ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.2.14

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΕΚΤ. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ!!!!! ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ!!

Το «βουλωμένο» γράμμα που έστειλαν στον Σαμαρά

Αγκαλιά με την απασφαλισμένη χειροβομβίδα των τραπεζών. Τι μπορεί να πάει στραβά και που ποντάρει ο Σαμαράς


Το «βουλωμένο» γράμμα που έστειλαν στον Σαμαρά
 Μπροστά σε οξεία κρίση ρευστότητας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς οι πολιτικοί σχεδιασμοί για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών εκτροχιάζονται μετά την απόφαση της ΕΚΤ να απορρίψει τις έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων με τις οποίες η κυβέρνηση σκόπευε να καλύψει τρύπες. Το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπο με την ωρολογιακή βόμβα της αδυναμίας κάλυψης των υποχρεώσεων.
Το ζήτημα όμως έχει πολλές προεκτάσεις καθώς η απρόσμενη απόφαση της ΕΚΤ να μη δώσει πράσινο φως για έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων πυροδοτεί αλυσιδωτές εκρήξεις  στο πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό σκηνικό.
Η κίνηση της ΕΚΤ -με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν- επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ενώ στέλνει και μηνύματασε πολλαπλούς αποδέκτες. 
Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό τον όρο της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι η απόφαση της ΕΚΤ είναι πρωτίστως πολιτική και δευτερευόντως τεχνοκρατική. Στόχος, όπως υπογραμμίζουν, είναι να σταλούν μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση: 
Να σταματήσει η παροχολογία, η οποία έχει τροφοδοτηθεί επ αφορμή του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο είναι λογιστικό και όχι ταμειακό
Και να συγκρατηθεί εντός τροχιάς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο είναι ούτως ή άλλως επιβαρυμένο με εκδόσεις εντόκων γραμματίων 48 δισ. για το τρέχον έτος
Τέλος να πιεστούν αμφότεροι κυβέρνηση και τρόικα για να καταλήξουν σε συμφωνία το δυνατόν συντομότερο υπό το φόβο «ατυχήματος».
Η κίνηση της κυβέρνησης να αντλήσει 3 δισ. με υποχρεωτικό εσωτερικό δανεισμό, αναγκάζοντας όσους φορείς της γενικής κυβέρνησης διαθέτουν αποθεματικά να τα εισφέρουν στον ΟΔΔΗΧ και να πάρουν repos με επιτόκια της τάξης του 1,7%, είναι ενδεικτική της «λειψυδρίας».
Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι πριν από τη λήψη αυτής της απόφασης η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή να κλείσουν οι στρόφιγγες στην αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες και να επιταχυνθούν οι έλεγχοι και οι εισπράξεις.
Η κυβέρνηση καλείται τώρα να αντιμετωπίσει το ουσιαστικό ταμειακό πρόβλημα τον οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και δεν επιλύεται πολιτικά σε αυτή τη φάση. 
Ανοιχτά μέτωπα
Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να παραμένει ανοιχτή, τόσο ως προς τα ποσά αλλά και ως προς τα χρονοδιαγράμματα,
Σε εκκρεμότητα παραμένουν και τα ζητήματα του ύψους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, όπου το ΥΠΟΙΚ βρίσκει πλεονάσματα, «εφεδρείες» και ισοδύναμα και η τρόικα «μαύρες τρύπες» και λογιστικές αλχημείες.
Η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΟΣΑ δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσης ούτε ως προς τις δράσεις ούτε ως προς το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους.
Αυτές καθώς και άλλες εκκρεμότητες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται είναι τα κλειδιά τα οποία θα ξεκλειδώσουν την επίσημη συζήτηση για την μείωση του Δημοσίου χρέους.
Όσο όμως οι συζητήσεις δεν τελεσφορούν τόσο εντείνονται τα αδιέξοδα, αυξάνεται η πίεση και ενισχύονται τα καταστροφολογικά σενάρια.
Οι εκατέρωθεν εκβιασμοί αναμένεται να κορυφωθούν στα τέλη Μαρτίου, οπότε και το κλίμα θα επιδεινωθεί περαιτέρω, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει επικοινωνιακό ντεμαράζ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας και την έγκρισης της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: