ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.11.08

ΣΗΜΕΙΩΜΑ για ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ-2

ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΚΟΠΙΜΗ και ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ.

Αναγνώριση κυριότητας επί ακινήτου επέρχεται

  • με δικαστική απόφαση
  • συμβόλαιο ή
  • με νόμο.

Επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ουδέποτε έγινε μία από αυτές τις ενέργειες με την οποία να αναγνωρίζεται κυριότητα στις εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας.

Οι Υπουργικές αποφάσεις αποδοχής παλαιότερων γνωμοδοτήσεων του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, που τελικά αναπέμφθηκαν επί Φωτιάδη, αλλά και το πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής. Σε περίπτωση δε που έχει γίνει μεταγραφή τους στα βιβλία μεταγραφών, αυτή είναι παράνομη, δεν έχει νομική ισχύ, αλλά αντίθετα συνεπάγεται έννομες ευθύνες για τους υποθηκοφύλακες.

Επειδή λοιπόν δεν είχε ποτέ εκδοθεί ή μεταγραφεί νομικά ισχυρή πράξη αναγνώρισης της κυριότητας της Μονής στις επίμαχες εκτάσεις της Βιστωνίδας (δηλαδή νόμιμος τίτλος κυριότητας) επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η Μονή Βατοπεδίου αναγκάστηκε:

(α) το 2002 να καταφύγει στην Επιτροπή Απαλλοτριώσεων της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Ξάνθης ζητώντας την έκδοση νόμιμων τίτλων κυριότητάς της στην περιοχή της Βιστωνίδας. Το αίτημά της απορρίφθηκε με την υπ΄αριθμ. 1/2003 απόφαση της παραπάνω Επιτροπής.

(β) το 2003 να καταφύγει στα δικαστήρια με αναγνωριστική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης. Και σε αυτήν την περίπτωση η διάσκεψη των δικαστών με πλειοψηφία 2-1 απέρριψε το αίτημα της Μονής και, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η ανεξήγητη και ανεπίτρεπτη παραίτηση του Δημοσίου από επί Υφυπουργίας κ. Δούκα, η απόφαση αυτή θα είχε δημοσιευθεί, αναγνωρίζοντας ως κύριο της Λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: