ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.2.10

Καταστήματα Γερμανός για μια χούφτα ευρώ!


Αναβρασμός επικρατεί στο εμπορικό δίκτυο της αλυσίδας Γερμανός, που έχει περάσει πλέον στον πλήρη έλεγχο του ΟΤΕ, με το «ευτελές» τίμημα των 168 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση και του τελευταίου ποσοστού (10%) μετοχών, που είχαν μείνει στον έλεγχο του κ. Π. Γερμανού.
Τριάμισι χρόνια μετά την πολυσυζητημένη εξαγορά, που ελέγχεται ποινικά αλλά αναμένεται να εξετασθεί και από Επιτροπή της Βούλης, η Cosmote ενισχύει το διοικητικό της ρόλο στο δίκτυο της Γερμανός, καθώς την καίρια θέση του Διευθυντή Λιανικής Ελλάδος της Γερμανός ανέλαβε ο προερχόμενος από την Cosmote, κ. Κ. Βούζας, ενώ αποχώρησε ο κ. Αλ. Δούκας.
Στο πρόσφατο απολογιστικό συνέδριο για τη χρήση του 2009, οι καταστηματάρχες της Γερμανός είδαν να...



παρουσιάζονται εντυπωσιακά στοιχεία για την κίνηση στο δίκτυο (16,7 εκατομμύρια επισκέπτες, αύξηση πωλήσεων κατά 10%), αλλά την ίδια ώρα οι ίδιοι διαπίστωναν ότι οι συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους είναι πιεστικότερες από ποτέ, καθώς:

- Τα περιθώρια κέρδους των καταστημάτων είναι οριακά ή και αρνητικά σε ορισμένες περιπτώσεις (σήμερα βρίσκει κανείς και καταστήματα που έχουν βάλει λουκέτο),

- Οι συνθήκες ρευστότητας είναι πιο ασφυκτικές από κάθε άλλη περίοδο και οι καταστηματάρχες με δυσκολία αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, τρέχοντας διαρκώς πίσω από τις επιταγές για οφειλές προς τη μητρική εταιρεία,

- Η Cosmote «σφίγγει» ακόμη περισσότερο τα λουριά των πιστώσεων και η χρονική μετάθεση των επιταγών έστω και για λίγο καιρό γίνεται όλο και πιο δύσκολη,

- Τα καταστήματα του δικτύου Γερμανός πραγματοποίησαν το 2009 το 56% των νέων συνδέσεων της Cosmote (ποσοστό, πάντως, μάλλον χαμηλό για ένα δίκτυο που πληρώθηκε 1,5 δις. ευρώ και αποτελεί την εμπορική «ναυαρχίδα» της εταιρείας), αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε ικανοποιητικά έσοδα από τις προμήθειες airtime, όπως λένε οι καταστηματάρχες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όλο και περισσότεροι καταστηματάρχες, που έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά για να «στηθούν» τα καταστήματα του δικτύου franchise της Γερμανός, αμφιβάλλουν για τη βιωσιμότητα των επενδύσεών τους και αναζητούν διεξόδους, παρότι οι συμβάσεις συνεργασίας αφήνουν ελάχιστα περιθώρια ελιγμών και ήδη έχουν καταγγελθεί οι όροι τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που διεξάγει σχετική έρευνα για καταχρηστικές πρακτικές.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα, κορυφαίο στέλεχος της Cosmote έδωσε στο τελευταίο συνέδριο μια αφοπλιστική απάντηση: όποιος δεν είναι ευχαριστημένος από τη συνεργασία, μπορεί να αποχωρήσει, τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Cosmote/Γερμανός είναι διατεθειμένη να αγοράσει τα καταστήματα. Το ερώτημα, βέβαια, είναι πόσο μπορεί να συμφέρει έναν καταστηματάρχη τέτοια συναλλαγή.

Στο ερώτημα αυτό, η απάντηση είναι μάλλον απογοητευτική, σύμφωνα τουλάχιστον με τις προθέσεις που εκδηλώνει η Cosmote: ως γνωστόν, τα καταστήματα του δικτύου είχαν τεράστιες υποχρεώσεις, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στην Γερμανός ήδη από την εποχή που την εξαγόρασε η Cosmote και έχουν μέχρι σήμερα πολύ μεγάλα ανοίγματα, που καλύπτονται με επιταγές.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η πρόταση της Cosmote είναι να καταβληθεί ένα τίμημα εξαγοράς στους καταστηματάρχες που θέλουν να αποχωρήσουν, από το οποίο θα αφαιρεθούν τα χρέη προς τη μητρική εταιρεία, χωρίς πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης από τους καταστηματάρχες, που ήδη αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να σφραγισθούν οι επιταγές τους και να οδηγηθούν σε καταστροφή.

Με αυτά τα δεδομένα, ουσιαστικά η Cosmote επιχειρεί να αγοράσει τα καταστήματα για… μια χούφτα ευρώ, όπως λένε οι καταστηματάρχες σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, επεκτείνοντας τον ιδιοκτησιακό της έλεγχο και στο δίκτυο franchise.

Την ίδια ώρα, πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η διενεργούμενη πραγματογνωμοσύνη από ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι καλούνται κατ’ εντολή του αρμόδιου ανακριτή να προσδιορίσουν την πραγματική αξία της Γερμανός κατά το χρόνο εξαγοράς της από την Cosmote και να αποφανθούν αν ζημιώθηκε ο όμιλος του ΟΤΕ από το υψηλό τίμημα της εξαγοράς.

Το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που ουσιαστικά θα κρίνει αν θα οδηγηθούν στο εδώλιο κορυφαία διοικητικά στελέχη των δύο εταιρειών, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να παραδοθεί από δύο ελεγκτικές εταιρείες, αλλά στη μία εξ αυτών είναι επικεφαλής ελεγκτής, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργασθεί με γνωστό ορκωτό ελεγκτή και συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, που είχε την ευθύνη ελέγχου των ισολογισμών της εταιρείας Γραμμή Α.Ε. την περίοδο 1985-’87, που ήταν και η κρισιμότερη στην υπόθεση του σκανδάλου Κοσκωτά.

Είναι ακόμη πιο περίεργο, όπως σχολιάζουν στον κλάδο των ορκωτών, ότι η συγκεκριμένη, μικρή ελεγκτική εταιρεία ανέλαβε τελικά ένα έργο, το οποίο είχαν νωρίτερα αρνηθεί να αναλάβουν όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Όλα αυτά, πάντως, δεν δείχνουν να προβληματίζουν τον ανακριτή, ο οποίος περιμένει την υποβολή του πορίσματος τον επόμενο μήνα…

kagem

Δεν υπάρχουν σχόλια: