ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.12.08

Σχολή’ για την Ευρώπη οι εξεγέρσεις στην Ελλάδα;

Θα μπορούσαν οι εξεγέρσεις της νεολαίας στην Ελλάδα να δημιουργήσουν ΄σχολή’ και να εξαπλωθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη; Οι καθηγητές Χούρελμαν και Χουίσκιν δίνουν την απάντηση.






Η λεγόμενη γενιά των 700 ευρώ δεν είναι άγνωστη έννοια και στη Γερμανία. Ο συνεργάτης της εκπομπής μας Παναγιώτης Κουπαράνης μίλησε με τον κοινωνιολόγο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ Κλάους Χούρελμαν για το εάν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια παρόμοια κατάσταση στη Γερμανία.



«Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως οι νέοι εδώ ανέχονται τόσο υπομονετικά αυτή την κατάσταση» απαντά ο καθηγητής «και δεν με εκπλήσσει καθόλου από την άλλη πλευρά ότι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπου η κατάσταση είναι ακόμα πιο οξυμένη από ότι εδώ στη Γερμανία, αρκεί μια σπίθα για να ανάψει η φωτιά.»



Οι εξεγέρσεις αυτές έχουν άραγε έναν επαναστατικό χαρακτήρα; Και πόση σχέση έχουν με όσα συνέβησαν πριν από μερικά χρόνια στα προάστια του Παρισιού. Ο επίσης κοινωνιολόγος από τη Βρέμη αυτή τη φορά καθηγητής Φρικ Χουίσκιν λέει σχετικά: «Η λέξη επανάσταση με παραπέμπει σε καθολική ανατροπή. Όμως σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως πρόκειται για το ξέσπασμα ενός θυμού, μιας οργής από απογοητευμένους νέους, οι οποίοι περιμένουν περισσότερα από το κράτος τους.»



Για το λόγο αυτό ο καθηγητής Χουίσκεν πιστεύει πως αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν θα οδηγήσουν σε μια βαθιά πολιτικοποίηση των νέων. «Η πολιτική διάσταση του θέματος έτσι όπως την κατάλαβα και από τη γενική απεργία εξαντλείται στην αλλαγή κυβέρνησης.»



Ίσως οι νέοι πολιτικοποιηθούν περισσότερο πλέον





Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Η άθλια κατάσταση στην παιδεία και η αγωνία για το μέλλον που κατεβάζουν τα παιδιά στους δρόμους θα μπορέσει να φέρει μακροπρόθεσμες αλλαγές. Ο καθηγητής Χούρελμαν επισημαίνει: «Στην Ελλάδα θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια καινούργια κατάσταση. Και θα μπορούσε μάλιστα να μεταφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί εδώ πρόκειται για μορφωμένους νέους, με πολλά προσόντα, με πολιτικά ενδιαφέροντα. Στη Γερμανία αυτούς τους συναντάμε κυρίως στο οικολογικό κίνημα, στις διαδηλώσεις εναντίον των πυρηνικών αποβλήτων. Και όταν βλέπω πόσο λίγο ασχολούνταν με την πολιτική οι νέοι μας στον κόσμο ολόκληρο, στην Ευρώπη, στη Γερμανία, προβλέπω ότι αυτό στο μέλλον θα αλλάξει και οι νέοι θα ασχοληθούν και πάλι με την πολιτική. Και αυτό που ζούμε τώρα είναι τα πρώτα σημάδια.»


http://www.dw-world.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια: