ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.11.13

Σε ναρκοπέδιο με την τρόικα


Σε ναρκοπέδιο με την τρόικα

 Στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η προοπτική εκταμίευσης ακόμα και του 1 δισ. από τον Ιούλιο είναι αβέβαιη. Ενδεικτική της κατάστασης και της απόστασης που χωρίζει τις δυο πλευρές είναι η επιτακτική προτροπή της Κομισιόν προς την Ελλάδα να εκδώσει τώρα έντοκα γραμμάτια ώστε να είναι σε θέση να αποπληρώσει ομόλογα 1,8 δισ. που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.
Παράλληλα στην προσπάθεια να κλείσουν προαπαιτούμενα η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις και άρον, άρον παρεμβάσεις οι οποίες προκαλούν παράπλευρες απώλειες. Η έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού και πρόβλεψης για την αντιμετώπιση παρενεργειών αναδεικνύεται ως μείζον πρόβλημα από την τρόικα.
Αν και η κυβέρνηση επισήμως και μέσω διαρροών επιμένει ότι ο στόχος να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου είναι εφικτός, εν τούτοις είναι αναγκασμένη να προετοιμαστεί και για ναυάγιο. 
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται νέες διαρροές από το περιβάλλον του Γιάννη Βρούτση για τις "παράλογες" απαιτήσεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται  οι τροικανοί που ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητούν νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικά στα πρότυπα της Αυστραλίας, με εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση συντάξεων. 
Οι διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο εστιάζονται στις απολύσεις, τα ΕΑΣ, το πλεόνασμα και τα φορολογικά έσοδα. Η τρόικα διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για τη δυνατότητα διατήρησης του ρυθμού αύξησης των εσόδων από φορολογία καθώς υποστηρίζουν πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί.
Παράλληλα επισημαίνουν στον Γιάννη Στουρνάρα ότι η περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η χαμηλή συμμετοχή εθνικών πόρων σε αυτό , το καθιστά επισφαλές. Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ από τα 6,8 δισ. του ΠΔΕ τα 6,1 δισ. θα καλυφθούν από κοινοτικούς πόρους και τα 700 εκατ. από εθνικούς.
Όπερ σημαίνει ότι για την υλοποίησή του θα πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια κάτι που ιστορικά δεν έχει συμβεί ποτέ λόγω προβλημάτων που σχετίζονται και με τις δυο πλευρές. Συνεπώς τα 700 εκατ. που επενδύει η Ελλάδα για την ανάπτυξη της οικονομίας της είναι πολύ λίγα για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση έργων.
Αυτό το σενάριο επιδεινώνει τους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς πολλαπλασιαστές και αναγκάζει την τρόικα να συμπεριλάβει σημαντικό ρίσκο στις προβλέψεις υλοποίησης του ΠΔΕ και συνεπώς στο αναπτυξιακό σενάριο.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: