ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.3.11

Σχόλιο για τον Παπανδρέου στα κανάλια

Δεν άλλαξε κάτι στην στρατηγική του για το εσωτερικό όπως έχει διαγραφεί. Ίσως να έγιναν  κάποια πράγματα πιο επικοινωνιακά
... στα κανάλια
Έκανε μόνο  το  θέμα μας πιο ευρωπαϊκό και όχι τόσο ελληνικό λέγοντας ότι:
«Η σταθερότητα της Ευρωζώνης απαιτεί συνολική λύση και γι’ αυτή θα επιμένουμε. Η λύση πρέπει να είναι και πραγματική λύση. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται από τις αγορές ή να φαίνεται ότι σέρνεται πίσω από αυτές. Βασική μας επιδίωξη είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό θα είναι καλό για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη».
Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι:  η σταθερότητα στην Ελλάδα σημαίνει σταθερότητα στην Ευρώπη.
Έχω την εντύπωση ότι ο Παπανδρέου με την συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς και με το μήνυμα  του στο Λαό,  βάζει «κρισιμότητα» στην εικόνα, για να εμφανίσει την θέση του ως οριακή και πολύ δύσκολη. Σε αυτό το πλαίσιο που διαμορφώνει είπε ότι θα επιδιώξει μια συνολική λύση.
Η πείρα όμως έχει δείξει ότι στην Ευρώπη η  πολιτική σταθερότητα ενός κάποιου μέλους δεν υπήρξε ποτέ επιχείρημα. Επιπλέον η Ελλάδα έχει το μνημόνιο της και βάση αυτού η σταθερότητα του ευρωτραπεζικού συστήματος  ή κάποια άλλη σταθερότητα δεν απειλούνταιι.
Είναι σαφές ότι το οριακό του πράγματος δεν αφορά του ευρωπαίους ως σύνολο αλλά κάποια μέλη χωριστά. Ακόμη και το Veto,  δηλαδή η «μη λύση» τώρα και  η αναβολή της για κάποιο μέλλον,  δεν  διακρίνω το πώς  μας βοηθά σε αυτή την φάση.
Στην πράξη  η Ελλάδα και ο ίδιος είναι άοπλος και προσπαθεί να αρπάξει ένα ρόπαλο που να τρομάζει.
Μακάρι να πετύχει.
Γιάννης Παπαϊωάννου,

Δεν υπάρχουν σχόλια: