ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.2.14

Αλλαγή του Συντάγματος και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απο τον λαό! (Δημοσκόπηση)


Βαθιές τομές στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς ζητούν οι πολίτες, όπως αποκαλύπτει μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων ζητά εκ βάθρων αλλαγές στη λειτουργία των θεσμών τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη και τάσσεται υπέρ της απ' ευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Ε.Ε.

Αξιοσημείωτο είναι το στίγμα συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας που αποτυπώνεται στην έρευνα, καθώς οι θεσμοί στους οποίους δείχνουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη οι πολίτες είναι η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, ενώ αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ένας στους πέντε θεωρεί ότι η τρομοκρατία και οι πολιτικές δολοφονίες έχουν “κάποια κοινωνική και ηθική δικαιολογία”.

Απ' ευθείας εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Το 92% θεωρεί ότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, αλλά η μεγάλη πλειονότητα - 77% - θεωρεί ότι οι περισσότερες έως τώρα αλλαγές είναι αρνητικές.

Σε ποσοστό 90%, οι πολίτες ζητούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ' ευθείας από τον λαό

Στην συντριπτική τους πλειονότητα, σε ποσοστό 90%, οι πολίτες ζητούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απ' ευθείας από τον λαό και να του δοθούν ενισχυμένες αρμοδιότητες, γεγονός που, ουσιαστικά, παραπέμπει σε Προεδρική Δημοκρατία. Το 66% των ερωτηθέντων επίσης τάσσεται υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος.

Εξίσου υψηλό ποσοστό – της τάξης του 86% - τάσσεται υπέρ της κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, ενώ σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα η μεγάλη πλειονότητα κινείται πολύ κοντά στην απλή αναλογική: Το 82% ζητά να καταργηθεί η το bonus των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα στις εκλογές.

Μοιρασμένοι εμφανίζονται ο πολίτες σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκλογής των βουλευτών, με το 48% να τάσσεται υπέρ της εκλογής με λίστα και το 47% υπέρ της διατήρησης του σταυρού προτίμησης. Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις και στο ερώτημα αν πρέπει να αλλάξουν όλες οι εκλογικές περιφέρειες και να γίνουν μονοεδρικές: Το 45% επιθυμεί μονοεδρικές και το 44% διατήρηση του ισχύοντος συστήματος.


Εμπιστοσύνη σε Αστυνομία και Δικαιοσύνη
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας για τους πολιτικούς θεσμούς που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες: Στις δύο πρώτες θέσεις εμφανίζονται η Αστυνομία, με ποσοστό 55% (9% πολύ, 46% αρκετά) και η Δικαιοσύνη με ποσοστό 42% (4% πολύ, 38% αρκετά). Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο πρωθυπουργός της χώρας με 23% - ποσοστό, όμως, που είναι το μισό από το αντίστοιχο που συγκεντρώνει η Αστυνομία. Τα δε υψηλότερα ποσοστά εμπιστοσύνης προς την Αστυνομία προέρχονται από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – 69% - και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ με 62%.

Ελάχιστη είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα πολιτικά κόμματα με ποσοστό μόλις 7%, ενώ στις έσχατες θέσεις βρίσκεται και ο θεσμός του Κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας ποσοστό μόλις 11%.

Δεν ταυτίζονται με τα κόμματα που ψηφίζουν
Το 57% απάντησε ότι, ανεξαρτήτως του τι επιλέγει στις εκλογές “δεν υπάρχει κάποιο κόμμα με το οποίο να νιώθει κοντά”.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν ταυτίζεται με τα κόμματα που ψηφίζει. Το 57% απάντησε ότι, ανεξαρτήτως του τι επιλέγει στις εκλογές “δεν υπάρχει κάποιο κόμμα με το οποίο να νιώθει κοντά”.

Τη μεγαλύτερη ταύτιση, δε, με τα κόμματα που ψηφίζουν δείχνουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής – ποσοστό 65% - και του ΚΚΕ με 62%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 55%.

Επίσης, το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι “η διαφθορά στην πολιτική είναι περισσότερη απ' ό,τι στην υπόλοιπη κοινωνία”, ενώ το 35% θεωρεί πως “όση διαφθορά υπάρχει στην κοινωνία υπάρχει και στους πολιτικούς”.
Στο «υπόγειο της ευρωπαϊκής πολυκατοικίας» η Ελλάδα.
Το 56% θεωρεί πως η Ελλάδα βρίσκεται “ στο υπόγειο της ευρωπαϊκής πολυκατοικίας”

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό πλαίσιο, το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Ευρώπη «χάνει σε δύναμη και κύρος» και το 56% θεωρεί πως η Ελλάδα βρίσκεται «στο υπόγειο της ευρωπαϊκής πολυκατοικίας».

Το 90% ζητά να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Ε.Ε. απ' ευθείας από τους πολίτες, το 78% επιθυμεί να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση κοινή αμυντική πολιτική, ενώ το 68% ζητά να θεσπιστεί ευρωπαϊκή υπηκοότητα και να υπάρχει και ευρωπαϊκό διαβατήριο εκτός από το κρατικό.

Το 55% τάσσεται θέλει να μετατραπεί η Ευρωπαϊκή Ενωση σε Ομοσπονδιακή Ενωση με ενισχυμένη πολιτική ηγεσία για όλη την Ευρώπη.


Στράτος Φαναράς: Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει – Η Ευρώπη χάνει την ισχύ της
Στην ανάλυσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, επισημαίνει οτι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τον φορέα που θα ψηφίσουν, δεν νιώθουν κοντά σε κάποιο κόμμα.

Σημειώνει ότι η Ευρώπη χάνει την ισχύ της και προσθέτει πως η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.

* Η δημοσκόπηση έγινε πανελλαδικά μέσω τηλεφώνου σε δείγμα 802 ατόμων στις 29 και 30 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: