ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.1.14

Νέα «σφαλιάρα» από ΣτΕ, διογκώνει τις δαπάνες


 Νέα «σφαλιάρα» από ΣτΕ, διογκώνει τις δαπάνες

Μια ακόμη απόφαση-πλήγμα για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έλαβε το συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας αντισυνταγματική τη φορολόγηση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί για την ενημέρωση της βιβλιοθήκης τους και τη συμμετοχή σε συνέδρια αφού δεν θεωρούνται εισόδημα. 
Όπως συνέβη και με τους ενστόλους το οικονομικό επιτελείο, αποκτά έναν ακόμη "πονοκέφαλο", καθώς καλείται να σχηματίσει νέες προβλέψεις και να προτείνει ισοδύναμα μέτρα. Αν όλα συνυπολογιστούν στα μεγέθη του 2013 τότε, οι δαπάνες τις γενικής κυβέρνησης μπορεί και να εκτροχιαστούν, ενώ σίγουρα εκτός στόχου βρίσκονται οι προβλέψεις για το 2014.
Τα στοιχεια αυτά έχουν ήδη καταστεί γνωστά στην τρόικα, η οποία ζητεί άμεσα διευκρινίσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος όμως καλείται να παλέψει με το "τέρας" της κομματικής γραφειοκρατίας για να φέρει νέα μέτρα που θα ικανοποιήσουν τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ειδικότερα, η απόφαση του ΣτΕ, που δημοσιεύθηκε στις 10/1, προβλέπει ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση της πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια των πανεπιστημιακών.
Η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι τα εν λόγω επιδόματα δεν αποτελούν προσαύξηση μισθού, δηλαδή εισόδημα, και κατά συνέπεια, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δεν φορολογούνται.
Σημειώνεται ότι η φορολόγηση των εν λόγω επιδομάτων ξεκίνησε στη βάση εφαρμογής διάταξης από τον Ιούλιο του 2002, που σημαίνει ότι προκύπτει αναδρομικότητα 11 ετών.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: