ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.11.08

Ποντάρουν στην χρεωκοπία της Ελλάδος

Cashflows for a Credit Default Swap.Image via Wikipedia
Η μεγάλη φούσκα διεθνώς είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, τα Credit Default Swaps, φούσκα αξίας άνω των 50 τρις δολαρίων. Χτες διάβασα από αυτό εδώ το καταπληκτικό μπλόγκ για οικονομικά θέματα: ΧΑΑ Geokalp, ότι τα "στοιχήματα" στις διεθνείς αγορές παραγώγων (CDS) δείχνουν ότι ο κίνδυνος να κάνει παύσει πληρωμών η Ελλάδα στο χρέος της αυξήθηκαν από 3% σε 12% σε λίγες μόλις βδομάδες. Και οι τιμές των προϊόντων αυτών είναι ο καλύτερος δείκτης για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, όπως λέει και ο ανεξάρτητος αναλυτής Καισάριος: Market-Talk (Θέλει εγγραφή). Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γράφει σήμερα η πιο νεοφιλελεύθερη (ιδεολογικά) εφημερίδα στην Ελλάδα, η ΕΣΤΙΑ, στο κύριο θέμα της:

"Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει αυτό που έρχεται για την οικονομία. Επί του παρόντος, στην Ελλάδα έχουμε αισθανθή ψήγματα μόνο της κρίσεως που πλήττει την αμερική και αρκετές ευρωπαϊκές οικονομίες. Και όσοι επιμένουν ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη διότι το δικό μας τραπεζικό σύστημα δεν έχει μολυνθή από τοξικά προϊόντα, μάλλον πλανώνται."

Το άρθρο της ΕΣΤΙΑΣ τελειώνει κάνοντας την εξής διαπίστωση: "Αυτό είναι το λεγόμενο ντόμινο της οικονομίας και ο τρόπος με τον οποίο υπάρχει κίνδυνος να επενεργήση στον τόπο μας. Φοβούμεθα δε ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας- όχι μόνον η Κυβέρνησις- είναι μακράν της πραγματικότητος για το ζήτημα αυτό. Όλοι ζητούν από τις τράπεζες να ρίξουν χρήμα στην αγορά. Δηλαδή ζητούν να αυξηθή περαιτέρω ο δανεισμός. Ενώ το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η τόνωσις της πραγματικής παραγωγής. Αντ' αυτής, στην Ελλάδα οι πολιτικοί πιέζουν για να δημιουργηθή τελικώς ακόμη μεγαλύτερη "φούσκα".

Συμφωνώ με την ΕΣΤΙΑ με την περιγραφή της κατάστασης αφού αναγνωρίζει ότι πάμε κατά διαόλου και αντιλαμβάνεται τη φούσκα που έγινε η οικονομία μας. Επιπλέον στην τελευταία της σελίδα ο Πάνος Ζερίτης αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο Warren Buffet επεσήμανε σε συνεντευξή του, τους ορατούς κινδύνους πού εγκυμονεί ο φιλελευθερισμός και η οικονομία της αγοράς και ζήτησε άμεση επιστροφή στο καθεστώς του προστατευτισμού και του κρατικού παρεμβατισμού στην οικονομία, προτού οι συνέπειες της πιστωτικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης καταστούν μη αναστρέψιμες". Παρακάτω συνεχίζει: "Ο Bill Gates μιλώντας στο Davos στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum χαρακτήρισε το σημερινό σύστημα αδιέξοδο". Και τέλος το άρθρο καταλήγει:" ...γιατί τα κράτη δεν ελέγχουν και δεν επεμβαίνουν στις τοκογλυφικές ή τζογαδόρικες δραστηριότητες ιδρυμάτων που καλούνται τράπεζες ή funds και λειτουργούν ληστρικά ή ως καζίνο, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει και τα έσοδα του Κράτους;"

Νομίζω από τα παραπάνω φαίνεται ότι η ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς έχει φτάσει σε πολλαπλά αδιέξοδα. Μένει τώρα να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε, είναι σαφές ότι ο Αλογοσκούφης σε καμία περίπτωση δεν ήταν προετοιμασμένος για να δει α) τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του να καταρρέει τόσο γρήγορα και β) να αντιμετωπίσει προβλήματα αυτού του μεγέθους. Φαντάζομαι ότι αυτές τις ώρες που ανεμαλιασμένος και με χαλαρή τη γραβάτα (γιατί τον πνίγει) ψάχνει να βρει κάποια εκατομμύρια για να καλύψει κάποιες τρύπες βλέπει τον διεθνή κυκλώνα να σηκώνει ολόκληρη τη σκεπή της ελληνικής οικονομίας έτοιμος να μας σηκώσει και εμάς μαζί του. Τα δις ευρώ αύξησης στην εξυπηρέτηση του κόστους του ελληνικού δανεισμού είναι ποσά που δεν είχε προβλέψει ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του. Γι' αυτό και στα CDS η πιθανότητα να γονατίσει οικονομικώς η Ελλάδα αυξάνει ραγδαία (μαζί με Ιταλία και Ιρλανδία).http://greekrider.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: