ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.9.10

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΕΧΝΕΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ


Ωραιότατα! Εκτακτα! Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν μια πλουσιότατη κολεξιόν υποψήφιων περιφερειαρχών για να επιλέξουν αναλόγως των διαθέσεών τους έναντι του μνημονίου κυβέρνησης - ΔΝΤ.

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αν είναι υπέρ του μνημονίου, μπορούν να διαλέξουν είτε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γ. Σγουρό είτε τον υποψήφιο του ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη. Αν είναι «ολίγον» υπέρ του μνημονίου, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν και θέμα και επιθυμούν να σώσουν κάποια προσχήματα, τότε τους προσφέρεται η επιλογή ανάμεσα σε Διάκο των Οικολόγων και Ψαριανό της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.

Οι αντίπαλοι του μνημονίου είναι όμως οι ευτυχέστεροι όλων. Μπορεί οι ηγέτες όλων των κομμάτων που αντιτάσσονται στο ΔΝΤ να κάνουν συχνά λόγο για «μέτωπο κατά του μνημονίου», αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι αντιλήψεις τους περί «μετώπου» είναι εξαιρετικά πλουραλιστικές. Οχι ένας ή δύο, αλλά... έξι (!) υποψήφιοι περιφερειάρχες φιλοδοξούν να εκφράσουν με μεγαλύτερη ή μικρότερη καθαρότητα το «Οχι στο μνημόνιο της υποτέλειας». Μέτωπο με τον... εαυτό τους κάνουν τα κόμματα ή οι χώροι που τάσσονται κατά του μνημονίου, καθώς ορίζουν ξεχωριστούς υποψηφίους. Ο Β. Κικίλιας από τη ΝΔ για τους δεξιούς ψηφοφόρους. Ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξούν να εκφράσουν ένα τμήμα των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος που διαφωνούν με το μνημόνιο -με τον Αλ. Μητρόπουλο να στηρίζεται και από την πλειοψηφία του ΣΥΝ.


Ο Αλέκος Αλαβάνος με θέσεις αριστερότερες από εκείνες του ΣΥΝ, ο οποίος υποστηρίζεται από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απορρίπτεται από τον ΣΥΝ. Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. Τέλος, ο υποψήφιος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ψηφίζουμε όμως για το μνημόνιο; Αδύνατον να συμφωνήσουν έστω και επ’ αυτού οι πολιτικοί μας ηγέτες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δείχνει να ταλαντεύεται. Βλέποντας την αδυναμία των πολυδιασπασμένων αντιπάλων του, την Τρίτη μπήκε στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη διαγραφόμενη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τις χαρακτήρισε «δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές». Το ξανασκέφθηκε όμως, το φοβήθηκε και άλλαξε γνώμη. Ετσι την Τετάρτη έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να «διευκρινίσει» ότι οι «μεγάλες αλλαγές αφορούν τον... «Καλλικράτη»! Τέρμα το «δημοψήφισμα», δηλαδή, μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες! Γιατί φυσικά το θέμα είναι οι «μεγάλες αλλαγές» του μνημονίου του ΔΝΤ, αφού για τις υποτιθέμενες «μεγάλες αλλαγές» του «Καλλικράτη» δεν ενδιαφέρονται καθόλου ούτε καν οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως αδιάσειστα συνάγεται από τις αθρόες αρνήσεις που εισέπραξε ο πρωθυπουργός από όλους τους υπουργούς που προσπάθησε ματαίως να πείσει να εγκαταλείψουν τους υπουργικούς θώκους για να γίνουν περιφερειάρχες. Εκλογές υπέρ ή κατά του μνημονίου θεωρούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Α. Σαμαράς, ο Αλ. Μητρόπουλος, ο Γ. Δημαράς, ο Αλ. Τσίπρας, ο Αλ. Αλαβάνος, όπως τονίζουν επανειλημμένα. Διαφωνεί κατηγορηματικά μαζί τους η Αλέκα Παπαρήγα. «Κάλπικο» χαρακτήρισε τον διαχωρισμό σε δυνάμεις υπέρ ή κατά του μνημονίου σε ομιλία της την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Το βέβαιο είναι πως θα συνιστούσε πολιτικό έγκλημα να εξαρτήσει κανείς τον αγώνα κατά του μνημονίου από την έκβαση των δημοτικών εκλογών. Οι συμμαχίες χωρίς αρχές και ταυτόχρονα οι προσωρινές ρήξεις στο εσωτερικό των κομμάτων ήταν ανέκαθεν τα χαρακτηριστικά των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ετσι και τώρα. Οικολόγοι και Κουβέλης υπέρ του Καμίνη του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αθηναίων, με τους Οικολόγους να μαλλιοτραβιούνται δημοσίως για την επιλογή αυτή. Ο Μπουτάρης στη Θεσσαλο­νίκη αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε αριστερή στάση και δηλώνει «αδιάφορος» για το μνημόνιο από τη στιγμή που τον υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ, εναγκαλιζόμενος πολιτικά μέχρι και την... Ντόρα! Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο μόνος που προτείνει υποψηφίους πέρα από τον ΣΥΝ, αλλά την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ έχουν ήδη γίνει τρία τουλάχιστον κομμάτια με ξεχωριστούς υποψηφίους και το μέλλον του συνασπισμού αυτού δεν προοιωνίζεται καθόλου ρόδινο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το πολιτικό σύστημα συνολικά θα βγει ακόμη πιο εκφυλισμένο από αυτές τις εκλογές.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: