ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.10.11

Welt: Το τραπέζι των 750€ απο τον υπουργό στους τροικανούς και ο λογαριασμός στους... Έλληνες

'Ενα ακόμη δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt ασχολήθηκε σήμερα με την Ελλάδα. Αυτή όμως τη φορά αναφέρεται στους τρεις τροϊκανούς, που έχουν αναλάβει να «σώσουν» την Ελλάδα, η οποία «κάνει δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω».
Σύμφωνα με την εφημερίδα έχουν ένα δύσκολο έργο.
Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι, ο Ματίας Μορς, ο Κλάους Μάζουχ και ο Πόουλ Τόμσεν, πρέπει να εξακριβώσουν, αν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της. Από την απόφασή τους εξαρτώνται δισεκατομμύρια, αλλά και το ίδιο το μέλλον του Ευρώ. Ότι υπάρχει πολύ δουλειά στην Αθήνα, αυτό το κατάλαβαν οι τρεις τους από την αρχή όταν είχαν πάει για μεσημεριανό φαγητό με ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου.
"Ο υπουργός ήταν γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός ήταν 750 ευρώ. Ο υπουργός αποφάσισε να αφήσει μπουρμπουάρ 50 ευρώ και ζήτησε να σταλεί ο λογαριασμός του τραπεζιού στο γραφείο του". Ήταν η τελευταία φορά που βγήκαν με το συγκεκριμένο υπουργό, οι τρεις αξιωματούχοι. Οι ίδιοι βέβαια έτρωγαν συχνά στο "Κεντρικό", μία οικονομική ταβέρνα στο κέντρο της Αθήνας.
Άντρες με μία αποστολή
Ο Νίκος Κουτουζής, ο ιδιοκτήτης του "ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ" , θυμάται για τους τρεις αξιωματούχους. "Δεν κόστιζε πάνω από 40 ευρώ το φαγητό, το οποίο έτρωγαν. Για μπουρμπουάρ άφηναν ένα με δύο ευρώ στο τραπέζι". Πρόκειται για άντρες με συγκεκριμένη αποστολή. Ο Πόουλ Τόμσεν, ένας Δανός, και δύο Γερμανοί, ο Ματίας Μόρς και ο Κλάους Μάζουχ είναι οι απεσταλμένοι, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα.
Ο καθένας από τους τρεις ελέγχει μία ομάδα 10-12 ειδικών. Το καθήκον τους είναι να νοικοκυρέψουν την Ελλάδα. Θα αποφασίσουν αν η χώρα θα λάβει σε μερικές εβδομάδες την επόμενη δόση των οκτώ δις. ευρώ ή αν θα χρεοκοπήσει. Είναι οι σύμβουλοι των ευρωπαίων φορολογούμενων, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους. Δεν υπάρχει κάποια ιεραρχία στους τρεις τους.
Αλλά ο Πολ Ματίας Τόμσεν, επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ είναι ο πιο έμπειρος από όλους. Γεννήθηκε πριν από 56 χρόνια στην Κρούσα της Δανίας, κοντά στα γερμανικά σύνορα και εδώ και 29 χρόνια εργάζεται στο ΔΝΤ ως διαχειριστής κρίσεων σε πολλά μέρη του κόσμου. Έχει συντονίσει στο παρελθόν οικονομική βοήθεια στην Ισλανδία, αλλά και στη Ρωσία.
Οι Έλληνες αποκαλούν τον Τόμσεν «Ο κύριος blue eyes-γαλανομάτης».
Ο Γερμανός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γεργκ Ασμουσεν, ο οποίος είναι φειδωλός στις καλές κουβέντες του, λέει για εκείνον: «Είναι ο πιο έμπειρος καλύτερος διαχειριστής κρίσεων που διαθέτει το ΔΝΤ. Από τον "κύριο γαλανομάτη", όπως τον αποκαλούν, οι Έλληνες, μπορούν να μάθουν πολλά οι ειδικοί της ΕΚΤ αλλά και της Κομισιόν. Μέχρι σήμερα το ΔΝΤ παρείχε βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες».
«Το ΔΝΤ είναι συνηθισμένο, να αντιμετωπίζει κρίσεις, ίσως περισσότερες από τους άλλους δύο ευρωπαϊκούς οργανισμούς», λέει ο ίδιος ο Τόμσεν.
Ό,τι σωστό γίνεται στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, οφείλεται στη στενή συνεργασία των τριών τους. «Και οι τρεις ομάδες πηγαίνουμε μαζί στις συναντήσεις», λέει ο 48χρονος Ματίας Μορς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάθε απόγευμα ενημερώνουν οι υπεύθυνοι τις ομάδες τους για τα αποτελέσματα των συναντήσεων στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου διαμένουν. Η ομάδα περίμενε να υπάρχουν αντιδράσεις και η δουλειά τους στην Αθήνα είναι αρκετά δύσκολη.
Οι συνομιλητές των τροϊκανών δεν τηρούν τις συμφωνηθείσες ημερομηνίες, αλλά και στο ενδιάμεσο, δυσκολεύουν τη δουλειά τους οι απεργίες, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στους δρόμους της Αθήνας. Μία φορά οι επικεφαλής των οργανισμών δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο υπουργείο, γιατί διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο. Η συνάντηση με τον υπουργό έγινε αρκετά αργότερα.
Μία άλλη φορά διαδήλωναν οι υπάλληλοι του υπουργείου. Είναι μία δύσκολη διαδικασία και για τις δύο πλευρές. «Η ελληνική κυβέρνηση κατανοεί ότι με πολλές από τις επώδυνες αλλαγές θα αυξηθεί η κοινωνική και πολιτική αναταραχή», λέει ο Τόμσεν. «Βρισκόμαστε στην Ελλάδα για να βοηθήσουμε τους Έλληνες να λύσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα», λέει ο Μάζουχ και συμπληρώνει: «Ο κόσμος πρέπει να έχει θετική στάση».
Κινούνται μόνο με σωματοφύλακες
Στην αρχή πριν από ενάμιση χρόνο, οι Έλληνες δεν το πίστευαν. Όταν όμως τα μέλη της τρόικας βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας, πολλές φορές τους επιτίθεντο λεκτικά και σωματικά. Τώρα όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Κανείς από τους τρεις τους δεν κυκλοφορεί χωρίς σωματοφύλακα.
Στην Αθήνα γνωρίζουν τα πρόσωπά τους και το ίδιο και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι καθημερινές τους βόλτες έχουν σταματήσει και για τα ραντεβού τους, χρησιμοποιούν τα τρία υπάρχοντα αυτοκίνητα. Προς το παρόν τίποτα δεν έχει συμβεί.
«Αλλά ο κόσμος δείχνει την απογοήτευσή του με δυσάρεστο τρόπο», λέει με διπλωματικό τρόπο ο Τόμσεν. «Αυτό ανήκει στη δυσάρεστη πλευρά της δουλειάς μου. Και είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει με τόση ένταση».
Για τον Μάζουχ, τον Μορς και τον ίδιο τον Τόμσον, που έχουν ήδη εργαστεί σε 30 χώρες, ήταν η δουλειά τους στην Ελλάδα κάτι καινούριο, εξαιτίας των στενών χρονοδιαγραμμάτων και γιατί πρώτη φορά χώρα του ευρώ χρειάστηκε βοήθεια και πρόκειται για τη δυσκολότερη αποστολή τους κάτι που τους κάνει ανυπόμονους πολλές φορές.
Τώρα ενάμιση χρόνο μετά βλέπουν και οι τρεις τους πολλά πράγματα καθαρότερα. Χαρακτηρίζονται «σκληροί και απαιτητικοί» από τους έλληνες συνομιλητές τους. Αλλά δεν διστάζουν να πούν: «Έχουμε δει υπουργούς να έρχονται και να παρέρχονται. Αλλά η πολιτική στην Ελλάδα και τα λάθη παραμένουν ίδια... Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε».
Από όλους ο Τόμσεν και ο Μαζούχ θεωρούνται οι πιο σκληροπυρηνικοί, που δεν δέχονται το όχι. «Ο Μαζούχ δεν θέλει να ακούει πολυλογίες, αλλά να μπαίνεις κατευθείαν στο θέμα», λέει κάποιος που έχει συνεργαστεί μαζί του. Ο άνθρωπος της ΕΚΤ (σ.σ ο Μαζούχ) θέλει να βλέπει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις.
«Όταν δεν είναι ικανοποιημένος με όσα του λέει ένας υπουργός, τον διακόπτει και αλλάζει το θέμα ακόμη και όταν ακούγεται αγενής».
Η Τρόικα έχει λόγο για αυτή τη στάση της. «Οι Έλληνες θεωρούν ότι ένας νόμος αρκεί», λέει ο Μορς. «Η ψήφισή του όμως θέλει χρόνο. Και συχνά αποτυγχάνουν». Και ο Μάζουχ, τον οποίο φοβούνται περισσότερο στην Αθήνα, θυμίζει στους Έλληνες το δικό του δίλημμα. «Η Ελλάδα θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς τη βοήθεια των Ευρωπαίων γιατί για χρόνια ολόκληρα απέφευγε απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Είναι σαφές ότι η αλλαγή δεν θα προχωρήσει, αν δεν δείξουν το δρόμο οι επικεφαλής και χρειάζονται αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις από όσες είχαμε ως σήμερα», αναφέρει ο Τόμσεν. Η Ελλάδα κάνει ό,τι πρέπει τελικά; «Πηγαίνει δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω», εξηγεί ο Τόμσεν. "Αυτό μπορεί να το πει κάποιος πρόοδο".
 
onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: