ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.9.09

Προς τους φίλους μας στη Bloggoσφαιρα.

Η πλέον πολυχρησιμοποιημένη λέξη - όρος στο λεξιλόγιο όλων των πολιτικών είναι βάσει στατιστικής η λέξη "δημοκρατία".

Η Αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας (που περιλάμβανε την κεντρική πόλη των Αθηνών και την περιβάλλουσα επικράτεια της Αττικής). Η Αθήνα ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία και ίσως η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Και άλλες αρχαιοελληνικές πόλεις είχαν δημοκρατικό πολίτευμα αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν εξίσου ισχυρό και σταθερό με αυτό των Αθηνών. Παραμένει ένα μοναδικό και εξαιρετικού ενδιαφέροντος πείραμα άμεσης δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι δεν εξέλεγαν αντιπροσώπους για να αποφασίζουν στο όνομά τους, αλλά έπαιρναν οι ίδιοι αποφάσεις νομοθετικού και εκτελεστικού περιεχομένου. Δε συμμετείχε, ωστόσο, το σύνολο του πληθυσμού της πόλης, αλλά το σύνολο αυτών που είχαν πολιτικά δικαιώματα συγκροτούνταν ανεξαρτήτως από οικονομικά θέματα και οι πολίτες συμμετείχαν σε πρωτοφανή κλίμακα. Ποτέ μέχρι τότε τόσο πολλοί άνθρωποι δεν είχαν περάσει τόσο χρόνο αυτοκυβερνώμενοι. (από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να επιχειρηθεί η εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας. Έστω με κάποια πειραματική σπερματική της μορφή.

Φανταστείτε να είμασταν οι μπλόγκερς αρχικά, οι social media users στη συνέχεια και όλοι οι χρήστες τελικά, απέναντι και δίπλα στα κόμματα και τους πολιτικούς και να μην δεχόματαν τις γνωστές κοινοτυπίες και υπερβολές τους ή να μπορούσαμε να επικροτήσουμε άμεσα τα σημεία που πραγματικά οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία ή πολύ περισσότερο να διατυπώσουμε ιδέες και προτάσεις που θα μπαίνανε σε αξιολόγηση.

Ίσως να παραείναι προχωρημένη μια τέτοια άποψη σήμερα. Για αύριο όμως πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

Αυτή ήταν η αρχική σκέψη που μας οδήγησε να προτείνουμε μια συνέντευξη των πολιτικών αρχηγών στους μπλόγκερς. Σαν πρώτο βήμα.Που θα οδηγούσε και μας σε έναν κοινό βηματισμό. Που θα κατοχύρωνε τον ρόλο μας ως χρήστες του διαδικτύου, ως ενεργούς πολίτες.

Παρότι όμως πήραμε αρκετά μηνύματα συμμετοχής στο εγχείρημα και υποστήριξης της καινοφανούς πρότασής μας, θεωρούμε πως υπήρξε ένας δισταγμός από τους περισσότερους φίλους μας.

Ας είναι!!

Εμείς όμως θα προβάλλουμε για τις επόμενες επτά μέρες στην πρώτη σελίδα την εξής ανάρτηση:

Προς τους κκ αρχηγούς των κομμάτων

Καλούμε και τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο. Ας μην φοβηθούν τον χαρακτηρισμό του Δον Κιχώτη. Οι ανεμόμυλοι είναι πραγματικοί!!!!

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: