ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.12.09

Το ΕΛΚ αποδοκιμάζει τη θέση της Ομάδας των Σ&Δ σχετικά με τις γεωργικές διαπραγματεύσεις στον ΠΟΕ


DAUL, JosephPAPASTAMKOS, Georgios


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει την Τετάρτη 16.12.2009 Ψήφισμα σχετικά με "τις προοπτικές του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ντόχα εν συνεχεία της 7ης Υπουργικής Διάσκεψης του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ)".

Ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωβουλευτής Joseph Daul και ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Παπαστάμκος, Ειδικός Αγορητής του ΕΛΚ για τις διαπραγματεύσεις στον ΠΟΕ, αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ισχυρίζεται ότι "υπερασπίζεται" την Ευρωπαϊκή γεωργία.

Οι Σοσιαλιστές, στην πρόταση Ψηφίσματός τους, ζητούν από την ΕΕ να τηρήσει, άνευ όρων, την διαπραγματευτική "προσφορά" που υπέβαλε η Κομισιόν τον Ιούλιο του 2008 σχετικά με την πρόσβαση στην αγορά γεωργικών αγαθών, καθώς και να καταργήσει τις εξαγωγικές της επιδοτήσεις, ενός "από τα πλέον επιβλαβή στρεβλωτικά-του-εμπορίου- μέτρα". Προτείνουν, ακόμη, έναν επαναπροσανατολισμό των εσωτερικών γεωργικών επιδοτήσεων.

Το ΕΛΚ ζητεί από την Κομισιόν να συμμορφωθεί αυστηρά με την διαπραγματευτική εντολή που της έχει δοθεί από το Συμβούλιο, η οποία θέτει την ήδη συντελεσθείσα αναθεώρηση της ΚΑΠ ως όριο της διαπραγματευτικής τοποθέτησης της ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ανάλογων παραχωρήσεων εκ μέρους των εμπορικών μας εταίρων. Καλεί, επίσης, την Κομισιόν να υπερασπισθεί σθεναρά τη θέση της ΕΕ σχετικά με τις Γεωγραφικές Ενδείξεις, ως απαραίτητο όρο για μία ισορροπημένη έκβαση των γεωργικών διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκο, η Κομισιόν δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αναλάβει διεθνείς υποχρεώσεις στο πλαίσιο του ΠΟΕ, οι οποίες θα βαίνουν πέραν της ήδη ριζικά μεταρρυθμισθείσας ΚΑΠ, προκαταλαμβάνοντας, με τον τρόπο αυτό, την μελλοντική κατεύθυνση της ΚΑΠ μετά το 2013. Η απόφαση αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Joseph Daul δήλωσε: "Οι Ευρωπαίοι γεωργοί αγωνίζονται για τη βιωσιμότητα των γαιών τους και θα απογοητευθούν όταν διαπιστώσουν ότι οι Σοσιαλιστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να χειροτερεύσουν την κατάστασή τους. Στη Γαλλία, τα εισοδήματα των γεωργών μειώθηκαν κατά 34% το τρέχον έτος, επιπλέον της μείωσης κατά 20% το 2008. Τα εισοδήματα των γαλακτοπαραγωγών και των καλλιεργητών σιτηρών μειώθηκαν περισσότερο από 50%. Το ίδιο ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι η Ομάδα των Σοσιαλιστών θα επανεξετάσει τη στάση της ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας".

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την κρίση σε γεωργικούς τομείς, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, στην ομιλία του, επεσήμανε τους δοκιμαζόμενους τομείς της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, μεταξύ άλλων, την κίση στα σιτηρά, το ελαιόλαδο, τα οπωροκηπευτικά και το βαμβάκι. Ο κ. Παπαστάμκος μετέφερε το αίσθημα οργής που διακατέχει τους παραγωγούς ροδακίνων, δεδομένου ότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, 200.000 τόνοι κομπόστας ροδακίνου παραμένουν αδιάθετοι. Επίσης, έκανε μνεία στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα δε στο αίτημά τους να αναγράφεται ο τόπος προέλευσης στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών προϊόντων, αναγραφή, η οποία, όπως ανέφερε, προστατεύει και τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές.

Επιπλέον, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής πρότεινε την ενεργοποίηση μέτρων στήριξης της αγοράς και τόνωσης της ζήτησης, των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, την ενίσχυση των μέτρων προώθησης των γεωργικών προϊόντων τόσο στην εσωτερική, όσο και στις τρίτες αγορές. Ζήτησε, ακόμη, την ανάληψη μέτρων προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού της αγοράς, της παρακολούθησης της διαφάνειας της εφοδιαστικής αλυσίδας και της μείωσης της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού και τιμών καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: