ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.2.14

Θρίλερ με Φιλιππίδη, το παρασκήνιο Η σκοπιμότητα των δηλώσεων για οικειοθελή επιστροφή και απέλαση. Ο ρόλος Βενιζέλου και οι κινήσεις Αβραμόπουλου

 Θρίλερ με Φιλιππίδη, το παρασκήνιο
Ενώ ο Άγγελος Φιλιππίδης βρίσκεται πλέον στα χέρια των ελληνικών αρχών και καταθέτει στους ανακριτές της υπόθεσης του Ταχυχρομικού Ταμιετηρίου η υπόθεση του εξελίσσεται σε πολιτικο-επιχειρηματικό θρίλερ. Η άφηξη του πρώην προέδρου του ΤΤ στην Ελλάδα υπό μυστηριώδεις συνθήκες και με αντικρουώμενες ανακοινώσεις και διαρροές σκιαγραφεί ένα μάλλον εκρηκτικό σκηνικό.
Όπως είχε από χθες αποκαλύψει το Sofokleousin.gr ο πρωθυπουργός αφαίρεσε την υπόθεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και επιφόρτησε με το ζήτημα του επαναπατρισμού του Άγγελου Φιλιππίδη τον Βαγγέλη Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντας πλέον το ζήτημα διπλωματικό. 
Σειρά συναντήσεων ελλήνων διπλωματών με τούρκους ομολόγους τους και επαφών σε πολιτικό επίπεδο, οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες, οδήγησαν σε συμφωνία για τους όρους, τον τρόπο και τα ανταλλάγματα για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη.
Εκτός από τον Βαγγέλη Βενιζέλο για το ζήτημα ενεργοποιήθηκε ατύπως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος λόγω της βαθειάς γνώσης των μηχανισμών της διπλωματίας και των προσωπικών σχέσεων.
Η επιστροφή του Άγγελου Φιλιππίδη ήταν ζήτημα μείζονος σημασίας για τον πρωθυπουργό καθώς σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση κινδύνευε να εξελιχθεί σε "φιάσκο".


Οι νομικές σκοπιμότητες πίσω από τις δηλώσεις
Αν και η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για απέλαση, ο Άγγελος Φιλιππίδης επιμένει για οικειοθελή επιστροφή, προσπαθώντας αφενός να κερδίσει τον πόλεμο εντυπώσεων και να ανακτήσει την αξιοπιστία του ως μάτυρας, στοιχεία που έχουν ιδιαίτερο δικονομικό ενδιαφέρον και βαρύτητα.
Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι πολύ καλά κρυμμένη, καθώς οι ενέργειες των δικαστικών αρχών οδηγήθηκαν σε αταγώδη αποτυχία μετά την ακύρωση, από την τουρκική Δικαιοσύνη, του πρώτου εντάλματος σύλληψης. Όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές την ίδια τύχη θα είχε η εκδίκαση και του δεύτερου εντάλματος, ενώ θα δινόταν ευκαιρία στον Άγγελο Φιλιππίδη για νέες δημόσιες και επίσημες δηλώσεις.
Τα όσα δήλωσε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου ο Άγγελος Φιλιππίδης χαρακτηρίζονται ισχυρά, ενώ η φυλάκισή του προσμετράται δικονομικά και έχει και αυτή βαρύτητα.
Επίσης σε τεχνικό επίπεδο έχει ιδιαίτερη σημασία ότι κατά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης βρισκόταν ηδη στο εξωτερικό. Αρνητικά όμως βαρύνει η προπάθεια παραπλάνησης της τοποθεσίας όπου βρίσονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: