ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.4.09

Το αραβικό Αλ Ζαζίρα στην Κομοτηνή



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ «ΧΡΟΝΟΥ» (xronos)

Αφιέρωμα στην μεγαλοψυχία Ελλήνων και Κυπρίων για το παλαιστινιακό
Ολοκλήρωσε γυρίσματα για την ζωή του Γιάννη Καρυπίδη που διαπιστεύτηκε σαν πρόξενος της παλαιστινιακής αρχής στην χώρα μας.
«Πορτραίτα γίνονται για προσωπικότητες των Ελλήνων που ναύλωσαν καΐκια και ήρθαν να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους Παλαιστίνιους στην Γάζα»
θα πει ο Νασίμ Αλατράς δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» που έχει την οργανωτική φροντίδα και δημοσιογραφική επιμέλεια


Τεχνικοί του Αραβικού καναλιού Αλ Ζαζίρα, δημοσιογράφοι που επιμελούνται μιας πολύ ειδικής εκπομπής αφιέρωμα στους ανθρώπους που έσπευσαν αψηφώντας τα πάντα να βοηθήσουν τους κατατρεγμένους στην Λωρίδα της Γάζα από τις επιθέσεις των Ισραηλινών, βρίσκονται στην Κομοτηνή όπου έχουν μια επικοινωνία με το περιβάλλον του σκηνοθέτη Γιάννη Καρυπίδη που έχει διαπιστευθεί ως Παλαιστίνιος διπλωμάτης στην χώρας μας. Το αφιέρωμα προσεγγίζει συγκεκριμένους ανθρώπους που μιλούν για τον κ. Καρυπίδη και την οπτική του στα πράγματα, ενώ υπήρξε στάση στο «Χρόνο» και μια σημαντική γνωριμία με τον δημοσιογράφο Νασίμ Αλατράς που έχει την ευθύνη και την επιμέλεια των συνεντεύξεων. Στην κάμερα μίλησε και η Μελαχροινή Μαρτίδου δίνοντας το στίγμα της αλληλεγγύης που εκφράζει και ο λαός της περιοχής στους δοκιμαζόμενους Παλαιστινίους, ενώ όπως θα πει η εφημερίδα έννοιες όπως Ιντιφάντα=εξέγερση, νάκμπα=καταστροφή, αποτυπώνουν τα 61 χρόνια προσφυγιάς για τους Παλαιστίνιους.

Ο Γιάννης Καρυπίδης είναι αυθεντικός ακτιβιστής της ειρήνης είναι φίλος μας και πάντα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις προσεγγίσεις του, του δίνουμε βήμα και χώρο μέσα από την εφημερίδα ή την ιστοσελίδα μας να ταξιδεύει τις σκέψεις του στους σκεπτόμενους φίλους της υπεράσπισης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ζει σ΄ένα τόπο πολυπολιτισμικό με ευαίσθητες κεραίες και είναι τιμή που πρόσφατα απέκτησε την παλαιστινιακή ιθαγένεια και εκπροσώπηση στην Ελλάδα.

Το μήνυμα είναι πως όσα πολιτικά κινήματα δεν ταυτίζονται με την υπερεθνική ελίτ και τους σιωνιστές συμμάχους της, οφείλουν να δοκιμάσουν να ανοίξουν νέα κανάλια επικοινωνίας με τις οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης και να συμπαρασταθούν όχι μόνο ηθικά, αλλά και πολιτικά στον άνισο αγώνα που διεξάγουν ενάντια στους Εβραίους βλέποντας την θηριωδία, το έγκλημα που διαπράττεται και την ανισότητα και υποκρισία όλων.

Ο ελληνικός λαός είναι αλληλέγγυος κι εμείς εδώ από την ακριτική Θράκη του βορρά δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να μην χυθεί άλλο αίμα. Ας προσπαθήσουμε για μια γρήγορη, αποτελεσματική και νηφάλια πρόταση για έξοδο από την κρίση, γιατί αλλιώς το πιο πιθανό είναι οι Παλαιστίνιοι μέσα στην ολοένα και αυξανόμενη απόγνωσή τους, να σπρωχτούν στην αγκαλιά των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, προς τέρψη των τρομολάγνων...

ΜΙΝΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ

Το Αλ Ζαζίρα στην Κομοτηνή τι ακριβώς κάνει;

-Το Αλ Ζαζίρα έχει αναλάβει να μεταφέρει την ιστορία και την ζωή των Ελλήνων που πήραν μέρος σε ένα εγχείρημα παράτολμο που έχει συγκινήσει και έχει συγκλονίσει τον αραβικό κόσμο και το παρακολούθησαν αυτό το εγχείρημα από την Ελλάδα στην αρχή και μετά από την Λάρνακα μέχρι την Γάζα πάνω από 70 εκ. Άραβες σε ζωντανή μετάδοση για παραπάνω από 12 ώρες. Όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω στους «τρελούς» αυτούς Έλληνες με τα δύο καΐκια να μπαίνουν και να σπάζουν τον αποκλεισμό της Γάζας. Και το Αλ Ζαζίρα μόλις του έγινε η πρόταση ότι αυτοί οι «τρελοί» Έλληνες έχουν στην πλάτη τους μια μεγάλη ιστορία και προέρχονται από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί αυτοί οι 9 Έλληνες ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στην Γάζα και γιατί ήταν αποφασισμένοι να αγοράσουν δύο καΐκια και να τα επισκευάσουν και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Ιθάκη, προς την Γάζα, από την Ελλάδα.
Αυτό θα γίνει σαν ντοκιμαντέρ για τους ανθρώπους αυτούς. Εμείς έχουμε τον Γιάννη Καρυπίδη που ακολουθείτε τηλεοπτικά εδώ.

-Ναι. Ο Γιάννης Καρυπίδης θα είναι και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ και ήρθαμε τώρα εδώ πέρα για να δούμε τους φίλους τους, πώς ζει εδώ στην περιοχή, τι λένε οι φίλοι του για το εγχείρημά του, για την πράξη του αυτή να πάρει μέρος στο ταξίδι προς την Γάζα και να μας πούνε από πρώτο χέρι πώς είδαν οι ίδιοι το εγχείρημα αυτό του Γιάννη και ποιος είναι ο Γιάννης.

Πήγατε και στο Βάσο Λυσσαρίδη, πάτε και σε άλλες μορφές;
-Πάμε σε όσους είχαν πάρει μέρος στο ταξίδι αυτό και πήγαμε και στην Κύπρο και μιλήσαμε με τον πρόεδρο Βάσο Λυσσαρίδη και ήταν μεγάλη μας χαρά που πίσω από αυτά τα παιδιά, από αυτούς τους ήρωες που πήγαν στην Γάζα βρισκόταν μία μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Λυσσαρίδης και πραγματικά ήταν συγκινητική η προσπάθειά του και οι ενέργειές του για να βοηθήσει να φτάσουν τα δύο καΐκια στην Γάζα.
Είναι και ένας άνθρωπος που είναι μεγάλος σε ηλικία, είναι περίπου 90 χρονών, που φανταστείτε τι έχει να πει σε αυτή την ζωή, σε μία διαδρομή ζωής μια κιβωτό γνώσης εμπειριών...
-Ο Βάσος Λυσσαρίδης έχει πολλά να πει. Προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν να του εκμαιεύσουμε πολλά πράγματα, μερικά από αυτά θα βγουν στο ντοκιμαντέρ, άλλα θα προσπαθήσουμε να τα χειριστούμε διαφορετικά μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Βάσος Λυσσαρίδης σε όλες τις υποθέσεις και σε όλα τα θέματα της Μέσης Ανατολής και τις γνωριμίες που είχε με μεγάλες προσωπικότητες της Μέσης Ανατολής. Ήταν συνομιλητής του Γιασέρ Αραφάτ, του Τζεμάλ Αμπτί Νάσερ, του Ασάντ και με όλες αυτές τις προσωπικότητες είχε στενή σχέση και ξέρουμε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Βάσος Λυσσαρίδης σε πολλά πράγματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής».
Το συνεργείο του Αλ Ζαζίρα κινήθηκε στο χώρο του παζαριού, στο βυζαντινό τείχος και το πρώτο δημοτικό σχολείο απ’ όπου αποφοίτησε ο Γιάννης Καρυπίδης, πήγε στον Έβρενο και τις συναυλίες για το κομμένο πλάτανο του Χρήστου Χατζόπουλου που δέσποζαν εκεί την Κυριακή, επισκέφθηκε την Μαρώνεια και τα Πετρωτά και μίλησε με ανθρώπους που σκιαγραφούσαν τον δικό μας πρωταγωνιστή. Οι συνεντεύξεις θα μεταδοθούν με υπότιτλους ή μεταγλωττισμένες. Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τις αφιερωματικές εκπομπές και όσοι διαθέτουν Νοva θα μπορούν να τις δουν.

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: