ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.1.14

Δεν θυσίασαν τις καρέκλες – Οι Ημικρατικοί, οι διαμαρτυρίες και οι ιδιωτικοποιήσεις


Andros-Kyprianou01-07october2013


Του Κώστα Βενιζέλου
Τελικά ποιος έδωσε και ποιος όχι λίστες για τους διορισμούς στα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει. Ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος σε συνέντευξή του στον καλό συνάδελφο Πανίκο Χατζήπαναγη, στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, σαφώς και αναφέρθηκε σε κατάλογο που δόθηκε από το ΑΚΕΛ, γεγονός που δεν έχει διαψευσθεί αλλά αντίθετα έχει επιβεβαιωθεί εμμέσως από τον Άντρο Κυπριανού.
Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός- που… όλα τα μαχαιρώνει κι όλα τα σφάζει-  ανέφερε πως πρώτα εγκρίθηκαν τα ονόματα και στη συνέχεια εξετάσθηκε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη Δρομολαξιά, γι αυτό και εγκρίθηκε συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναφερόταν στην πολύκροτη υπόθεση ( και προέρχεται από το ΑΚΕΛ). Όλα αυτά στην ίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου…
Η ιστορία με το διορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών έχει μόνο πολιτική διάσταση. Κυβερνητικό στρατόπεδο και αντιπολίτευση( τουλάχιστον το μεγάλο κόμμα), τα βρήκαν και υπάρχει εκπροσώπηση ακόμη και σε οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιηθούν…Τα βρήκαν στα ζητήματα της επιλογής των προσώπων και του πάρε-δώσε ονομάτων και όλες οι φωνές και οι διαμαρτυρίες και οι κλαψούρες που ακούγονται για τους Οργανισμούς που θα ξεπουληθούν, είναι για εσωτερική κατανάλωση. Όπως είναι για σκοπούς συσπείρωσης της κομματικής πελατείας και οι φωνές για το Μνημόνιο και την τρόικα καθώς ως γνωστό είναι η προηγούμενη κυβέρνηση που κάλεσε τους τροϊκανούς και διαπραγματεύτηκε το κείμενο της δανειακής σύμβασης. Πώς μπορεί να αντιδρά με πειστικότητα το κόμμα της αντιπολίτευσης, όταν δεν απέφυγε τον πειρασμό των διορισμών. Δεν επιλέγηκαν, λένε, στελέχη. Αυτή είναι η θυσία; Το σίγουρο είναι πως διευκόλυναν και εξυπηρέτησαν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Η εύκολη οδός για να ξεπερασθεί αυτή η εικόνα που δημιούργησε η κυβέρνηση με τα όσα προηγήθηκαν των διορισμών, είναι πως «τα Συμβούλια θα κριθούν από τα αποτελέσματα τους» από το έργο τους. Ασφαλώς και έτσι θα γίνει. Όμως, η κυβέρνηση έχει ήδη επιβαρύνει το έργο των Συμβουλίων από τη στιγμή που επιστράτευσε τη γνωστή μεθοδολογία των λιστών με τα ονόματα και δεν απέφυγε την κουμπαροκρατία και τη διατήρηση των κομματικών- ενδοκυβερνητικών εν γένει- ισορροπιών.
Κανείς δεν αμφιβάλει πως έχουν επιλεγεί και πολύ καλοί επιστήμονες, που θα βοηθήσουν. Αυτό, όμως, που μένει ως εντύπωση ( και ως γεγονός) είναι πως για τα Διοικητικά Συμβούλια, επικράτησε ο κομματικός πατριωτισμός, σε κάποιο βαθμό το βόλεμα και σαφώς υποβαθμίσθηκαν οι πολιτικές διαφωνίες στην πράξη. Δεν θυσιάσθηκαν καρέκλες. Άλλα ζητήματα θυσιάσθηκαν και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: