ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.4.09

ΝΕΑ + ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ= ΝΕΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ - ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ



ΝΕΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ - ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
Κακούργημα με προσλήψεις-χρήμα
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ
Αλλο ένα «γαλάζιο» σκάνδαλο, που σύμφωνα με τη δικογραφία αφορά όργιο παρανομιών σχετικά με προσλήψεις δεκάδων υπαλλήλων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων) υπό αδιαφανείς διαδικασίες, αλλά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.
Μάλιστα η ανάκριση διενεργείται με διαδικασίες-εξπρές, καθώς η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, εκτός από κακουργήματα περιλαμβάνει και κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, για τις οποίες ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής.
Η μεγάλη δικογραφία, που αριθμεί 3.500 σελίδες, έφτασε πριν από λίγο καιρό στα χέρια του 2ου ειδικού ανακριτή Αθήνας, Δημ. Οικονόμου, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώσης κατά παντός υπευθύνου και φέρεται να αφορά μέλη διοικήσεων των τελευταίων ετών και του υπεύθυνου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ στις κρίσιμες χρονικές περιόδους.
Τα αδικήματα:
Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που έχουν σχέση με κακοδιαχείριση και πρόκειται κατά περίπτωση να προσωποποιηθούν από τον κ. Οικονόμου αφορούν τις πράξεις της απάτης (η σχετική δίωξη έχει ασκηθεί σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος), της ψευδούς βεβαιώσεως σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό πλημμελήματος και σε βαθμό κακουργήματος, και της νόθευσης πρακτικών διοικητικών συμβουλίων.
Για την υπόθεση διενεργήθηκε έρευνα από ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι συνέταξαν πόρισμα-καταπέλτη 140 σελίδων, στις οποίες γίνεται λόγος για:
* Κατάχρηση προσλήψεων με ασυνήθιστες διαδικασίες. Σύμφωνα με το πόρισμα, φέρεται ότι στις αρχές του 2005 προσλήφθηκαν 142 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ υπήρχε ανάγκη για επιστημονικό προσωπικό, οι οποίοι διατέθηκαν ή αποσπάστηκαν σχεδόν αμέσως σε άλλους φορείς, όπως το υπουργείο Υγείας ή την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Οι περισσότερες από τις προσλήψεις φέρεται να έγιναν χωρίς την έγκριση αρμόδιας τριμελούς επιτροπής και παρότι είχαν πληρωθεί οι θέσεις αποφασίστηκαν κι άλλες προσλήψεις, χωρίς να προηγηθεί η σχετική έγκριση, ενώ οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατρέπονταν σε αορίστου.
* Αλλοίωση αποφάσεων που τα ίδια τα μέλη διοικητικών συμβουλίων έπαιρναν σχετικά με χρηματικά ποσά, τα οποία αφορούσαν επιδόματα εργαζομένων.
* Διάθεση χιλιάδων ευρώ χωρίς τις ανάλογες συμβάσεις και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που ασχολούνται με την προστασία από τη... βιοτρομοκρατία.
* Ακόμη, μεταξύ άλλων, φέρεται ότι ενώ είχε ληφθεί απόφαση για την ανάθεση φύλαξης σε εταιρεία σεκιούριτι έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, το αντίτιμο διπλασιάστηκε και η σχετική σύμβαση που υπογράφηκε έχει ισχύ μέχρι το 2010.
* Στη μεγάλη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και η υπόθεση στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι ταξίδεψαν για υπηρεσιακούς λόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιστρέφοντας χρέωσαν το Κέντρο με έξοδα που αφορούσαν προσωπικές τους αγορές και ψυχαγωγία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που θα διαβούν το ανακριτικό γραφείο θα είναι και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γ. Πιερρουτσάκος.
Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου ενάμισι έτους που ο Γ. Πιερρουτσάκος θα έρθει ενώπιος-ενωπίω με τον ανακριτή Οικονόμου. Η πρώτη φορά ήταν όταν εξετάστηκε ως μάρτυρας σχετικά με το ζήτημα της... τακτοποίησης επαγγελματικά της πρωταγωνίστριας του «σκανδάλου Ζαχόπουλου», Εύης Τσέκου.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το «άδειασμα» της Εύης Τσέκου από το πρώην αφεντικό της και ερωτικό σύντροφο, στο υπουργείο Πολιτισμού, τότε γενικό γραμματέα Χρ. Ζαχόπουλο, και όταν η γυναίκα άρχισε να αντιδρά με τον γνωστό στο πανελλήνιο τρόπο, στο πρόσωπο στο οποίο την είχαν στείλει για να τακτοποιηθεί ήταν ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γ. Πιερρουτσάκος. Μόνο που όπως είχε πει τότε στην κατάθεσή του θα 'πρεπε να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και άρα για να γινόταν η πρόσληψη Τσέκου «έπρεπε να προηγηθεί απόφαση της διυπουργικής επιτροπής και προκήρυξη της θέσης ώστε να υποβάλει η ενδιαφερόμενη σχετική αίτηση».
------------------------------------------------------------
Απάντηση ΚΕΕΛΠΝΟ
Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ με χθεσινή του δήλωση (σ.σ. σε απάντηση του θέματος της «Ε» πριν καν αυτό... δημοσιευθεί), υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι:
* Τα ονόματα που αναφέρονται στο έγγραφο γνωστοποίησης δίωξης δεν ανήκουν σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., αλλά μεταξύ τους συγκαταλέγονται και υπάλληλοι.
* Αλλοι -από τους εμπλεκόμενους- κατέθεσαν ενόρκως και άλλοι ανωμοτί (σ.σ.: δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων).
* Το χρονικό διάστημα τέλεσης των ερευνώμενων πράξεων είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2006, που ο κ. Πιερρουτσάκος δεν ήταν πρόεδρος. Αναφέρει ότι εξετάστηκε ως μάρτυρας με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου του ΚΕΕΛΠΝΟ και «εφ' όσον κριθεί ότι είναι παθών μπορεί να δηλώσει παράσταση πολτικής αγωγής».

-------------------------------
ΤΑ ΝΕΑ
ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 3.500 ΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ
Δίωξη για «γκρίζες» προσλήψεις και αναθέσεις στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟτης Δικαιοσύνης βρίσκεται ένα ακόμη γαλάζιο σκάνδαλο, αυτή τη φορά στο Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που φέρεται να έχει σχέση με αδιαφανείς προσλήψεις οι οποίες συνδέονται με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Σ.Ε.Υ.Υ.Π. ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ !!! !!! !!! ΚΑΘΕ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΚΤΗ !!! !!! !!!
ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ??? ??? ???
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: