ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.4.09

Τα δανεικά και αγύριστα των υπουργών

Επί τη ευκαιρία της σημερινής συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της παραίτησης του τ.Υπουργού Ναυτιλίας Αρισ.Παυλίδη,
φρεσκάρω την μνήμη του πρωθυπουργού μας, όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχηγών
κομμάτων και επιλεκτικά τινών βουλευτών - μαχητών, την ανάρτηση της ιστοσελίδας www.kentri.gr της 05ης Μαρτίου 2009,που ομιλεί για
τα "ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ"!!!!!!!!
και ερωτώ εγώ ο... αδαείς πολίτης, με το θέμα "ΣΙΟΥΦΑ" τι απέγινε;
Μήπως και αυτό πρέπει να τοποθετηθεί επί τάπητος;
Καπετάν Γιάννης Εμμ.Νομικός
=========================================================================

paulidis.jpgsioufas.jpg Το επιχείρημα των δήθεν δανεικών από φίλους και συγγενείς επικαλούνται υπουργοί, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, ή να αντικρούσουν κατηγορίες για χρηματισμό.
Τα περί ομογενή συγγενή που του έδωσε 100.000 € δανεικά και αγύριστα, επικαλέστηκε και ο Παυλίδης προκειμένου να δικαιολογήσει την εξόφληση του δανείου για την αγορά του διαμερίσματος της κόρης του και να αντικρούσει τον ισχυρισμό Μανούση, ότι το δάνειο εξοφλήθηκε από τα χρήματα που του απέσπασε συνεργάτης του τότε υπουργού Εμπ. Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με ψιθύρους από το περιβάλλον του Μαξίμου δάνειο από γνωστό επιχειρηματία, λέγεται ότι επικαλέσθηκε και ο κ. Δ. Σιούφας, τότε Υπουργός Ανάπτυξης, όταν πριν τρία χρόνια κλήθηκε στο Μαξίμου να δώσει εξηγήσεις για αγορές ακινήτων στο Κολωνάκι από το νεαρό δικηγόρο γιό του. Το θέμα είχε απασχολήσει και τα ΜΜΕ
Τότε στο Μαξίμου είχε φθάσει η παρακάτω καταγγελία με συνημμένα τα αποδεικτικά τα στοιχεία:

Ο Γεώργιος Σιούφας , γιός του Δημητρίου Σιούφα, Δικηγόρος, ετών 30, αγόρασε το έτος 2005, καθόν χρόνον διατελούσε Υπουργός Ανάπτυξης ο πατέρας του Δημήτριος Σιούφας, δύο πολυτελή διαμερίσματα στην ακριβότερη συνοικία των Αθηνών το Κολωνάκι .αγοράστηκε στην τιμή των 495.000 ευρώ
Το πρώτο διαμέρισμα είναι μεζονέτα, βρίσκεται στον έκτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Πλουτάρχου, είναι 180 τ.μ., με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης στον ακάλυπτο του δώματος επιπλέον 74 τ.μ. και με αποθήκη στο υπόγειο. Αυτό αγοράστηκε στην τιμή των 495.000 ευρώ, εκ του οποίου ποσό μόλις 5.000 ευρώ θα έπαιρνε ο πωλητής, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 490.000 ευρώ θα το κατέβαλε ο αγοραστής στην Εμπορική Τράπεζα, στην οποία είχε ο πωλητής υποθηκεύσει το ακίνητο του αυτό από δάνειο που είχε πάρει όταν το είχε αγοράσει 6 χρόνια πριν, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως τιμή για την υπεραξία του ακινήτου.
Το δεύτερο διαμέρισμα είναι είναι στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστίπου 32, είναι καινούργιο, κατασκευής 2002, έχει εμβαδόν 70,05 τ.μ. και έχει επίσης, δικαίωμα συγχρησης μιας πισίνας που έχει κατασκευαστεί στην ακάλυπτη ταράτσα του δώματος της πολυκατοικίας, όπου κείται το διαμέρισμα και θέση στάθμευσης στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Αυτό αγοράστηκε στην τιμή των 148.000 ευρώ, μόνον 2000 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική του αξία και μάλιστα ο πωλητής του ακινήτου θα εισέπραττε το λιγότερο από ότι ο ίδιος πλήρωσε στις Τράπεζες όταν απέκτησε το ως άνω ακίνητο, αφού ως αναφέρεται στο συμβόλαιο είχε δανειοδοτηθεί από την Τράπεζα Κύπρου με το συνολικό ποσό των 169.000 ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίου η Τράπεζα είχε υποθηκεύσει το εν λόγω ακίνητο.
Οι αγοραπωλησίες των δύο ως άνω ιδιοκτησιών, που έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα και σε τιμές που έχουν μεγάλη απόκλιση από την πραγματική, δεδομένου ότι τα διαμερίσματα στο Κολωνάκι με δικαίωμα χρήσης πισίνας, και θέσης στάθμευσης ή τα ρετιρέ έχουν αξία που μπορεί να ξεπερνάει ακόμα και τις 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (η δηλωθείσα εν προκειμένω ανέρχεται περίπου στα 2.500 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσον όρο) δημιουργούν την εύλογη πεποίθηση ότι υπήρχε και στις δύο περιπτώσεις ψευδής δήλωση εκ μέρους του γιού του υπουργού, όσον αφορά στο ύψος του τιμήματος της κάθε μιας αγοραπωλησίας, και διακίνηση μαύρου χρήματος.
1. Αναρωτάται λοιπόν κανείς, πως ο γιός του υπουργού, δικηγόρος στο επάγγελμα απόκρυψε την πραγματική αξία των δύο ακινήτων που αγόρασε και με την πράξη του αυτή έβλαψε το Ελληνικό Δημόσιο κατά το ποσόν του φόρου μεταβιβάσεως που πραγματικά όφειλε να καταβάλει, και τούτο διότι τόσον ο υπουργός, όσο και η στενή του οικογένεια οφείλουν στην προσωπική τους ζωή και στις προσωπικές τους συναλλαγές να επιδεικνύουν την συμπεριφορά που οι ίδιοι απαιτούν από τους πολίτες που διοικούν, δηλαδή οφείλουν να καταβάλουν τους φόρους που τους αντιστοιχούν χωρίς να φοροδιαφεύγουν και να στερούν από το κράτος του οποίου την περιουσία διαχειρίζονται τα απαραίτητα έσοδα.
2. Πέραν όμως της φοροδιαφυγής που συντελέστηκε εν προκειμένω αδιαμφησβήτητα, θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Υπουργός που βρήκε το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε κατά τις εν λόγω αγοραπωλησίες δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος το κατέβαλε στον γιό του , αφού ο τελευταίος τυγχάνει πολύ νέος δικηγόρος ναι να μπορέσει να δικαιολογήσει την καταβολή τέτοιων υψηλών χρηματικών ποσών.
3. Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός άλλωστε, ότι η τοποθέτηση του περιβόητου πλέον κ. Παναγιώτη Αδαπόμουλου (Γεν Διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού) αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σιούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: