ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

12.4.14

Δεν κλείνει η "τρύπα" της Εθνικής Τράπεζας


Σε ΑΜΚ 2 δισ. πηγαίνει η Εθνική
 Βλέποντας το κλίμα στις αγορές να αλλάζει προς το καλύτερο για την Ελλάδα και τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, η διοίκηση της Εθνικής αλλάζει γραμμή πλεύσης όσον αφορά την κάλυψη των κεφαλαικών αναγκών της τράπεζας, που προσδιορίζονται στην έκθεση της BlackRock. Ενώ είχε αποφασίσει να τις καλύψει με κινήσεις εσωτερικής αναδιάρθρωσης του ομίλου, πώληση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών, υιοθετεί τώρα τις επίμονες προτάσεις-εισηγήσεις ξένων χρηματοοικονιομικών συμβούλων και επιλέγει να αντλήσει "ζεστό χρήμα" από διεθνείς επενδυτές και από τους μετόχους της. Η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία που διαμορφώνεται, μετά την επιστροφή της χώρας στις  αγορές και  τις επιτυχείς μετοχικές εκδόσεις της Alpha Bank και της Τρ. Πειραιώς.
Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για  να αποφασίσει ΑΜΚ και σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με αυτό το θέμα. Η απόφαση είναι ουσιατικά ειλημμένη  απομένει απλώς η επίσημη επικύρωση της από το ΔΣ και τη ΓΣ των μετόχων, η οποία θα συνέλθει πιθανότατα στις 9 Μαϊου.
Απομένει επίσης να προσδιορισθούν το ποσό και οι όροι της αύξησης κεφαλαίου - τιμή διάθεσης μετοχών, δικαίωμα προτίμησης  των νυν  μετόχων κλπ.
Εκτιμάται ότι με την ΑΜΚ η Εθνική θα επιδιώξει να αντλήσει 1,8 -2 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει περίπου κατά 90% τις κεφαλαιακές ανάγκες της, οι οποίες εκτιμήθηκαν από την BlackRock και την ΤτΕ σε 2,18 δισ. ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων - μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, συμμετοχών κλπ.
 Μέχρι προ δεκαημέρου η διοίκηση της τράπεζας επέμενε  στην απόφαση να να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες χωρίς ΑΜΚ, ώστε να μην εξανεμισθούν τα ποσοστά  των μεγαλοεπιχειρηματιών που μπήκαν - με κυβερνητική προτροπή -  στην προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου.
Μετά την επιτυχία της ομολογιακής έκδοσης του Δημοσίου και των ΑΜΚ Τρ. Πειραιώς-Alpha Bank, Σαμαράς και Στουρνάρας προέτρεψαν τους επικεφαλής της Εθνικής να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση, προκειμένου και η τράπεζα να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που χρειάζεται και το success story να συντηρηθεί.
Την ίδια άποψη εξέφρασαν και  οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, καθώς και άλλοι διεθνείς οίκοι με τους οποίους  διατηρούν επαφές τα κορυφαία στελέχη της τράπεζας.
Πάντως το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου δεν πρόσκειται να εγκαταλειφθεί. Η Εθνική θα προσπαθήσει να βελτιώσει περαιτέρω τους χρηματοοικονομικούς δείκτες και την κεφαλαιακή της επάρκει, με αξιοποίηση-ρευστοποίηση παγίων, πώληση συμμετοχών κλπ. Περίπου 320 εκατ. ευρώ θα αποκομίσει από την πώληση τουΑστέρα Βουλιαγμένης, ενώ σημαντικά έσοδα  και ρευστότητα θα της αποφέρει η πώληση στρατηγικού πακέτου της Finansbank.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: