ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.2.14

«Κόβουν τα πόδια» του Στουρνάρα


 «Κόβουν τα πόδια» του Στουρνάρα

Στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια ελιγμών της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της διαχείρισης του Δημοσίου χρέους, τα μηνύματα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον πυκνώνουν και οριοθετούν τα αντικείμενα της διαπραγμάτευσης. Αν και το οικονομικό επιτελείο έχει συναινέσει –δια της σιωπηρής αποδοχής- στη διαχείριση του ζητήματος εν λευκώ από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις αλυσιδωτές αντιδράσεις στα διεθνή φόρα. Τα μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο είναι σαφή και δεν επιτρέπουν παρανοήσεις.
Χρήστος Φράγκου
Η «μυστική» σύσκεψη για το ελληνικό χρέος, αν και ήταν «συνηθισμένη» κατά το υπουργείο Οικονομικών δεν παύει να εμπεριέχει σαφή μηνύματα προς την κυβέρνηση. Η διαρροή της συνάντησης στη Wall Street Journal μετά από την αποκάλυψη του θέματος από το Sofokleousin.gr 48 ώρες νωρίτερα, αποκαλύπτει σχέδιο όξυνσης των διπλωματικών σχέσεων.
Παράλληλα η δημοσιοποίηση παρασκηνιακών διεργασιών κατ’ αυτό τον τρόπο από εταίρους της χώρας καθιστά σαφές ότι αυτή τη φορά η τρόικα θα απαντήσει στην «ελληνική προπαγάνδα» και δεν σκοπεύει να χρεωθεί ενδεχόμενη –μεθοδευμένη- αποτυχία των διαπραγματεύσεων ή τον εκτροχιασμό του προγράμματος.
Στην ίδια γραμμή κινείται και η –καθόλου τυχαία- διαρροή του «απόρρητου» εγγράφου του ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο. Όπως και η χθεσινή «αποκάλυψη» του Der Spiegel για την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για νέο δάνειο και διαπραγμάτευση επί των… διατυπώσεων.
Τα στοιχεία αυτά έχει αποκαλύψει διαδοχικά από τις 14 Ιανουαρίου το Sofokleousin.gr «διαβάζοντας» βαθύτερα τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου και χρησιμοποιώντας και πηγές που έχουν κριθεί αξιόπιστες.
Η ελληνική πολιτική ηγεσία έχε γνώση του ευρύτερου σχεδίου των Γερμανών, στους οποίους έχει εμπιστευθεί τη διαχείριση του ζητήματος του χρέους, αλλά φαίνεται ότι είναι λάθος τοποθετημένη απέναντι στην τρόικα, ή ότι επέλεξε να αλλάξει γραμμή πλεύσης «αδειάζοντας» άλλους εταίρους.
Η πρόσφατη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων «πλην Λακαιδεμονίων» καθώς οι συνεπακόλουθες αποκαλύψεις για την άρνηση κουρέματος κατά το πρώτο Μνημόνιο και για το σχέδιο Σόιμπλε για νέο δάνειο, επιτυγχάνουν  να «κόψουν τα πόδια» του Γιάννη Στουρνάρα.
Όπερ σημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών αναγκάζεται σε διπλωματική αναδίπλωση γνωρίζοντας πλέον όχι μόνο ότι οι εταίροι συνομιλούν παρασκηνιακά για την Ελλάδα αλλά ότι κοινοποιούν στα media τις συναντήσεις τους δημιουργώντας κλίμα. Με αυτό τον τρόπο πληροφορούνται οι βουλευτές της συμπολίτευσης στην Ελλάδα ότι η κυβέρνηση σύρεται σε λύσεις χωρίς περιθώρια διαπραγμάτευσης.
Στην πραγματικότητα όσο πλησιάζει η ώρα για τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος το μήνυμα που φτάνει στην Ελλάδα είναι ότι οι λύσεις είναι προαποφασισμένες και πως η συμφωνία της χώρας θεωρείται δεδομένη από τους εταίρους.
Σύντομα θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις για το plan B Σόιμπλε σε περίπτωση ασυμφωνίας για το χρέος, καθώς και για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόικα.
Οι «αποκαλύψεις» αυτές εντάσσονται όμως στο ευρύτερο διαπραγματευτικό παιχνίδι, καθώς όπως εγκαίρως αποκαλύψει το Sofokleousin.gr το ΔΝΤ έχει λάβει ρητές διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους ότι σε κάθε περίπτωση η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος θα συνεχιστεί και το ΔΝΤ θα συνεχίσει να απολαμβάνει της ειδικής μεταχείρισης ως προς τους πιστωτές που περιλαμβάνονται στις δανειακές του συμβάσεις με την Ελλάδα.
Το ζητούμενο πλέον είναι, όπως αναφέρει και το Der Spiegel, οι διατυπώσεις. Σε αυτό το επίπεδο Ελλάδα επιδιώκει να μην υπογραφεί νέο Μνημόνιο αλλά το νέο δάνειο να θεωρηθεί επέκταση του προηγουμένου καθώς επίσης και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η επιτήρηση της χώρας, που θα σημάνει την αποχώρηση της τρόικας.
Οι Ευρωπαίοι δεν σκοπεύουν σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουν την επιτήρηση. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται νέος μηχανισμός που θα επιβλέπει την εφαρμογή των δράσεων ως προαπαιτούμενα για την ελάφρυνση του χρέους, κρατώντας την Ελλάδα στον αναπνευστήρα μέχρι το 2020-22 που θα ολοκληρωθεί και αυτή τη διαδικασία.

 sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: