ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.9.11

Στην κόψη του ξυραφιού..

Συναγερμός έχει σημάνει το οικονομικό επιτελείο λόγων των δημοσιευμάτων και των απόψεων κορυφαίων γερμανών αξιωματούχων περί ελληνικής χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η εκτίναξη των spreads των ελληνικών ομολόγων σε δυσθεώρητα επίπεδα και το θρίλερ..
με την εκταμίευση της 6ης δόσης έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση..η οποία βρίσκεται με την.. πλάτη στον τοίχο και προσπαθεί την ύστατη ώρα να..τρέξει κάποιες μεταρρυθμίσεις, ώστε να πειστεί η τρόικα ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Χθες πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στο Μέγαρο Μάξιμου, προκειμένου να προετοιμαστεί ο πρωθυπουργός για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε να ενημερωθεί εν όψει του Ecofin της Παρασκευής από κορυφαίους οικονομικούς και τραπεζικούς παράγοντες για την κατάσταση των τραπεζών και κυρίως για την πορεία των καταθέσεων. Κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν πως στην ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ.κ. Ράπανος και Ταμβακάκης τέθηκε επί τάπητος το θέμα της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων. Όλα όσα διαδραματίζονται με την Ελλάδα και η άποψη κάποιων ευρωπαίων πως θεωρείται πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας ή ακόμα και η έξοδό της από τη ζώνη του ευρώ έχει αντίκτυπο στις τράπεζες. Οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και διατύπωσαν τις ανησυχίες τους για νέα εκροή στις καταθέσεις.

Παράλληλα στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία του PSI (εθελοντική μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων). Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε πως η συμμετοχή στο rollover φτάνει στο 80%, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν τραπεζικές πηγές σαφής εικόνα θα υπάρξει την άλλη εβδομάδα, όταν θα έχουν απαντήσει κάποιες ξένες τράπεζες. Πάντως στην κυβέρνηση επικρατεί αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για συμμετοχή κατά 90% των ιδιωτών επενδυτών.

Η σοβαρότερη πρόκληση όμως που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην παρούσα φάση είναι να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα κ. Πολ Τόμσεν είναι έντονα δυσαρεστημένος με τα όσα συνέβησαν πριν δύο εβδομάδες και έχει διαμηνύσει πως εάν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τα ΔΝΤ δεν θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Αυτό που εξόργισε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τον Τόμσεν ήταν ότι στα στοιχείς του 2012 το μισθολόγιο στο δημόσιο παρουσιαζόταν αυξημένο σε σχέση με το 2011. Όταν λοιπόν ρώτησε, το οικονομικό επιτελείο γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά, παρόλο που υποτίθεται πως θα έχει τεθεί σε ισχύ το ενιαίο μισθολόγιο, η απάντηση που του έδωσε το οικονομικό επιτελείο ήταν πως έχει ληφθεί υπόψη και η παράμετρος «προσωπική διαφορά», χωρίς να του δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις. Τότε ο Τόμσεν έκλεισε τα βιβλία του και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, τα μάζεψε και έφυγε.

Οι γνωρίζοντες πως εξελίχτηκαν τα πράγματα αναρωτιούνται εάν η κυβέρνηση καταφέρει στο λίγο χρόνο που έχει, να πείσει τους τροϊκανούς και κυρίως το ΔΝΤ, ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο θα επιταχυνθούν, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου, για να δείξει κάποιο έργο, τουλάχιστον έως το Εcofin της Παρασκευής ώστε να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις με την 6η δόση.


πηγη   sofokleous10.gr
stopcartel

Δεν υπάρχουν σχόλια: