ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.11.13

ΤΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΘΕΡΙΟ ΞΥΠΝΗΣΕ - ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ



ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ...


της ΓΙΩΤΑΣ ΔΕΛΛΗ

Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μαζικές, αντικοινωνικές, αυθαίρετες και άδικες απολύσεις που καταδικάζουν εκατοντάδες εργαζόμενους διοικητικούς υπάλληλους των Πανεπιστημίων σε αργό οικονομικό και κοινωνικό θάνατο. Αυτό που κυρίως και ανομολόγητα επιχειρείται, μέσω των μαζικών απολύσεων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι η υποβάθμιση μέχρι διαλύσεως της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Στόχος δεν είναι μόνο...
οι διοικητικοί υπάλληλοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος είναι  η Πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολο της. Τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων θα ακολουθήσουν απολύσεις διδακτικού προσωπικού και η διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων με συμβασιούχους – εποχιακούς καθηγητές και διδάσκοντες. Τις απολύσεις ακόμα θα διαδεχθούν τα δίδακτρα στους φοιτητές με ψευτοεισοδηματικά κριτήρια για την αυτοσυντήρηση – ιδιοσυντήρηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οδεύουμε ολοταχώς, στο όνομα της «αυτοχρηματοδότησης», της δήθεν χρηστής διαχείρισης και της οικονομικής εξυγίανσης των Πανεπιστημίων, σε αυτοχρηματοδοτούμενα με κανόνες αγοράς Πανεπιστήμια, που στην πραγματικότητα θα είναι υποβαθμισμένα, σχεδόν, διαλυμένα και ανυπόληπτα εκπαιδευτικά καταστήματα. Ο ηρωικός για δωδέκατη εβδομάδα απεργιακός αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων στα Παν/μια δεν φαίνεται να κάμπτεται, παρά τη λυσσώδη επίθεση από κυβέρνηση και ΜΜΕ και παρά τις απειλές και τις τρομοκρατικές δικαστικές αποφάσεις.

Και αυτός ο ηρωικός ενωτικός αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων όχι μόνο δεν οπισθοχωρεί αλλά συνεχώς κλιμακώνεται και συναντά όλο και περισσότερο την έμπρακτη αγωνιστική αλληλεγγύη των πανεπιστημιακών δασκάλων και των φοιτητών.
Είναι εντυπωσιακό ότι οι σύγκλητοι των Ανώτατων Ιδρυμάτων, σχεδόν, ομόφωνα, βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι στον αγώνα για την προάσπιση των Πανεπιστημίων έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση του ο φοιτητικός κόσμος.

Πολλοί με βάσιμα επιχειρήματα μας λένε ότι ο κοιμώμενος γίγαντας ξύπνησε!
Η φοιτητική νεολαία ξανά, μετά από πολλά χρόνια, εισέρχεται στο αγωνιστικό προσκήνιο!
Πολλές Πανεπιστημιακές σχολές έχουν καταληφθεί η μια μετά την άλλη. Και το κύμα των καταλήψεων αυξάνεται και πολλαπλασιάζεται.
Πολλοί και έμπειροι από τους συμμετέχοντες στο κίνημα ισχυρίζονται ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης γενικευμένης και ενωτικής εξέγερσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είμαστε, ισχυρίζονται, στα πρόθυρα, επίσης, ενός νέου μεγάλου φοιτητικού κινήματος με νέα ριζοσπαστικά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η αγωνιστική Πανεπιστημιακή δυναμική μπορεί να πρέπει να συνεχιστεί, να κλιμακωθεί και να κορυφωθεί .
Οι διοικητικοί υπάλληλοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να νικήσουν.
Αυτήν την ώρα όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς ως μια γροθιά πρέπει να βρεθούν ενωμένες, αποφασιστικές και δυναμικές στην πρώτη γραμμή της στήριξης των αγώνων στη πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η αγωνιστική φωτιά στα πανεπιστήμια μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο κίνημα προοδευτικής ανατροπής που όχι μόνο θα στηρίξει τα Πανεπιστήμια αλλά και θα ανάψει μια νέα ελπίδα διεξόδου και ανόρθωσης στη χώρα!
Για άλλη μια φορά αυτήν την ελπίδα την κρατά στα χέρια της η νέα γενιά και ειδικότερα η φοιτητική νεολαία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: