ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.5.10

ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ – ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Πρ. Βουλής: «Μαγκιά είναι ν’ ακούς την κοινωνία και όχι τους τεχνοκράτες»


Η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Εσωτερικών με φόντο την χωροθέτηση στο νομό Καστοριάς και βολές εκατέρωθεν έδωσε τον τόνο, μέχρι στιγμής, στη σημερινή δεύτερη ημέρα συζήτησης στο Κοινοβούλιο για τον «Καλλικράτη».

Αφορμή υπήρξε η μείωση του αριθμού των δήμων στο νομό Καστοριάς από τέσσερις που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο σε τρεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο δήμος Μακεδνών, τόπος καταγωγής του προέδρου της Βουλής, εντάχθηκε στον δήμο Καστοριάς.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε διαμαρτυρία με υπογραφές χιλιάδων πολιτών της περιοχής οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο δήμος Μακεδνών πρέπει να παραμείνει αυτόνομος. Μάλιστα, ο κ. Πετσάλνικος είπε ότι υποστηρίζει το αίτημά τους για ιστορικούς λόγους, καθώς «ο δήμος Μακεδνών (σ.σ. το όνομα των αρχαίων Μακεδόνων) θα είναι ο μοναδικός με αυτό το όνομα σε όλη την Ελλάδα», αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει καλύτερη αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι είναι «μακριά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι επειδή μένω στο δήμο Μακεδνών, υποστηρίζω τα αιτήματα των κατοίκων τους», προσθέτοντας ότι με ο νέος δήμος που δημιουργείται είναι τεράστιο (πρόκειται για το δήμο Καστοριάς με έδρα τη Καστοριά αποτελούμενος από τους δήμους α. Καστοριάς β. Αγίας Τριάδος γ. Μεσοποταμίας δ. Κορεστίων ε. Αγίων Αναργύρων στ. Μακεδνών ζ. Βιτσίου και η. Κλεισούρας και τη κοινότητα Καστρακίου). Όσον αφορά το δήμο Δοξάτου στο νομό Δράμας, ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε να πάει η έδρα στο Δοξάτο και όχι στο Καλαμπάκι, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης»

Άφησε δε αιχμές κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τονίζοντας ότι «το θέμα στην πολιτική δεν είναι να επιβάλεις την άποψή σου αλλά να ακούς. Τότε εξασφαλίζονται τα εχέγγυα της μεταρρύθμισης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής «Κανείς δεν έχασε ποτέ ακούγοντας. Όχι υποκρινόμενος ότι ακούει. Αλλά ακούγοντας προσεκτικά. Δύναμη είναι να ακούς. Δύναμη είναι να διορθώνει και τα μικρολάθη όπου υπάρχουν. Γιατί με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις την αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ραγκούσης: Δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η Καστοριά

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε με έμφαση «ότι δεν είναι πολιτικά ορθό πολύ μεγάλη, κρίσιμη και ουσιαστική συζήτηση δεν μπορεί να υποσκελίζεται σε επιμέρους ζητήματα . Το ότι οφείλουμε να ακούμε αφορά όλους. Και εμείς και οι άλλοι», πρόσθεσε με έμφαση, αφήνοντας κι εκείνος με τη σειρά του αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής

Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας και σε σειρά αιτημάτων βουλευτών απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στους 325 δήμους: «Σε συνθήκες ‘Καλλικράτη’ και νέας εποχής δεν μπορούν να επιβιώσουν δήμοι κάτω των 10.000 κατοίκων», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις όταν μειώνεις τους δήμους από 1034 σε 325, αλλά «αυτές είναι περιορισμένες σε όλη τη χώρα». Επανάλαβε μάλιστα ότι το υπουργείο έκανε δεκτό το 90% των αιτημάτων της ΚΕΔΚΕ για το χωροταξικό σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αττική που οι δήμοι μειώθηκαν από 122 σε 66 η διαφωνία της Ένωσης είναι μόνο σε ένα δήμο.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις του προέδρου της Βουλής, ο υπουργός υποστήριξε ότι:
- Σχετικά με το δήμο Δοξάτου στο νομό Δράμας, η έδρα μεταφέρθηκε στο Καλαμπάκι γιατί εκεί υπάρχει νεονεγερθέν κτίριο «που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με 5 εκ. ευρώ», ενώ το Δοξάτο δεν έχει καν δημαρχείο.
- Σχετικά με το νομό Καστοριάς, ο κ. Ραγκούσης εξήγησε ότι αρχικά, μετά τη συνένωση των τεσσάρων δήμων (Κλεισούρας με 462 κατοίκους, Μακεδνών με 3398, Βιτσίου με 1426 και Αγίων Αναργύρων με 2690), ο νέος δήμος Μακεδνών αν και είχε κάτω από 10.000 κατοίκους (κατώτατο όριο που θέτει ο «Καλλικράτης» για την δημιουργία δήμου μετά από συνένωση) είχε χαρακτηριστεί ορεινός και είχε παραμείνει αυτόνομος, λόγω της ορεινότητας των δήμων Κλεισούρας και Βιτσίου. Ωστόσο και οι δύο αυτοί δήμοι με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους ζήτησαν να ενταχθούν στον δήμο Καστοριάς. «Φεύγοντας αυτοί οι δύο δεν μπορούσε να υπάρξει ορεινός δήμος Μακεδνών», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φαντάζομαι ότι και ο πρόεδρος της Βουλής δεν θα ήθελε να γίνει αυτό το πράγμα. Να υπάρξει για την περιοχή του αδικαιολόγητη εξαίρεση στον κανόνα του ‘Καλλικράτη’

Αργότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε με νόημα ότι «μαγκιά είναι ν’ ακούς την κοινωνία και όχι τους τεχνοκράτες και τα ινστιτούτα».

Και κόντρα με Τσίπρα

Κόντρα όμως υπήρξε και λίγο αργότερα ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όταν επέκρινε τον «Καλλικράτη», ζητώντας μεταξύ άλλων να εξαιρεθεί ο δήμος Ελληνικού από τις συνενώσεις.

«Ακούμε την κοινωνία αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε μία ακόμη εξαίρεση για την Αττική. Λυπάμαι πολύ που ζητάτε να αναπαράγουμε την λογική των εξαιρέσεων που οδήγησε στο πελατειακό κράτος. Το «όχι» στον Καλλικράτη το είπατε και στο νομοσχεδίο στο ΑΣΕΠ αλλά και στο νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ», απάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο η πολιτική των εξαιρέσεων
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: