ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.3.11

Η σωστή απάντηση σε Moody’s και Νταβούτογλου: Ποιοι διάολο είστε εσείς;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορούμε να μάθουμε κι’ εμείς οι πιο… ευέξαπτοι και λιγότερο «πολιτικώς ορθοί» τι σημαίνει η χρησιμοποιηθείσα ευρέως αυτές τις μέρες έκφραση «αδικαιολόγητη η νέα υποβάθμιση»;

Ότι οι περίφημοι διεθνείς οίκοι «αξιολόγησης» γενικώς δικαιολογούνται να παίζουν τα παιχνίδια τους , καταστρέφοντας όποια χώρα θέλουν και απλώς αυτή τη φορά έγινε μια αδικία;

Ότι νομιμοποιούνται να έχουν στήσει ένα καρτέλ αξιολογήσεων, λειτουργώντας σε ένα εντελώς μονοπωλιακό περιβάλλον;

Ότι δικαιολογημένα βαθμολόγησαν με ΑΑΑ τα τοξικά προϊόντα και την Lehman Brothers και αδικαιολόγητα ρίχνουν την Ελλάδα (και άλλες χώρες) στα σκουπίδια;

Ότι δικαιολογημένα μας υποβαθμίζουν σταθερά από το 2003 – εποχή της «Ισχυρής Ελλάδας» - και μόνο τώρα, που στο κάτω-κάτω έχουμε τα χάλια μας τα μαύρα, είναι αδικαιολόγητοι; (elzoni.gr).

Ότι δικαιολογημένα έχουν πάρει αμπάριζα και υποβαθμίζουν πότε τις τράπεζές μας και πότε (χθες και παρά τα κλαψουρίσματα) τον Δήμο Αθηναίων;

Ότι δικαιολογημένα (πάλι χθες και πάλι παρά τα κλαψουρίσματα), μας την έπεσε και η Standard & Poor’s, υποβαθμίζοντας τον ΟΤΕ; Δηλαδή έναν οργανισμό για τον οποίο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα η Γερμανία (από τα χείλη της οποίας κρεμόμαστε), λόγω Ντόιτσε Τέλεκομ;

Ότι, δηλαδή, οι άνθρωποι γενικά κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά αυτή τη φορά υπερέβαλαν σε αυστηρότητα;

Μα αν  είναι έτσι, αν δηλαδή κάνουν καμιά φορά και καμιά στραβοτιμονιά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και επομένως, εντελώς αδικαιολόγητα η ΕΕ έχει αποφασίσει τον έλεγχο αυτών των «οίκων» - έστω και με τους μακρόσυρτους ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

Όταν ο κόσμος ολόκληρος έχει ξεσηκωθεί εναντίον αυτών των αξιολογήσεων, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τους έχει βάλει στο στόχαστρο, όταν οι κύριοι αυτοί έχουν ξετιναχθεί από επιτροπές του Κογκρέσου, όταν Θαπατέρο και Σόκρατες τους έχουν ευθέως επιτεθεί, αδικαιολόγητη είναι η δουλική αντίδραση περί… αδικαιολόγητου!

Όταν ο Γιόχαν Σάνιο, Πρόεδρος της BaFin, της ρυθμιστικής αρχής του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος έχει πει πως «τρεις μόνο εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγησης κυριαρχούν στην αγορά κατά 95% και το κάνουν αυτό χωρίς διεθνείς κανονισμούς που να εγγυώνται την ανεξαρτησία και τη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης», τότε αδικαιολόγητοι δεν είναι αυτοί. Αδικαιολόγητος είσαι εσύ που τους βρίσκεις αδικαιολόγητους.

Όχι, κύριοι. Η σωστή απάντηση στην υποβάθμιση, που οδήγησε το spread στον Θεό (936 μονάδες βάσης χθες), που οδήγησε το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων στο 12,36%, που εκτίναξε τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.050 μονάδων βάσης, που έστειλε στο ναδίρ το Χρηματιστήριο, δεν είναι η φράση-λαπάς  «αδικαιολόγητη η νέα υποβάθμιση».

Η σωστή απάντηση είναι «Ποιοι είστε εσείς, κύριοι;».  Όταν σου προκαλούν τόσο μεγάλη καταστροφή, την ώρα που ο λαός σου είναι γονατισμένος και εσύ υποτίθεται ότι αγωνιάς για την έκβαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δίνεις μάχη (λέμε τώρα) για την συναίνεση, δεν ψελλίζεις τέτοιες κοινοτοπίες – παρασύροντας και την αντιπολίτευση που όφειλε να σε ψέξει γι’ αυτή τη δουλικότητα.

Θυμηθείτε, επιτέλους (για την ακρίβεια διαβάστε και ενημερωθείτε), ότι το 1955 τέτοιες αλλεπάλληλες επιθέσεις από τον οίκο Moody’s δέχθηκε ο Καναδάς, που έκανε επτά χρόνια να βγει από το τούνελ, καθώς δανειζόταν πολύ ακριβά. Ο τότε υπουργός Οικονομικών της χώρας είχε αναφωνήσει, έξω φρενών: «Ποιοι διάολο θαρρούν πως είναι για να μας κρίνουν;».

Ούτε αυτό δεν μπορείτε να πείτε; Γι’ αυτό δεν μπορέσατε να απαντήσετε χθες στον Νταβούτογλου;  Γι’ αυτό δεν του είπατε «ποιος διάολο είσαι εσύ που θα μας πεις πού είναι το Καστελόριζο;». Μήπως είναι και αυτός απλώς… αδικαιολόγητος; Ή μήπως είναι δικαιολογημένος, καθώς στον Νταβούτογλου δεν επιφυλάξατε καν την λαπαδοειδή απάντηση που δώσατε στον Moody’s.

Ερώτημα προς όσους κρατούν στα χέρια τους τις τύχες αυτής της χώρας: Ποιοι διάολο είστε επιτέλους;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

From HEIL GAP
Καλημέρα εάν θέλετε ρίξτε μια ματιά και εδώ ,
Κώστας Λαπαβίτσας έλεγχος λογιστικού χρέους
ΦΙΛΜΑΚΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟ YouTube


http://www.youtube.com/watch?v=TMmFPWlFDWI&feature=player_embedded#at=26


Σκέφτηκα ότι παρακολουθώντας την συνέντευξη αυτή , οι αναγνώστες σας , ίσως να μπορέσουν να διακρίνουν έννοιες και ορολογίες , αλήθειες αλλά και δυνατότητες , και γιατί όχι την πραγματική κατάσταση .
Διότι είναι μεγάλη επιπολαιότητα το λαμβάνουμε ευκόλως και αδιαμαρτύρητα την θέση του θύματος , δίχως προηγουμένως να εξαντλήσουμε όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που υπάρχουν .

(Χωρίς φυσικά να πάρουμε τοις μετρητοίς και ΟΛΑ τα λεγόμενα του κυρίου Κώστα Λαπαβιτσα , ιδίως εκεί που μας λέει για εθνικοποιήσεις τραπεζών , διότι αν μη τι άλλο , σαν έλληνες έχουμε αποκομίσει αρκετή εμπειρία από εθνικοποιήσεις και από ΔΕΚΟ κλπ κλπ και γιατί στο κάτω της γραφής δεν εθνικοποιείς ποτέ κάτι το προβληματικό , δηλαδή ποτέ δεν πρέπει να κάνεις την χάρη , στις ξεπεσμένες-χρεωμένες-κακοδιαχειριζομενες τράπεζες , να αγοράσεις τα χρέη Των απαλλάσσοντας τους από αυτά , όταν κάλλιστα μπορείς να ιδρύσεις κάτι το εντελώς καινούργιο και δίχως ίχνος χρέους , μέσα στο σημερινό τραπεζικό σύστημα , (δεν κοστίζει , απλώς μερικά γραφεία συν ο εξοπλισμός και οι υπάλληλοι ) .

Πάντως παρακολουθώντας την συνέντευξη , το σίγουρο είναι ότι παίρνουμε το θάρρος και πιθανόν αλιεύουμε κάποιες νομικές αιτιάσεις ώστε να μην πληρώσουμε , χωρίς να μας ενδιαφέρει και πολύ εάν αυτές οι δικαιολογίες στέκουν. Αρκεί τα νεοταξικα λαμογια να αντιληφτούν ότι αρχίσαμε να έχουμε τις νομικά αιτιολογημένες αντιρρήσεις μας , ως προς την εξόφλησαν των αιτουμένων ποσών ( η νομικίστικα δεν έχει διαφορά) .

Και προπαντός αλλάζουμε συνειδησιακά , και αρχίζουμε και εμείς πλέον να τους λέμε το δικό μας παραμύθι. Χρωστάτε, πληρώστε μας , θα μας λέει ο ΓΑΠας και οι τοκογλύφοι φίλοι του , μπα ξεχάστε το , εμείς σας έχουμε εξοφλήσει σύμφωνα με ……. Και …. ….. Θα τους απαντάμε με θράσος .

Αν μη τι άλλο θα σπάσουμε πλάκα . HEIL GAP (or get rid of GAP)