ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.2.14

Η ΚΥΠΡΟΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!! ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ "ΦΤΥΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ


Κυβερνητική κρίση στην Κύπρο, παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί

Το Μνημόνιο με την τρόικα και οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εθνικού θέματος προκαλούν δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, με αναπόφευκτες "παρενέργειες" για την Ελλάδα. Μετά την αποχώρηση του συμπολιτευόμενου ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση, στη Μεγαλόνησο ξέσπασε πολιτική-κυβερνητική κρίση και σήμερα παραιτήθηκε σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Αφορμή ήταν η καταψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις τις οποίες έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, στα πλαίσια της συμφωνίας με την τρόικα. Πραγματική αιτία είναι το σχέδιο συμφωνίας για την επίλυση του κυπριακού, το οποίο προωθεί ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης υπό την πίεση Ευρωπαίων, ΗΠΑ και ΟΗΕ.
Η κυβερνητική κρίση ξεκίνησε με την αποχώρηση του κεντρώου Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) από την κυβέρνηση - απόφαση η οποία την οποία έλαβε με πλειοψηφία 55% η Κεντρική Επιτροπή του.
Αιτία αποχώρησης ήταν η διαφωνία της ηγεσίας του κόμματος με το κοινό ανακοινωθέν  για το Κυπριακό το οποίο  προσυπέγραψε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, παραβιάζοντας - όπως υποστηρίζει το ΔΗΚΟ -  τη μεταξύ τους συμφωνία.
 Ακολούθησε η καταψήφιση από τη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. Οι βουλευτές του ΔΗΚΟ τάχθηκαν κατά και στην ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία (25 υπέρ, 25 κατά, 5 αποχές), με αποτέλεσμα να μην περάσει το ν/σ.
 Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όλοι οι υπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Αναστασιάδης τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου.
Η πολιτική-κυβερνητική κρίση κλιμακώνεται και λύσεις δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται ότι θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και θα αρχίσει διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει στη συγκρότηση νέου υπουργικού συμβουλίου.
Ομως  είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθούν οι διαφορές ως προς τη γραμμή πλεύσης που πρέπει να ακολουθηθεί στις διπαραγματεύσεις με την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Πρόβλημα (και) με την τρόικα
 Αποφάσεις για  λήψη μέτρων και την υλοποίηση όρων του Μνημονίου είναι δύσκολο να ληφθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης καταβολής δόσεων και το κυπριακό δημόσιο να βρεθεί στα πρόθυρα αδυναμίας πληρωμών.
Πάντως το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αναμορφώθηκε άρον-άρον εν μία νυκτί  και επανακατατέθηκε στη Βουλή. Στο νέο κείμενο ενσωματώθηκαν όλες τις τροπολογίες που έχουν συζητηθεί και για τις οποίες έχει δοθεί έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της τρόικας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκληθεί έκτακτη Ολομέλεια για την ψήφιση του, ώστε να μην καθυστερήσει η εκταμίευση δόσεων του δανείου και να αποφευχθούν περιπλοκές με την τρόικα. 


info by sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: