ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.2.14

Κάτι δεν πάει καλά με τον κ. Αναστασιάδη… Προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι»…



Eroglou-anastasiadis02-25november2013

του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ

Δεν είμαι συνταγματολόγος, ούτε διπλωμάτης, αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι από την στιγμή που η κυριαρχία, όπως λέει το προσχέδιο του ανακοινωθέντος «θα  προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», Δεν είναι ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (single sovereignty), όπως προσπαθεί να πείσει η κυβέρνηση. Aυτό σε συνδυασμό με τα χωριστά δημοψηφίσματα και...
τις εξουσίες των συνιστώντων κρατών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά. Φαίνεται ότι το «μια κυριαρχία», με το οποίο γίνεται προσπάθεια να «χρυσωθεί το χάπι» αφορά την εξωτερική κυριαρχία και όχι την εσωτερική, η οποία ήταν το μεγάλο «αγκάθι».

Ακόμη μια παρατήρηση σε σχέση με το προσχέδιο. Είναι ετεροβαρές, γιατί  καλύπτει το θέμα της διακυβέρνησης, που ενδιαφέρει την τουρκοκυπριακή πλευρά, χωρίς ουδεμία αναφορά στα ζητήματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή.

Και μια πρόβλεψη για αύριο, μετά και  την άστοχη κίνηση του προέδρου Αναστασιάδη να καλέσει το πρωί στο προεδρικό τον Μάριο Καρογιάν. Αν ο πρόεδρος επιμείνει σε αποδοχή του προσχεδίου ως έχει, τότε μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα ανακοινώσει την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: