ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.2.14

ΕΦΟΡΙΑ: Πληρωμές από το σπίτι [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

Οι φορολογούμενοι μπορούν με ένα κλικ να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια και να αγοράσουν παράβολα

Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην Εφορία. Τα ταμεία στις ΔΟΥ «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον... ηλεκτρονικά, ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ. Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, να λάβουν φορολογική ενημερότητα, να καταθέσουν μισθωτήρια συμβόλαια, να αγοράσουν παράβολα.

Όλα αυτά γίνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά με λίγα μόνο κλικ από τον υπολογιστή τους, χωρίς χάσιμο χρόνου και εκνευρισμό. Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κάνουν ευκολότερη τη ζωή των φορολογουμένων, αλλά και των εφοριακών οι οποίοι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον φορο-ελεγκτικό μηχανισμό.

Το επόμενο στοίχημα της ΓΓΠΣ είναι η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων μέσω μιας νέας υπηρεσίας που θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουάριου. Πρόκειται για το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών (e-POS), το οποίο παρέχεται μέσω του συστήματος «ΔΙΑΣ» και θα υποστηρίζει όλες τις πληρωμές φόρων.

Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι, με τρόπο αντίστοιχο που προσφέρουν οι τράπεζες για πληρωμές μέσω Internet (EasyPay, LivePay, SimplePay), θα μπορούν να πληρώνουν από το σπίτι ή το γραφείο τους τις οφειλές τους προς την Εφορία. Θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, θα βλέπουν την οφειλή τους και θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας την οφειλή τους με χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα.

Το «Εθνος» παρουσιάζει έναν χρηστικό οδηγό για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους φορολογουμένους μέσω του Taxisnet.

Πώς βλέπω τον «λογαριασμό μου» στο Taxisnet: Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Taxisnet. Πρέπει να καταχωρίσετε τους κωδικούς πρόσβασης, τον κλειδάριθμο και τα στοιχεία της εικόνας.

Αν ο λογαριασμός είναι ενεργοποιημένος, επάνω δεξιά, στην αρχική σελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr, επιλέξτε Mytaxisnet και πληκτρολογήστε τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου. Εμφανίζεται η κεντρική σελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές του taxisnet (επιλογή Εφαρμογές), να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας για αλλαγή στοιχείων επικοινωνίας ή αλλαγή του κωδικού πρόσβασης (επιλογή Διαχείριση Λογαριασμού), να εξουσιοδοτήσετε άλλους χρήστες του taxisnet (επιλογή Εξουσιοδοτήσεις) ή να υποβάλετε δήλωση ΦΠΑ.

Πώς βλέπω τις οφειλές μου: Όλες οι βεβαιωμένες οφειλές εμφανίζονται στον λογαριασμό σας. Επιλέγοντας «Εφαρμογές» και στη συνέχεια στο πρώτο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», την εφαρμογή «Στοιχεία Οφειλών». Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται στοιχεία ανοιχτών ατομικών οφειλών εκτός ρύθμισης, όπως είναι καταχωρισμένα στο TAXIS. Δεν συμπεριλαμβάνονται ανοιχτές οφειλές οι οποίες:

Έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση-τμηματικής καταβολής στο σύνολό τους.
Προέρχονται από εταιρείες στις οποίες συμμετέχετε με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. Ομόρρυθμο μέλος, Διαχειριστής, Διευθύνων Σύμβουλος κ.λπ.).
Έχουν βεβαιωθεί σε άλλο πρόσωπο, αλλά ευθύνεστε λόγω σχέσης (π.χ. κληρονόμος, εγγυητής κ.λπ.).

Πληρωμή φόρων

Για πληροφορίες σχετικά με οφειλές συνυποχρέωσης ή και συνυπευθυνότητας, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ. Ειδικά για τις μερικώς ρυθμισμένες οφειλές εμφανίζεται μόνο το ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί.

Πώς πληρώνω τους φόρους: Όλοι οι φόροι εξοφλούνται αποκλειστικά στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής». Για να εκτυπώσετε την «Ταυτότητα Οφειλής» ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Στην επιλογή «Στοιχεία Οφειλών», για κάθε γραμμή Ανοιχτής Οφειλής όπως εμφανίζεται στον πίνακα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία δόσεων πατώντας στο πλήκτρο επιλογής στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων - εκπτώσεων». Σε περίπτωση πληρωμής με έκπτωση απαιτείται η εξόφληση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι την ημερομηνία ισχύος της έκπτωσης (τα ποσά εμφανίζονται χωρίς τη μείωση λόγω έκπτωσης).

Πατώντας στην επιλογή «Ταυτότητα Οφειλής» εμφανίζεται ένας ειδικός κωδικός τον οποίο θα πρέπει να εκτυπώσετε. Αντί για εκτύπωση μπορείτε να σημειώσετε τον κωδικό αυτό σε ένα χαρτί. Με τον κωδικό αυτόν πληρώνετε την οφειλή είτε στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ είτε μέσω web banking, μέσω της επιλογής «Βεβαιωμένες Οφειλές».

Κατά την εκτύπωση της Ταυτότητας Οφειλής (Τ.Ο.) έχετε δύο επιλογές. Είτε να εκτυπώσετε την Τ.Ο. με αναγραφή ποσού είτε χωρίς να αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείτε να καταβάλετε στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ το ποσό που έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων X. Θεοχάρη, ατύπως η Εφορία δέχεται πληρωμές έναντι, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας του οφειλέτη. Σημειώνεται ότι έναντι πληρωμές δέχονται τράπεζες και ΕΛΤΑ ακόμα και αν έχει εκτυπωθεί Τ.Ο. με αναγραφή ποσού οφειλής, στο πλαίσιο σχετικής άτυπης οδηγίας.

Φορολογική ενημερότητα με ηλεκτρονική αίτηση

ΧΩΡΙΣ ΟΥΡΕΣ και ταλαιπωρία, με μόνο λίγα κλικ στον υπολογιστή σας μπορείτε να πάρετε φορολογική ενημερότητα. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Στην κεντρική σελίδα Mytaxisnet, επιλέξτε «Εφαρμογές» και στη συνέχεια «Εφαρμογή Πιστοποιητικών» και «Έντυπο Βεβαίωσης Φορολογικής Ενημερότητας».

Εναλλακτικά, από την πρώτη σελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) επιλέγετε «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» και στη συνέχεια «Έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας». Η εφαρμογή σας καθοδηγεί να επιλέξετε «Κάντε αίτηση για την απόκτηση έγκυρης Φορολογικής Ενημερότητας».

Πατώντας σε αυτή την επιλογή, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και γίνεται απευθείας είσοδος στην εφαρμογή έκδοσης πιστοποιητικών.

Πατώντας στο κουμπί «Συνέχεια», στην οθόνη εμφανίζεται προσυμπληρωμένη, με τα στοιχεία του φορολογούμενου, η αίτηση βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας. Μετά την επιλογή «Υποβολή», αν ο φορολογούμενος είναι φορολογικά ενήμερος, το αποδεικτικό εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη και μπορεί να εκτυπωθεί.

Έχει ισχύ δύο μηνών αν δεν υφίστανται βεβαιωμένες οφειλές. Ο χρόνος ισχύος του αποδεικτικού ορίζεται σε έναν μήνα, σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, οφειλών που τελούν σε αναστολή ή έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής.

Αλλαγές στα στοιχεία Μητρώου

ΑΛΛΑΞΑΤΕ διεύθυνση κατοικίας; Δεν χρειάζεται να επισκεφτείτε την εφορία σας για να το δηλώσετε.

Το έντυπο Μ1 για μεταβολές στα στοιχεία Μητρώου, υποβάλλεται πλέον ηλεκτρονικά για τα φυσικά πρόσωπα. Αριστερά, στην κεντρική σελίδα Mytaxisnet -η πρώτη που εμφανίζεται μετά την είσοδο με τους προσωπικούς κωδικούς- ο φορολογούμενος επιλέγει «Αλλαγή στοιχείων Μητρώου». Στη σελίδα που εμφανίζεται πατώντας στην επιλογή «Νέα Αίτηση», εμφανίζεται ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 στο οποίο για παράδειγμα μπορεί ο φορολογούμενος να αλλάξει τη διεύθυνση κατοικίας του. Στη συνέχεια γίνεται «Υποβολή».

Σε περίπτωση που η αλλαγή διεύθυνσης επιφέρει και αλλαγή ΔΟΥ, δεν χρειάζεται να επιλέξετε εσείς τη νέα ΔΟΥ.

Αυτό θα γίνει από τη ΔΟΥ στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκετε κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησής σας. Για μεταβολές διεύθυνσης έδρας άσκησης δραστηριότητας το Μ1 υποβάλλεται μόνο στις ΔΟΥ.

Ηλεκτρονικά παράβολα

ΑΠΟ ΤΟ Διαδίκτυο μπορείτε να αποκτήσετε παράβολα. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «e-παράβολο» παρέχονται με ηλεκτρονική μορφή παράβολα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Ανεξάρτητα αν είστε ή όχι πιστοποιημένος χρήστης του taxisnet μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή «e-παράβολο».

Ηλεκτρονικά μισθωτήρια

ΑΝ ΕΚΜΙΣΘΩΝΕΤΕ ακίνητα, δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε την εφορία για την κατάθεση και θεώρηση των μισθωτήριων συμβολαίων. Στην ηλεκτρονική πύλη της ΓΓΠΣ ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να υποβάλετε/να δείτε/να αποδεχτείτε δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης για την ακίνητη περιουσία.

Τα ηλεκτρονικά βήματα για τη ρύθμιση οφειλών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ γίνεται πλέον η ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών. Στις «Εφαρμογές Taxisnet» η τελευταία επιλογή είναι η «Ρύθμιση Οφειλών», στην οποία υπάρχουν δύο διαφορετικές φόρμες αίτησης: η Ρ1 και η Ρ2 που αφορά τις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ενεργή είναι η Ρ2, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 12 δόσεις. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές οι οποίες είναι απλώς βεβαιωμένες και όχι ληξιπρόθεσμες.

Τα στοιχεία των οφειλών και τα στοιχεία του οφειλέτη εμφανίζονται αυτόματα, ζητείται όμως από τον φορολογούμενο να συμπληρώσει στοιχεία σχετικά με τα μηνιαία έσοδα και τα έξοδά του. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση ρύθμισης, το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Οι δόσεις βγαίνουν αυτόματα, αλλά για να έχει ισχύ η ρύθμιση, μέσα σε τρεις μέρες από την υποβολή της αίτησης πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση στις τράπεζες με τη χρήση της «Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)».

Προσοχή: Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (τράπεζες, ΕΛΤΑ), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή. Εντός ρύθμισης δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής «έναντι». Σε αυτή την περίπτωση επέρχεται απώλεια της ρύθμισης.

Για να παρακολουθήσετε τη ρύθμιση θα πρέπει στην εφαρμογή «Ρύθμιση Οφειλών» να επιλέξετε τη στήλη «Κατάσταση Ρύθμισης». Η κατάσταση παραμένει «Ανεπικύρωτη» μέχρι να ενημερωθεί το taxisnet για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

«Επικυρωμένη»

Οπότε και αλλάζει σε «Επικυρωμένη». Η κατάσταση φαίνεται «Απορριφθείσα» όταν κατά την επεξεργασία της αίτησης ρύθμισης από το taxisnet διαπιστωθεί μεταβολή στις δόσεις των οφειλών σας και μπορείτε να υποβάλετε νέα αίτηση ρύθμισης.

Η κατάσταση φαίνεται «Άκυρη» όταν γίνει απώλεια της ρύθμισης και «Τέλος Ρύθμισης» όταν εξοφληθεί. Για να παρακολουθήσετε το ιστορικό των μεταβολών της αίτησής σας, κάντε κλικ στο «Κατάσταση Αίτησης». Εάν έχετε υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις ρύθμισης για τις ίδιες οφειλές, θα επικυρωθεί αυτή που θα πληρωθεί πρώτη και οι υπόλοιπες θα ακυρωθούν.

(ΕΘΝΟΣ 31/01/2014 – ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ - Σ.Λ.)


__________________


από Σταρατα ΛογιαΔεν υπάρχουν σχόλια: