ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.5.10

Μαϊντανός…

Από: Καθημερινή Σχέδια για επαφές σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Τορόντο, για το G20, και Πεκίνο

Του Αθανασιου Ελλις

Ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει να μεταβεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου σε κορυφαία κέντρα αποφάσεων με στόχο να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και να διαμηνύσει ότι έχει λάβει δραστικά μέτρα τα οποία έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσει να αναδείξει την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας εναντίον κρατών που απειλούν όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή, και τελικά την παγκόσμια οικονομία.

Αν και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, ο Ελληνας πρωθυπουργός σχεδιάζει να βρεθεί στη Νέα Υόρκη στις 21 και 22 Ιουνίου για να προεδρεύσει συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα επικεντρωθεί στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ θα ασχοληθεί επίσης με την κλιματική αλλαγή και τον αφοπλισμό. Στο πλαίσιο της πιθανής μετάβασής του στις ΗΠΑ υπάρχει η σκέψη να επισκεφθεί και την Ουάσιγκτον, το τριήμερο 23-25 του μηνός, για επαφές στη Γερουσία και στη Βουλή. Κύριος στόχος αυτών των συναντήσεων θα είναι ο περιορισμός των αντιδράσεων των νομοθετών που αντιτίθενται στη χρήση αμερικανικών κονδυλίων μέσω του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Εάν τελικά ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να παραμείνει στη Βόρεια Αμερική –και δεν επισκεφθεί την Κίνα, που επίσης αποτελεί πιθανό προορισμό εκείνη την περίοδο, σε μια στιγμή μάλιστα που παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα– ίσως στη συνέχεια μεταβεί στο Τορόντο, όπου στις 26-27 του μηνός διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του G20. Εκεί, με τη διπλή ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα αναδείξει την αναγκαιότητα ενός παγκόσμιου συντονισμού κινήσεων για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας. Το θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς στις συναντήσεις που είχε τον Μάρτιο στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο Ομπάμα και τους υπουργούς Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, από τους οποίους είχε εισπράξει θετική ανταπόκριση.

Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον ο κ. Παπανδρέου ίσως συναντηθεί επίσης με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος θα είναι πάντως παρών και στη σύνοδο του G20 στο Τορόντο. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεσή του είναι να διαβεβαιώσει τον επικεφαλής του ΔΝΤ ότι θα εφαρμοσθούν πιστά όσα συμφωνήθηκαν, και να τον ενημερώσει για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειασθούν άλλα.

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός ενδέχεται να συναντηθεί με σημαντικούς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, σε συνέχεια της πρώτης επαφής που είχαν στις 9 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον. Μερικοί από τους πρωταγωνιστές έχουν τις τελευταίες εβδομάδες ενεργοποιηθεί για την ενθάρρυνση επενδύσεων προς την Ελλάδα.

«Οχι» Γερουσίας στα δάνεια

Ενας από τους λόγους που ο κ. Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο επαφών στο Κογκρέσο, είναι η ανησυχία που προκάλεσε στην Αθήνα η πρόσφατη ομόφωνη (94-0) υιοθέτηση από τη Γερουσία μη δεσμευτικής τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να εγκρίνουν την παροχή δανείων από το ΔΝΤ προς χώρες με χρέος που ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ και οι οποίες ενδεχομένως να αδυνατούν να τα αποπληρώσουν. Αμερικανοί νομοθέτες δηλώνουν απρόθυμοι να προσφέρουν, μέσω του ΔΝΤ, χρήματα για τη διάσωση πλούσιων χωρών όπως θεωρούνται τα μέλη της Ευρωζώνης.

Η απόφαση προκάλεσε την κινητοποίηση κορυφαίων ομογενών προς στελέχη του Κογκρέσου για να διασφαλισθεί ότι δεν θα επηρεασθεί το δάνειο προς την Ελλάδα που έχει ήδη εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ και έχει αρχίσει η σταδιακή εκταμίευσή του. Η Αμερική διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων (17%) στο ΔΝΤ και έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίσει την παροχή δανείου, για την έγκριση του οποίου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 85%. Πριν από λίγες ημέρες η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολάιν Ατκινσον, έσπευσε να σημειώσει ότι κανένα κράτος-μέλος δεν έχει χάσει χρήματα από δάνεια που έχει παράσχει το Ταμείο, και επιχείρησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς νομοθέτες, επισημαίνοντας με έμφαση ότι το ΔΝΤ «δίνει δάνεια, όχι δώρα».

Στήριξη από τον Τζο Μπάιντεν

Εάν μεταβεί τελικά στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Παπανδρέου, ίσως να υπάρξει και η δυνατότητα συνάντησης με τον πρόεδρο Ομπάμα ή τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν. Ο τελευταίος, μιλώντας πριν από τρεις ημέρες σε ηγετικά στελέχη της ομογένειας στον Λευκό Οίκο, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ελλάδα και προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του, και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον έχει διαβεβαιώσει τον Ελληνα πρωθυπουργό πως θα υποστηρίξει την Αθήνα, όχι μόνο στο πλαίσιο του ΔΝΤ, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί να αποτύχει, φέρεται να είπε ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος ως γερουσιαστής είχε γνωρίσει και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αφού περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία ως ένα τσουνάμι, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Ελληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι έχει αναλάβει ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο το οποίο καλείται να φέρει εις πέρας για το καλό της πατρίδας του. Αναφέρθηκε μάλιστα στο πολιτικό κόστος, αλλά, όπως είπε, υπάρχουν στιγμές στην Ιστορία που ένας ηγέτης καλείται να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και να λάβει τις δύσκολες αποφάσεις, γνωρίζοντας ότι αυτές ίσως του κοστίσουν την εξουσία.

=============

Σχόλιο Γιάννης Παπαϊωάννου. Όταν κάποιος έχει συνεχή και μη ουσιαστική παρουσία στα φόρα και στα ΜΜΕ στην Ελλάδα το αποκαλούμε «Μαϊντανό»… στα αγγλικά “Parsley”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: