ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

10.4.14

«Φέρε πίσω τα λεφτά»…


Σταύρος Χριστακόπουλος
Καταφανώς αρνητική είναι η εικόνα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse RC, την οποία δημοσιεύει σήμερα το «Ποντίκι». Το 69% έχει αρνητική εικόνα για τη Μέρκελ, με τις θετικές γνώμες να περιορίζο­νται μόλις στο 24%.
Το ενδιαφέρον είναι ότι, εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φτάνουν το 83% στην κακή εικόνα για την καγκελάριο, και στους ψηφοφόρους των δύο εταίρων της συγκυβέρνησης η πλειονότητα των ερωτηθέ­ντων έχει εικόνα με αρνητικό πρόσημο. Πολι­τικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 64% των ψη­φοφόρων του ΠΑΣΟΚ…
Ενδιαφέρον, επομένως, έχει και το ερώτημα αν η επίσκεψη της καγκελαρίου πρόκειται να βοηθήσει πολιτικά και επικοινωνιακά την κυ­βέρνηση, καθώς αυτός είναι, από την ελληνι­κή πλευρά, ο κύριος στόχος. Ο διχασμός των ερωτηθέντων ως προς τις απαντήσεις τους δείχνει ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο – και σε επίπεδο ψηφοφόρων – η επίσκεψη αυτή αποτελεί πράγματι μια σανίδα σωτηρίας, άπο­ψη την οποία αντιστρατεύονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διαβλέπουν περιθώριο ενίσχυσης της πολιτικής και επικοινωνιακής εικόνας της κυβέρνησης.
Καθώς το βασικό επικοινωνιακό «μότο» της Μέρκελ, εν όψει των ευρωεκλογών, συμπυ­κνώνεται στον ισχυρισμό ότι η δική της πολιτική κράτησε όρθια την Ευρώπη, έχει την αξία της η ευρύτερη αποδοχή της αντίθετης άπο­ψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι «η πολιτική της Μέρκελ διαλύει την Ευρώ­πη», η οποία γίνεται αποδεκτή από το 52% των ερωτηθέντων.
Σημαντικό είναι ότι η προσέγγιση αυτή γίνε­ται αποδεκτή, μεταξύ άλλων, και από το 40% περίπου των ψηφοφόρων και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ…
Όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της δημο­σκόπησης είναι η πάνδημη – όπως διαμορφώ­νεται από το αποτέλεσμα – απαίτηση των Ελλή­νων πολιτών η κυβέρνηση και ειδικότερα ο πρω­θυπουργός Αντώνης Σαμαράς να θέσει στην καγκελάριο το θέμα του κατοχικού δανείου. Το 80% συμφωνεί ότι αυτό πρέπει να συμβεί.
Όμως το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν ισόποσο τόσο στους ψηφοφόρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και σε αυτούς της αξιωμα­τικής αντιπολίτευσης και μάλιστα ακριβώς το ίδιο σε αυτούς της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι έχουμε: Ν.Δ. 83%, ΣΥΡΙΖΑ 83% και ΠΑΣΟΚ 78%.
Δεδομένου του ότι επισήμως η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε το έθεσε επιστρατεύοντας διάφορες προφάσεις, αλλά και του ότι η υπόθεση αυτή τίθεται ως λαϊκό αίτημα, η κυβέρνηση, αν τηρήσει τη στάση που παγίως έχει υιοθετήσει, θα βρεθεί εκτεθειμένη ακό­μη και έναντι των ψηφοφόρων της…
το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: