ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.11.08

ΙΕΡΟ REAL ESTATE
















Επισκέπτες του μοναστηριού Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος το οποίο βρίσκεται περίπου 20 χλμ από το Αίγιο, έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν ένα πελώριο κτήριο στην μέση του πουθενά το οποίο περισσότερο μοιάζει με κάστρο παρα με μοναστήρι.

Στον συγκεκριμένο χώρο μοναζουν γύρω στις τριάντα καλόγριες και υπάγονται εκκλησιαστικά στην μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Μιλάμε για ένα πενταώροφο οικοδόμημα που καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου ενός στρέμματος. Μέσα σε αυτό υπάρχουν δυο εστιατόρια (ένα για τους επισκέπτες και ένα για τις μοναχές) εργαστήρια,τα κελιά των μοναχών, ένα μικρο μαγαζί που πουλάει διάφορα εκκλησιαστικά είδη για τους επισκέπτες και ένα μικρο εκκλησάκι που δεν ξεπερνάει σε χωρητικότητα τα 30-40 άτομα.

Συνολικά η όλη επιφάνεια του οικοδομήματος πρέπει με πρόχειρους υπολογισμούς να ξεπερνάει τα 2000 τετραγωνικά μέτρα.

Ύστερα από την ξενάγηση που γίνετε στους επισκέπτες από τις μοναχές πολλοί επισκέπτες εντυπωσιασμένοι ρωτούν για το πως ένα τόσο επιβλητικό κτήριο κτίστηκε στην μέση του πουθενά .

Η απάντηση που δίνεται είναι ότι λόγω της δασικής βλάστησης της γύρω περιοχής δεν υπήρχε η δυνατότητα το κτήριο να απλωθεί σε επιφάνεια και έτσι του έδωσαν ύψος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του μοναστηριού.

Τώρα τι ακριβώς είδους ανάγκες καλύπτει είναι ένα ερώτημα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Οι όροι δόμησης σε μια τέτοια περιοχή μόνο ευνοϊκοί μπορεί να χαρακτηριστούν είτε η οικοδομική άδεια έχει ληφθεί από την πολεοδομία Αιγίου είτε από την ναοδομία. Το ζήτημα είναι υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγήθηκε τέτοια άδεια και από ποιον.

Η χρηματοδότηση επίσης του συγκεκριμένου ακινήτου πρέπει να είχε οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές καθώς μιλάμε για μια επένδυση πολλών εκατοντάδων χιλιαδων ευρώ εάν όχι εκατομμυρίων. Τώρα υπό ποιες προϋποθέσεις και με με ποια οικονομική σκοπιμότητα έγινε μια τέτοια επένδυση με βασικούς χορηγούς την κ.Μερτικοπουλου και τον σεβασμιότατο Αιμιλιανό Σηλυβρίας (όπως αναφέρεται σε αναμνηστική πλάκα εντός του μοναστηριού) είναι άγνωστο σε εμάς.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι εάν όλα αυτά τα χρήματα διοχετεύονταν στην τοπική κοινωνία θα ανακούφιζαν πολλούς συμπολίτες μας.

Μόνο και μόνο βέβαια που στην όλη υπόθεση εμπλέκεται ο γνωστός στο πανελλήνιο για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες του μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης . Πράγμα στο οποίο πιστεύουμε συμφωνούν και οι αναγνώστες μας, μιας και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Aigio.org http://aigio.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: