ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.2.14

Τα μνημόνια... υπεράνω Συντάγματος

Η είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά των έγκυρων μέσων έντυπης καi ηλεκτρονκής δημοσιογραφίας αλλά 20 συνταγματολόγοι βρέθηκαν επί δύο μέρες (5 και 6/2) και αντάλλαξαν απόψεις στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Προπύλαια.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων όπως αποτυπώθηκε και την παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Τζέμος ήταν η "αλλοίωση" στην εφαρμογή του Συντάγματος εξαιτίας της κρίσης και στο πλαίσιο και της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου “όλα τα μνημονιακά είναι αβάσιμα” αλλά και του Αντώνη Μακρυδημήτρη ότι τα μνημόνια επέφεραν μια “ανεπανόρθωτη βλάβη” σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για ένα “μνημονιακό παρασύνταγμα” που λειτουργεί παράλληλα της νομιμότητας” προτείνοντας νέο Σύνταγμα μέσα και από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και ο Κώστας Χρυσόγονος που υποστήριξε ότι “υπάρχει περιορισμός της εθνικής μας κυριαρχίας”.

Τα συμπεράσματα λοιπόν αυτής της πολύ σημαντικής διημερίδας η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος και χωρίς να υπάρχει ομοφωνία απόψεων, ήταν:

1ον: Η ανησυχία ότι τελικά η Αναθεώρηση μάλλον λόγω πολιτικής συγκυρίας δεν θα προχωρήσει καθώς δεν υπάρχει ηγέτης και κυρίαρχο κόμμα

2ον: Η τήρηση του Συντάγματος, του master plan της χώρας όπως χαρακτηρίστηκε, είναι ζητούμενη όπως λειτουργεί πλέον η κυβέρνηση, τα κόμματα, το πολιτικό σύστημα ευρύτερα, αλλά και η Δημόσια Διοίκηση

3ον: Απαιτείται η προώθηση “θεσμικών αντίβαρων” ώστε να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματοςπως η ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, η δημιουργία δεύτερου νομοθετικού σώματος (Γερουσία), η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, η περαιτέρω ενίσχυση των ανεξάρτητων Αρχών, η λαϊκή νομοθέτηση, τα δημοψηφίσματα κυρίως σε τοπικό επίπεδο, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας βουλευτή-υπουργού κ.α.

5ον: Η εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ιδίως σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: