ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.1.14

Παιχνίδια ισχύος στην Ουκρανία, «επεσε» ο πρωθυπουργός


Παιχνίδια ισχύος στην Ουκρανία, «επεσε» ο πρωθυπουργός
 Κίνηση με στόχο να κερδίσει τις εντυπώσεις ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Ευρω-Ρωσική Σύνοδος στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ, υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο Γιανούκοβιτς. Ο πρόεδρος στις προτάσεις του προς την αντιπολίτευση είχε προσφέρει τις θέσεις του πρωθυπουργού και αναπληρωτή πρωθυπουργού στους ηγέτες της αντιπολίτευσης αλλά το σχέδιο απορρίφθηκε, με την αντιπολίτευση να επιμένει στη διεξαγωγή εκλογών.
Η κατάσταση στην Ουκρανία παρουσιάζει ενδείξεις ύφεσης από χθες όταν οι διαδηλωτές υποχώρησαν από καίρια κυβερνητικά κτίρια που είχαν καταλάβει και αποφεύχθηκε να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κάτω από αυτό το σενάριο ο στρατός θα αποκτούσε εξουσίες και άρματα μάχης και στρατιώτες θα έβγαιναν στους δρόμους.
Κατά γενική ομολογία μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της κρίσης και σε αιματοχυσία, αλλά με την παρέμβαση Ετυρωπαίων αξιωματούχων που βρέθηκαν χθες εκτάκτως στο Κίεβο η αντιπολίτευση δέχθηκε να κατεβάσει τους τόνους.
Σε συνέχεια αυτών των εξελίξεων ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς νιώθει ότι έχει ακόμα περιθώρια να επιβάλει λύσεις οι οποίες δεν οδηγούν στις κάλπες. Υπ αυτό το πρίσμα η παραίτηση του πρωθυπουργού, Αζάροφ, δείχνει εμμονή του προέδρου στην υλοποίηση του σεναρίου που είχε απορριφθεί από την αντιπολίτευση.
Το μέλλον της χώρας αναμένεται να καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την Ευρω-Ρωσική σύνοδο στις Βρυξέλλες στην οποία συμμετάσχει ο Βλάντιμιρ Πούτιν και Νικολάι Λαβρόφ καθώς και υθψηλόβαθμα στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου της Ρωσίας.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μικόλα Αζάροφ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιλυθεί η πολιτική κρίση που βαίνει επιδεινούμενη τους τελευταίους δύο μήνες. Ο Αζάροφ υπέβαλε την παραίτησή του κατά  την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του ουκρανικού κοινοβουλίου για την αντιμετώπισή της κρίσης και ζήτησε προσωπικά από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να κάνει δεκτή την παραίτησή του για χάρη μίας ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης στη χώρα. 
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης αναφέρεται ότι παραιτείται με στόχο να ενθαρρύνει έναν «κοινωνικοπολιτικό συμβιβασμό». «H σύγκρουση που έχει ξεσπάσει στη χώρα απειλεί την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ουκρανίας, δημιουργεί μία απειλή για ολόκληρη την ουκρανική κοινωνία και για κάθε πολίτη ξεχωριστά», συμπληρώνει.
Αν η παραίτηση του Αζάροφ γίνει δεκτή, τότε θα παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση, αφού αυτό προβλέπεται από το ουκρανικό σύνταγμα. 
Άμεσος είναι ο αντίκτυπος στο χρηματιστήριο με την απόδοση του διετούς ομολόγου να υποχωρεί κατά 60 μονάδες βάσεις στο 9%. 
 Η Ουκρανία τους τελευταίους μήνες ταλανίζεται από πολιτική κρίση, η οποία επιδεινώθηκε λόγω των βίαιων συγκρούσεων αντικυβερνητικών - φιλοευρωπαϊστών διαδηλωτών με την αστυνομία. Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ολένα Λούκας απείλησε ότι θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 
Τη νύχτα περίπου 50 μασκοφόροι εισέβαλαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης στο κέντρο του Κιέβου, αρνούμενοι να υπακούσουν στην εντολή της αστυνομίας να το εγκαταλείψουν.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας είναι το τρίτο που καταλαμβάνεται από διαδηλωτές σε διάστημα τεσσάρων ημερών. 
Την Παρασκευή διαδηλωτές είχαν καταλάβει το υπουργείο Γεωργίας και το Σάββατο το υπουργείο Ενέργειας, από το οποίο συμφώνησαν να αποχωρήσουν, όταν ο υπουργός τους προειδοποίησε ότι η δράση τους ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην παροχή ενέργειας στην Ουκρανία.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: