ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.1.14

Η δημόσια γη «στο σφυρί»


 

του Γιώργου Τσακίρη
Τελευταία εξέλιξη (λίγων μόλις ημερών) στο «σήριαλ» του ξεπουλήματος της γης και των ακινήτων της χώρας, αποτελεί η δημοσίευση στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, τριών καταλόγων με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, ιδιοκτησίας τόσο του εν λόγω Ταμείου, όσο και της ΕΤΑΔ.
Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα λοιπόν και στο υποσέλιδο με την επωνυμία «Αξιοποίηση Γης» (sic), έχουν αναρτηθεί υπό τον τίτλο «Κατάλογος Ακινήτων», ως άλλο … ουζερί-ψαροταβέρνα (και ζητώ ειλικρινή συγνώμη από τους επαγγελματίες του είδους) λίστες ακινήτων με την εξής γενική περιγραφή :
«Κατάλογος Ακινήτων
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκίνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο για την εκμετάλλευση των ιδιόκτητων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.
Το πεδίο εργασιών περιλαμβάνει πάνω από 80.000 ακίνητα του δημόσιου τομέα που επί του παρόντος τα διαχειρίζονται ή ανήκουν στην ΕΤΑΔ, σε ΔΕΚΟ ή σε διάφορα Υπουργεία. Τα ακίνητα θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν προς εκμετάλλευση βάσει κριτηρίων (Ελεύθερα Ακίνητα, Αστικά Ακίνητα, Μη αστικά Ακίνητα) και εμπορικών παραγόντων (μέγεθος, τοποθεσία, βασικές νομικές δεσμεύσεις, πιθανές χρήσης ακινήτου).
Οι στρατηγικές αξιοποίησης θα εξειδικευτούν για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο και/ή για χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που θα προκύψουν από αυτήν τη διαδικασία.»
Μία απλή πρόσθεση ανεβάζει τον αριθμό των ακινήτων αυτών στα 279. Προσέξτε, ΜΟΝΟ των ακινήτων τα οποία αφορούν τις τρεις προαναφερόμενες λίστες-καταλόγους και όχι το σύνολο των ακινήτων που μέχρι σήμερα έχουν περάσει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ.
Το σύνολο δε της έκτασης που καταλαμβάνουν τα ακίνητα αυτά, ξεπερνά τα 105,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης !! Επαναλαμβάνω, ΜΟΝΟ τα ακίνητα τα οποία περιλαμβάνονται στις τρεις αυτές λίστες-καταλόγους.
Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους της έκτασης αυτής, αρκεί πιστεύω να αναφερθεί ότι το σύνολο της έκτασης της Ίου είναι στα 108,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή το σύνολο της έκτασης της Σαντορίνης και της Σικίνου μαζί, είναι στα 117,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ξεχωριστή θέση στους καταλόγους αυτούς, έχουν τα ακίνητα που βρίσκονται στα Δωδεκάνησα, και συγκεκριμένα στην Κω και την Ρόδο, με εκτάσεις που ξεπερνούν τα 48 τετρ/ χλμ, στην Ξάνθη με εκτάσεις πάνω από 9,5 τετρ/χλμ (κυρίως λόγω της έκτασης της πρώην Φωνής της Αμερικής), στη Θεσσαλονίκη με εκτάσεις πάνω από 7,3 τετρ/χλμ, αλλά και στη Φθιώτιδα με εκτάσεις πάνω από 5,3 τετρ/χλμ.
Στην Καβάλα οι εκτάσεις που περιλαμβάνονται στους ανωτέρω καταλόγους, καταλαμβάνουν ένα σύνολο που ξεπερνά τα 2 τετρ/χλμ, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να βρίσκεται στον Δήμο Παγγαίου (περίπου τα 1,6 τετρ/χλμ)
Τα ακίνητα αυτά, και σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πρακτική της ΕΤΑΔ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, κατά πάσα πιθανότητα θα βγουν προς πώληση με τη μέθοδο της … ηλεκτρονικής δημοπρασίας, μέσω της ιστοσελίδας e-publicrealestate.gr.
Κατά το κοινώς λεγόμενο δηλαδή … «στο σφυρί» !
Κι αυτό διότι ήδη στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται πάνω από 30 ακίνητα τα οποία έχουν μεταβιβασθεί σε αυτό από την ΕΤΑΔ, τα οποία και προωθούνται προς πώληση μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας (την ιδιοκτησία και διαχείριση της οποία έχει η ΕΤΑΔ).
Κι ακόμη είμαστε στην … αρχή. Η αναφορά της ιστοσελίδας πως «το πεδίο εργασιών περιλαμβάνει πάνω από 80.000 ακίνητα του δημόσιου τομέα» μόνο περιθώρια αισιοδοξίας δεν αφήνουν.
Παράλληλα δε, στα «σωθικά» αυτής της γης, σε αρκετές περιπτώσεις, κρύβεται ορυκτός πλούτος που κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί πως αρκεί, όχι μόνο για να βγει η χώρα μας από την οικονομική κρίση, αλλά και για να την καταστήσει ελεύθερη από κάθε οικονομική δουλεία. Αυτό όμως, αποτελεί το αντικείμενο άλλου άρθρου που θα ακολουθήσει σύντομα.
«Στο σφυρί» λοιπόν τα ακίνητα του δημοσίου, και μαζί με αυτά, η ίδια η πατρίδα …

1 σχόλιο:

miltos είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΤΑ "ΧΑΡΙΣΟΥΝ" ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΞΗ!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ??? ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΥΣΑ!!!!!