους φόρους, χαράτσια δηλαδή και όχι έμμεσα φορολογικά έσοδα μέσω ΦΠΑ κ.λπ.
Τώρα βέβαια το πόσα θα εισπράξει από αυτά τα 2,16 δισ. ευρώ των επιπρόσθετων άμεσων φόρων είναι μια άλλη ιστορία.

Τα φορολογικά έσοδα του Αυγούστου πάντως πρέπει να προκάλεσαν έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση. Καθώς τον Αύγουστο έπρεπε οι φορολογούμενοι να πληρώσουν στην Εφορία την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος, πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τις δόσεις αυτές έμεινε απλήρωτο, εκτοξεύοντας έτσι τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο στο πρωτοφανές – ύψος ρεκόρ των 61,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι όμως αυτό το εντυπωσιακότερο στοιχείο. Πολύ πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μας είναι το γεγονός ότι μέσα στον Αύγουστο τα φυσικά πρόσωπα που είναι οφειλέτες του δημοσίου αυξήθηκαν κατά τον απίστευτο αριθμό των… 813.421 ατόμων και έφτασαν τα 2.819.741!

Αυξήθηκαν δηλαδή οι οφειλέτες στο κράτος μέσα σε έναν και μόνο μήνα κατά 40% και πάνω! Εκπληκτικό πραγματικά το νούμερο αυτό που προδίδει κυρίως την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων γιατί οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι 800.000 άνθρωποι ξαφνικά αποφάσισαν να αδιαφορήσουν και να αμελήσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οταν μόνο 15 από τις 140 εφορίες έπιασαν τον στόχο φορολογικών εσόδων που τους είχε θέσει το υπουργείο, είναι προφανές ότι φταίει πρωτίστως ο στόχος που έχει τεθεί και ο οποίος είναι εξόφθαλμα ανέφικτος στις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες.

Οταν μάλιστα ακούει κανείς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να μην αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων λεηλασίας των εισοδημάτων των Ελλήνων κατά το 2014 -πέραν δηλαδή όσων έχουν συμπεριληφθεί στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και δημιουργούν τη ζοφερή εικόνα που περιγράψαμε σε αδρές γραμμές παραπάνω- αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη χειρότερη και δυσκολότερη από τη φετινή. Οσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί για προφανείς προπαγανδιστικούς λόγους στενού κομματικού συμφέροντος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να χρωματίσει το 2014 με ροζ χρώματα αισιοδοξίας, η πραγματικότητα είναι ανελέητη και τη ζουν στο πετσί τους εκατομμύρια Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: