ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.11.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, βουλευτής της Κυβερνώσας Παράταξης, μετά από 15 μέρες αδικαιολόγητης καθυστέρησης, ενημέρωσε το σώμα, ότι το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν ικανοποιείται από τον κ. Γκρόζο και οι χρηματικές ροές παραμένουν με άνωθεν – προφανώς - εντολές της Κυβερνώσας παράταξης στο σκοτάδι προς το παρόν.

Συγκεκριμένα:

- Αποκαλύφθηκε ότι εδώ και 15 μέρες ο Πρόεδρος της Επιτροπής, που σύμφωνα με το αρ. 145 του Κανονισμούς της Βουλής έχει όλες τις ανακριτικές εξουσίες, δεν έχει μπει στον κόπο, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να διασφαλίσει το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο

- Αντί να απευθυνθεί αμελλητί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές προτίμησε να απευθυνθεί στον διορισμένο από την Κυβέρνησή του κ. Γκρόζο, Πρόεδρο της Επιτροπής που αντικατέστησε την «ενοχλητική» για την Κυβέρνηση Ανεξάρτητη Αρχή Ζορμπά.

- Επί 15 μέρες ανεχόταν τις προφανώς σκόπιμες καθυστερήσεις του κ. Γκρόζου να ανταποκριθεί στο αίτημα της Βουλής

- Και σήμερα, ανακοίνωσε την βολική για την Κυβέρνησή του τοποθέτηση του κ. Γκρόζου, ότι αρνείται όχι μόνο να προχωρήσει σε άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών, επιλέγοντας το απλό «πάγωμά» τους, αλλά και να προσκομίσει στοιχεία που έχει ήδη συλλέξει σχετικά με τις χρηματικές συναλλαγές των εμπλεκομένων. Αποδέχθηκαν, άραγε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και η πλειοψηφούσα Κυβερνητική παράταξη, ακόμα και την προσβλητική για το κύρος του Κοινοβουλίου αιτιολόγηση της άρνησης, ότι δήθεν μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής θα διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα, αιτιολογικό που συγκρούεται όχι μόνο με τις διατάξεις του αρ. 145 του Κανονισμού της Βουλής που δίνει ανακριτικές εξουσίες στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα, αφού οι διαρροές έχουν ήδη γίνει στον τύπο, λχ. για τη δωρεά 9 εκ ευρώ στη Ιερά Μονή και τελικά, εξαιτίας της συγκάλυψης που επιχειρείται, η Επιτροπή θα υποχρεωθεί να εξετάσει τους επόμενους μάρτυρες όχι βάσει των επίσημων στοιχείων των λογαριασμών, αλλά βάσει διαρροών;

Στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με κεντρικό Κυβερνητικό συντονισμό, Υπουργοί, Υφυπουργοί και υψηλόβαθμα Κυβερνητικά στελέχη μεθόδευσαν μια πρωτόγνωρη εκστρατεία λεηλασίας της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, που προσπόρισε τεράστια και αδιαφανή οικονομικά οφέλη στους εμπλεκόμενους. Με συντονισμένες Κυβερνητικές ενέργειες ενταφιάστηκε η απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου Ροδόπης που αναγνώριζε πανηγυρικά ότι μέχρι το 2004 μοναδικός ιδιοκτήτης της Βιστωνίδας ήταν το Ελληνικό Δημόσιο, η λίμνη «βαφτίστηκε» αυθαιρέτως σε Υπουργικές αποφάσεις ως ιδιοκτησία της Μονής και ακολούθησαν οργιώδεις ανταλλαγές, οι οποίες έγιναν με υποεκτιμήσεις και υπερεκτιμήσεις που οδήγησαν στην αδιαφανή διακίνηση, με ζημία του Δημοσίου, αδήλωτων στα συμβόλαια υπεραξιών.

Τα κεντρικά ερωτήματα είναι δύο:

(α) που πήγαν τα λεφτά, στα οποία αντιστοιχούν αυτές οι υπεραξίες; και

    (β) ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα όλης αυτής της Κυβερνητικής επιχείρησης λεηλασίας του δημοσίου πλούτου;

Το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων αποτελεί θεμελιακή προϋπόθεση της διαλεύκανσης του πραγματικού εύρους του σκανδάλου. Η παρεμπόδιση του ανοίγματος αποτελεί ευθεία πράξη συγκάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: