ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.10.13

Πολύ σκληρός light ο Στουρνάρας με τρόικα Κατεβάζουν τους τόνους με την τρόικα. Μεταθέτουν για Απρίλιο-Ιούνιο τις αποφάσεις για το χρέος

Πολύ σκληρός light ο Στουρνάρας με τρόικα
Στροφή 180 μοιρών, απέναντι στο διεθνές ακροατήριο, επιχειρεί ο Γιάννης Στουρνάρας υιοθετώντας πιο διαλλακτική στάση απέναντι στην τρόικα και θέτοντας εκτός πεδίου διαπραγμάτευσης τις ακραίες θέσεις. Ο υπουργός Οικονομικών κατεβάζει τους τόνους και καθιστά σαφές ότι δεν θα υπάρξει αδιέξοδο, με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ημερησία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sofokleousin.gr η συνάντηση με τον κ. Βίζερ και το κλίμα που μετέφερε ο σύμβουλος του υπουργού Πάνος Τσακλόγλου συνέβαλαν καθοσριστικά στην αλλαγή στάσης.
Ενώ τίθεται το θέμα της λήψης πρόσθετων μέτρων, το οποίο απορρίπτει σε δυο συνεντεύξεις του ο Γιάννης Στουρνάρας, εν τούτοις δεν αποκλείεται η ενεργοοίηση ήδη ψηφισμένων ρητρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euroworking group μετέφερε στον Γιάννη Στουρνάρα ότι σε αυτή τη φάση η Ελλάδα παίζει χωρίς συμμάχους. Αυτό είναι άλλωστε το κλίμα που επικρατεί και στους διαδρόμους των Βρυξελλών και που φαίνεται ότι μεταφέρεται στο Eurogroup. 
Έχοντας απορρίψει τη θέση του ΔΝΤ για συνολική λύση εντός του 2013 ο Γιάννης Στουρνάρας επιχειρεί να βάλει ανάχωμα στη μετάθεση της λύσης μετά τις Ευρωεκλογές, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς άλλων κυβερνήσεων.
Η προσπάθεια της Ελλάδας να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις επί όλων των ζητημάτων σε αδιέξοδα ώστε να απαιτηθεί ντε-φάκτο πολιτική παρέμβαση, ενώ ταυτόχρονα διαρρέει σενάρια εκλογών εκβιάζοντας τους εταίρους, έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, υποχρεώνοντας ακόμα και φίλιες δυνάμεις να αποστασιοποιηθούν μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Ημερησία, όπου επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη σκληρή γραμμή που φάνηκε να υιοθετεί η κυβέρνηση, κατεβάζοντας παράλληλα τους τόνους και αφήνοντας χώρο για διαπραγματεύσεις και ενδεχομένως συμφωνία.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα δεν αποκλείουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ενώ ο υπουργός τώρα προσπαθεί να εστιάσει στη διαχείρηση του χρέους και στη βιωσιμότητά του.
Απευθυνόμενος στο ελληνικό ακροατήριο ο υπουργός Οικονομικών διατηρεί τους υψηλούς τόνους κάνοντας λόγω για "κόλαση" με τους δανειστές μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και θα κριθούν όλα, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Όπως δήλωσε και στην Ημερησία ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει στο παιχνίδι των καθυστερήσεων ποντάροντας σε λύση στο δεύτερο τρίμηνο του 2014. Ειδικότερα ζητά ακόμα και έκτακτο Eurogroup τον Απρίλιο, μόλις πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.
«Διαπραγματεύομαι με την τρόικα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πάντα βρίσκονται λύσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις, σήμερα», δηλώνει ο ίδιος στην «Ημερησία» και υπενθυμίζει ότι η τρόικα τον Ιούλιο δεν είχε εντοπίσει  δημοσιονομικό κενό. 
«Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν καλύτερα, δεν πήγαν χειρότερα. Ορισμένες αποκλίσεις σε υποτομείς της γενικής κυβέρνησης υπάρχουν, όπως επίσης, μέτρα τα οποία δεν λάβαμε. Στοχευμένες μειώσεις δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης ή διαρθρωτικά μέτρα οφείλουμε να τα βρούμε και να τα εφαρμόσουμε. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που καταθέσαμε», σημειώνει.
Κατά τον Γιάννη Στουρνάρα θα ήταν άδικο για την Ελλάδα να γίνει αποδεκτή η άποψη ορισμένων χωρών, που θα ήθελαν οι αποφάσεις να ληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. «Και εμείς πρέπει να πάμε σε ευρωεκλογές», δηλώνει.
Ο κ. Στουρνάρας, επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αναφερόμενος σε περικοπές στις επικουρικές, απαντά ότι θα γίνει μόνον ό,τι προβλέπεται σε νόμους, που έχουν ήδη ψηφιστεί για την εξυγίανση του ασφαλιστικού.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: